De volledige naam Lloyds Bank GmbH doet vermoeden dat het een Duits bedrijf is. Lloyds Banking Group laat zien dat het toch echt een Britse organisatie is. Deze groep komt voort uit een fusie tussen meerdere financiële instellingen uit Groot Brittannië waaronder de Bank of Scotland. Naast de grootste consumenten bank in Engeland is de organisatie eveneens actief in het buitenland. Zo verzorgen ze naast Lloyds Bank Hypotheken ook bancaire diensten in Nederland.
Wie zit er achter Lloyds Bank Hypotheken?
Door samen te werken hebben diverse Britse financiële instellingen samen de grootste bank van Groot Brittannië gerealiseerd. Met 26 miljoen klanten aan de andere kant van de Noordzee lijkt het aantal van 150.000 klanten in Nederland nog beperkt te zijn. Toch is het een behoorlijk grote hypotheekverstrekker als je bedenkt dat ze geen vestigingen bezitten in ons land. De dienstverlening verloopt namelijk volledig online. Het is wel mogelijk om een Lloyds Bank hypotheek af te sluiten via een lokale adviseur.
Is Lloyds Bank Hypotheken betrouwbaar?
Laten we vooropstellen dat de Brexit geen consequenties heeft gehad voor zowel oude als nieuwe klanten. Verder bestaat de moedermaatschappij als sinds 1695 wat betekent dat het een betrouwbare financier is. Sinds 1966 zijn ze actief op de Nederlandse markt, ze staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Naast een hypotheek kun je ook een spaarrekening afsluiten, een betaalrekening is niet mogelijk. Omdat ze exclusief online diensten aanbieden in Nederland is er geen direct contact mogelijk. Als je daar geen bezwaar tegen hebt dan is Lloyds Bank Hypotheken een betrouwbare bank.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Lloyds Bank Hypotheken?
Voor een standaard hypotheek kun je tot maximaal 90 procent van de woningwaarde lenen. Als je een huis koopt op basis van de Nationale Hypotheek Garantie dan kun je zelfs tot 100 procent lenen. Dan is er ook nog de duurzaamheidsregeling. Als er kort na aankoop energiebesparende maatregelen worden genomen dan kun je 6 procent extra lenen. De voorwaarden zijn anders per hypotheek en looptijd. De hypotheken die worden aangeboden zijn:
- Lineaire hypotheek
- Annuitaire hypotheek
- Aflossingsvrije hypotheek
Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier
Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Lloyds Bank Hypotheken?
Als je via de website lloydsbank.nl een berekening maakt dan weet je binnen enkele minuten wat je kunt lenen bij Lloyds Bank Hypotheken. Je hebt dan wel informatie nodig over jouw inkomen en andere zaken. Een indicatieve hypotheekaanvraag aanvragen duurt ongeveer 20 minuten. Deze aanvraag is kosteloos en geheel vrijblijvend. Vervolgens kun je een account aanmaken en dien je een kennis- en ervaringstoets te doorlopen. Daarna duurt het een paar dagen voordat je een uitgebreid aanbod krijgt. Je kunt online zoveel berekeningen uitvoeren als je wilt. Zo kun je meerdere scenario’s naast elkaar leggen.
Lloyds Bank hypotheek afsluiten
Lloyds Bank Hypotheken heeft dus geen kantoren in Nederland, via een hypotheekadviseur kun je echter gewoon een hypotheek aanvraag indienen. Een officiële aanvraag kost 360 euro om te behandelen. Dit wordt verrekend via de notaris, je zult hier geen factuur voor ontvangen. Het bindend aanbod is te verlengen, hier wordt een percentage voor berekend. Kijk op de website voor meer details over de mogelijkheden en kosten.