Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning starten hun zoektocht bijna altijd wel online. De foto’s die van je woning worden gemaakt als je je woning wilt verkopen zijn dan ook een zeer belangrijk onderdeel van de verkoop.

Kijkers krijgen zo een goede eerste indruk van je woning en beslissen aan de hand daarvan of ze de woning willen gaan bezichtigen of niet. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning de beste indruk geeft? We gaan je vertellen hoe je je woning gereed kunt maken voor verkoopfoto’s.

Alles schoon en opgeruimd

Het belangrijkste op de foto’s is dat alles in de woning netjes opgeruimd is en er schoon uitziet. Het moet bijna lijken alsof er niet wordt gewoond. Dit klinkt misschien raar, maar zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen inleven en echt naar de ruimtes kijken in plaats van de spullen die erin staan.

Zorg er dus voor dat de ruimtes er netjes en verzorgd uitzien. Je kunt hierbij wel kleine aanpassingen maken in je interieur. Zo zal een nieuw hoofdkussen kopen ervoor kunnen zorgen dat de slaapkamer er net wat netter en frisser uitziet op de foto’s.

Niet alleen rondslingerende spullen, speelgoed en kleding moet opgeruimd worden, maar het kan ook een groot verschil maken als er enkele meubels verplaatst of weggehaald worden. Een mooie donkere relaxstoel kan erg mooi staan in je interieur, maar de ruimte ook een stuk kleiner laten lijken dan hij is.

Je huis gereed maken voor verkoop foto's

Je interieur

Betekent dat nu dat je je hele interieur moet aanpassen? Nee, geen paniek! Een interieur design is voor iedereen persoonlijk en het is dus zonde van je geld en tijd om dit helemaal aan te passen. Wel raden we je aan om kleine reparaties uit te voeren die zichtbaar kunnen zijn.

Denk hierbij aan een kapotte deurklink repareren of stip de verf even bij op plekken waar het beschadigd is. Je kunt wel kleine aanpassingen doen om je interieur net wat frisser te laten lijken. Zo zal een mooi flanellen dekbedovertrek de slaapkamer net wat kunnen opfleuren en er frisser en netter uit laten zien.

Daarnaast is het wel belangrijk dat je kostbare en persoonlijke spullen weghaalt en opruimt. De foto’s komen immers op het internet te staan en niet iedereen hoeft de foto’s van je kinderen of je vakantie te zien.

De buitenkant

Niet alleen de binnenkant van je woning wordt gefotografeerd. Ook de buitenkant en de tuin worden natuurlijk vastgelegd. Ook hierbij is het belangrijk dat alles er netjes en verzorgd uitziet. Zorg dat er aan de voorzijde een open aanzicht is. Snoei eventueel bomen, struiken of heggen om dit te bereiken.

Ook de tuin moet er netjes bijliggen. Zorg dat de planten en het gazon er verzorgd uitzien. Als er kapotte tuinmeubels of bloempotten staan, haal je deze ook weg. Als de tegels er vies en groen uitzien, raden we je aan om deze ook schoon te maken. Zo kunnen kopers ook van de tuin de potentie zien!