Soms is het een goed idee om subtiele veranderingen aan te brengen in je woning. Je zorgt daarmee voor een andere uitstraling zonder dat je het hele interieur verandert. Een van de manieren om dit te doen is het veranderen van deuren. Vervang bijvoorbeeld oude deuren door stijlvolle stalen deuren. Voor welke kamers zijn stalen deuren geschikt en hoe plaats je ze? Je leest het in dit artikel!

Waarom stalen deuren in je woning?

Het komt niet vaak voor in een huis: stalen deuren. Toch is het een goed idee omdat ze je woning een unieke uitstraling geven. Bovendien kun je dit type deur zelf schilderen voor een bijzondere look. Gebruik bijvoorbeeld roestwerende verf voor het stalen geraamte. Met een penseel, schuurpapier en schilderstape is het mogelijk om binnen mum van tijd prachtige decoraties aan te brengen.

Is het mogelijk om stalen deuren te schilderen?

Het is mogelijk om stalen deuren te schilderen. In dat geval dien je de deur schoon te maken en te schuren. Vergeet ook niet om het te primen voordat je gaat verven. Afhankelijk van de kleur en gewenste schaduw kan het nodig zijn meerdere lagen aan te brengen.

De stevige structuur van stalen deuren

Zijn stalen deuren stevig? Stalen deuren en deurkozijnen hebben over het algemeen een stevige structuur en zijn duurzamer dan houten deuren en kozijn. Zodoende kiezen huiseigenaren en bedrijfseigenaren steeds vaker voor stalen deuren. Hou wel rekening met de brandveiligheid van deuren. Een deur van goede kwaliteit heeft meestal een speciaal label. De brandwerendheid van stalen deuren varieert van twintig minuten tot drie uur. Is het niet duidelijk of de deur brandwerend is? Neem dan contact op met je deurfabrikant of verdiep je online in het type deur dat je wilt kopen.

Bij welke type kamer passen stalen deuren?

Of je nu een snelle verbouwing wilt uitvoeren of een hele woning wil renoveren: stalen deuren zijn om verschillende redenen een goede keuze. Zo passen ze vrijwel bij elke ruimte en stijl: van een rustige keuken tot een bibliotheek of logeerkamer met een eigen entree. Hou natuurlijk wel rekening met de stijl en decoratie van je eigen woning.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hebben stalen deuren ook nadelen?

Uiteraard brengen stalen deuren ook een aantal nadelen met zich mee. Zo zijn ze door het hoge gewicht vrij lastig zelf te plaatsen. Een ander nadeel van stalen deuren is dat als er krassen of deuken zijn, ze niet kunnen worden weggeschuurd. Wel zou je voor eventuele beschadigingen een carrosserievuller kunnen gebruiken. Schuur deze op een glad en overschilderbaar oppervlakte voor een mooi resultaat.

Stalen deuren voor de slaapkamer

Zoals gezegd passen stalen deuren prima bij ruimtes in allerlei stijlen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het type ruimte waar je de deur plaatst. Zo past een stalen binnendeur of een winddichte deur perfect bij een slaapkamer met een balkon. Het houdt de kou buiten, en dat is met name in de winter- en herfstperiode wel zo fijn. Hetzelfde geldt voor een logeerkamer met een buitendeur, veranda of balkon. Een stalen deur zorgt niet alleen voor een mooie ingang, maar houdt ook de kou buiten.

Waarom stalen deuren ideaal zijn voor de keuken

Misschien denk je bij de keuken niet meteen aan stalen deuren. Toch is het praktisch én mooi. Sommige keukens hebben meerdere ingangen waarvan je er misschien één moet sluiten. De ingang bij de woonkamer of eetkamer of woonkamer komt niet altijd uit bij de keuken. In dat geval lenen deze ruimtes zich perfect voor het plaatsen van stalen en glazen deuren. Maar waarom zou je dan staal en glas gebruiken? Om een hele simpel reden: dit type deur vormt een geluidsbarrière. In feite zorg je voor een geluidsscherm. Maar dankzij het glas kun je personen in de andere kamer toch zien. Na het bereiden en eten van een fijn diner is het heerlijk om bij te kletsen met vrienden, terwijl je kinderen zich in een andere ruimte prima kunnen uitleven. Iedereen heeft plezier en niemand heeft last van lawaai. Ideaal!

Ideaal voor een luxe logeerkamer of wijnkelder

Misschien heb je wel eens vrienden of familieleden te logeren. Creëer kamer die ervoor zorgt dat je gasten het gevoel krijgen dat ze in een resort terecht zijn gekomen. Met stalen deuren en kozijnen moet dat zeker lukken. Een eigen wijnkelder in huis wil wat dat betreft natuurlijk ook wel helpen. Er is niets luxueuzer dan een ruimte vol mooie wijnflessen. Maar wat is een wijnkelder zonder een unieke, stalen wijnkamerdeur?

Stalen deuren voor een wijnkelder

Voor een wijnkelder raden we holle stalen deuren aan. Ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar zijn ook nog eens zeer sterk. Vergeet niet om voor de deur een textuur en kleur te kiezen die past bij het interieur van je woning. De stijl maakt wat dat betreft niet uit. Of je woning nu een chique, moderne of rustieke stijl heeft: stalen deuren zorgen ervoor dat je wijnkelder er perfect uit ziet.

Stalen deuren voor de eetkamer

De eetkamer is de perfecte plek voor gezelligheid met familie en vrienden. Of je nu alleen thuis bent met je gezin of geniet van een drankje en een hapje met vrienden: stalen deuren voegen aan de eetkamer de juiste sfeer toe. Wanneer je een ingang hebt die de keuken met de eetkamer verbindt, overweeg dan om een ••stalen deur toe te voegen. Hetzelfde geldt overigens voor horeca gelegenheden of andere gebruiken. Je ziet vaak dat men op dergelijke locaties stalen deuren gebruikt omdat ze relatief licht in gewicht zijn. Dit is erg handig als je vaak heen en weer moet lopen vanuit de keuken.

Moderne deuren voor een zonnige ruimte

Een serre is over het algemeen modern en licht. Deze kamers staan bekend om hun scherpe hoeken, strakke lijnen, en zijn in staat om zoveel mogelijk zonlicht te absorberen. Ook kom je er vaak stalen deuren tegen. Het zorgt voor een moderne uitstraling en is de ideale ingang voor een zonnige kamer waar je de hele dag kunt ontspannen. Lees er bijvoorbeeld een boek of klets bij met vrienden. Leidt de zonnekamer naar een terras? Installeer dan een stalen buitendeur bij deze ingang om de unieke uitstraling compleet te maken.

Stalen deuren voor de patio

Een overdekt terras of een patio is de ideale plek om stalen deuren te plaatsen. Weg met de oude houten deuren, en tijd voor iets nieuws. Stalen deuren met glazen elementen zijn perfect voor zonnige delen van je woning. Laat de zon naar buiten schijnen en houd het dek of terras weg van weerselementen. Stalen schuifdeuren zorgen voor een perfecte entree van het huis naar het dek. Standaard glazen- en stalen deuren zijn zeer geschikt voor de buitendeuren van een terras of patio.

Stalen deuren en recreatieruimtes

Wil je van de recreatieruimte in je woning, bijvoorbeeld een televisiekamer, een paradijsje maken? Installeer stalen schuifdeuren om het een bijzonder tintje te geven. In combinatie met glazen deuren en bijpassende accessoires creëer je een uniek design en misschien wel de mooiste ruimte van je huis.

Creëer rust op kantoor of in de studeerkamer

Het thuiskantoor of de studeerkamer moet een rustige plek zijn om te ontspannen en/of te leren. Omdat steeds meer mensen vanuit huis werken, neemt het belang van een eigen kantoor en de behoefte aan een goede internetverbinding toe. Maar wat als je kinderen hebt? Stalen deuren zorgen voor de nodige rust. Het installeren van een dergelijke deur zorgt bovendien niet alleen voor een stijlvolle een ruimte, maar biedt ook de mogelijkheid voor directe toegang tot de volgende kamer. Op die manier kun je bij het afronden van je werk, tijdens vergaderingen collega’s of het beantwoorden van vragen van je baas ook op je kinderen letten. Hopelijk hebben ze plezier of maken ze hun huiswerk terwijl jij aan het werk bent.

Creëer een stijlvolle of moderne bibliotheek met stalen deuren

Ben jij een van de gelukkige huiseigenaren met een eigen bibliotheek? Dan is het een goede keuze om stalen deuren toe te voegen aan de kamer. Daarmee zorg je voor een luxe uitstraling die zeker indruk maakt op je gasten. Want wees eerlijk: wat is er mooier dan een metalen deur? Kies een elegante en geruite stijl voor een bibliotheek vol kostbare collecties en boeken uit vervlogen tijden. We raden aan om vierkante deuren te gebruiken voor een moderne bibliotheek. Welke stijl metalen deur je ook kiest, deze moet passen bij de stijl van de bibliotheek en je woning