Funda is een vastgoedplatform dat werd opgericht in 2001 door de NVM, dit is de grootste belangenorganisatie voor makelaars en taxateurs van Nederland. Met pakweg vijftig miljoen bezoekers per maand is Funda met afstand de populairste website voor kopers en verkopers van huizen, zowel voor particuliere huiseigenaren als voor bedrijven. Ze zijn overigens niet de enige huizensite, ook staan niet alle beschikbare panden op deze site vermeld.

‘Klein’ detail; officieel wordt de merknaam ‘funda’ met kleine letters geschreven. Voor de duidelijkheid, en omdat het een naam is, schrijven wij het op deze pagina toch met een hoofdletter.

Wat kost een plaatsing op Funda?

Het goede nieuws is dat een plaatsing op Funda gratis is, je hebt er wel een makelaar voor nodig. Hier komt duidelijk naar voren dat het platform opgericht werd door NVM, makelaars vinden het uiteraard minder interessant als je geheel op eigen houtje een woning verkoopt. Ook verkoopmakelaars die niet aangesloten zijn bij NVM maar een andere organisatie mogen huizen aanbieden op deze site, zijn moeten daar wel hogere kosten voor betalen. Het zijn namelijk de makelaars die de kosten op zich nemen, die kosten worden weer verrekend in de makelaarscourtage. Maar daar merk je als particulier in principe dus niets van.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Extra opvallen op Funda

Er zijn wel extra opties, ook daarbij zul je afspraken maken via de makelaar. Naast een standaard vermelding zijn er:

  • Blikvanger: In plaats van één totaalfoto, mag je in totaal drie foto’s publiceren. Dit geeft direct een duidelijk beeld van de woning. Met een tekstregel boven de foto kun je een belangrijk verkoopargument duidelijk in beeld brengen. De totale publicatie is driemaal zo groot als bij een standaard plaatsing het geval is.
  • Toppositie: Dit is een plaatsing die direct gerelateerd is aan de zoekopdracht. In plaats van ‘in het wild schieten’ wordt jouw woning centraal vertoond aan kopers die zoeken op basis van kenmerken die overeenkomen met jouw aanbod. Zo worden koper en verkoper snel bij elkaar gebracht.
  • Woning in beeld: Deze plaatsing blijft een hele maand staan op de hoofdpagina, wat de zichtbaarheid enorm zal verhogen. Potentiële kopers kunnen met slechts één klik de plaatsing bekijken. Bij deze optie kies je zelf voor een nationale publicatie of voor een specifieke provincie. Je kunt met deze optie tot wel drie miljoen bezoekers bereiken.

Funda basis is de meest eenvoudige optie, met een foto, kaart, kenmerken en beschrijving. Met Funda compleet Compleet kun je ook nog een plattegrond, panorama foto’s en video toevoegen. Deze extra opties kunnen helpen bij een snelle verkoop van jouw woning.

Moet de woning zichtbaar zijn voor heel Nederland?

Veel verkopers kiezen ervoor om hun woning op Funda regionaal aan te bieden. Het aantal verhuizingen binnen een provincie ligt namelijk veel hoger dan mensen die lange afstanden overbruggen. Toch is dit sterk afhankelijk van het type woning en de bijbehorende doelgroep. Zeker met een pand dat past bij een specifieke koper kun je overwegen om de plaatsing landelijk uit te zetten. Dit is namelijk niet standaard. Overleg de meest optimale strategie met jouw makelaar, die kan je hierin adviseren.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.