Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je huis de aandacht trekt van kieskeurige kopers, is door een opvallende tuinruimte te creëren. En dit kan je niet alleen helpen een snelle verkoop veilig te stellen, maar het kan ook waarde toevoegen aan je eigendom. In deze gids vertellen we je hoe je aan de slag kunt met het creëren van het soort tuin dat kopers zal verbazen en welke tuinkenmerken het meest waarschijnlijk waarde toevoegen aan je huis.

Verhoog de privacy van je tuin

Tuinprivacy is enorm belangrijk voor kopers en zelfs als je woning wordt overzien door andere huizen, zijn er dingen die je kunt doen om je tuinruimte te verbergen. Pergola’s kunnen uitstekende afschermingen zijn voor tuinen, terwijl slimme beplanting ook kan helpen om je buitenruimte af te schermen van aangrenzende percelen. Privacy wordt het meest gewaardeerd als het om tuinen gaat, wat vaak van invloed is op de potentiële prijs voor kopers. Hierdoor is het een goed idee om ook bomen te planten en grote plantenbakken te plaatsen. De kopers kunnen zo op hun loungeset zitten zonder dat ze door anderen bekeken worden.

Plaats een buitenkeuken

Als je de ruimte en een tuin hebt die geschikt is voor veel entertainment, kun je overwegen om buiten dineren naar een hoger niveau te tillen met een buitenkeuken. Buitenkeukens komen minder vaak voor in Nederland, dus als je er een hebt, zal je eigendom zeker opvallen bij kopers. Het installeren van een buitenkeuken kan echter duur zijn, dus je moet overwegen of het geschikt is voor je woning en potentiële kopers.

Verhoog de waarde van je huis met je tuin

Voeg een tuinkamer toe

Een tuinkamer is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan je woning en kan volgens experts wel 15 procent toevoegen. Tuinkamers kunnen prachtige, multifunctionele ruimtes zijn om te ontspannen, werken of sporten. Nu steeds meer mensen vanuit huis werken, kan een op maat gemaakte kantoorruimte buiten het hoofdgebouw enorm aantrekkelijk zijn voor kopers en een tuinkamer is een geweldige manier om dat te bieden.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Zorg voor opslag en beveiliging

Voldoende tuinberging en degelijke beveiliging zijn enorm belangrijk voor kopers. Mensen met huisdieren of kinderen willen graag een veilige tuin zien, dus bedenk hoe veilig zaken als hekken en tuinpoorten bij je thuis zijn. Veilige opslag is ook een must-have voor veel kopers, zodat ze dure spullen zoals tuingereedschap en fietsen kunnen opbergen. Probeer de beveiliging van je garage of tuinhuisje te vergroten met verbeterde sloten en verduisterde ramen om potentiële dieven af te schrikken.

Creëer een ruimte voor entertainment

Kopers die graag entertainen, kunnen versteld staan van een tuin die daarvoor een geweldige ruimte biedt. Dat betekent over het algemeen dat je meer verharde ruimte in je tuin moet introduceren, maar je kunt ook overwegen om zones te creëren die verschillende ruimtes bieden om te eten, te ontspannen of te spelen. Denk na over welke delen van je tuin de zon krijgen en op welke momenten van de dag en creëer op basis hiervan passende amusementsruimtes.