Florius hypotheken. Met ruim 70 jaar ervaring en 400.000 klanten is Florius Hypotheken een bekende naam bij huiseigenaren geworden. Weten ze ondertussen alles van de vastgoedmarkt of zijn er toch zaken waar er nog ruimte is voor verbetering?

Hoewel de organisatie al lang bestaat is de merknaam zoals we deze nu kennen aanzienlijk jonger. Hoe dat komt en meer over Florius Hypotheken leggen we uit op deze pagina.

Wie zit er achter Florius Hypotheken?

Het klopt dat Florius Hypotheken al lang bestaat. De organisatie werd opgericht in 1946 als Bouwspaarkas Drentsche Gemeente. Dit zou later Bouwfonds Nederlandse Gemeenten worden en in het jaar 2000 nam ABN AMRO Hypotheken Groep dit fonds over.

In 2015 kwamen Reaal en WoonNexxt erbij en in 2016 zouden MNF Bank en Albank volgen. In 2017 zou de organisatie verder uitbreiden met Direktbank Woning Hypotheken en Direktbank Praktijkvoorziening. Zo komen ze tot een klantenbestand van ruim 400.000 klanten.

Florius Hypotheken

Is Florius Hypotheken betrouwbaar?

Er heeft in de loop der jaren een flinke stoelendans plaatsgevonden bij Florius Hypotheken, met ABN AMRO Hypotheken Groep als eigenaar hoeven we ons geen zorgen te maken over de continuïteit van deze organisatie.

MoneyView zou in oktober 2021 Florius uitroepen tot hypotheekverstrekker met de beste voorwaarden in annuïteitenhypotheken. De Gouden Lotus Award werd in datzelfde jaar echter weggekaapt door een concurrerende hypotheekverstrekker; ABN AMRO.

Dat prijzen niet alles zeggen blijkt uit klantervaringen op Independer.nl. Hoewel de gemiddelde score voldoende is, is er behoorlijk wat kritiek te vinden op het gebied van communicatie met klanten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Florius Hypotheken?

In Nederland is het niet mogelijk om meer te lenen dan 100 procent van de woningwaarde. Dit geldt dus ook voor Florius Hypotheken. Daarnaast zijn er nog andere producten zoals een verhuur hypotheek en een verzilver hypotheek waarbij je de overwaarde kunt opnemen zonder je huis te verkopen.

Als je wilt weten wat jouw huis waard is dan kun je bij lokale makelaars een gratis waardebepaling laten uitvoeren. Naast een hypotheek op je huis is het tevens mogelijk om een bouwdepot te openen. Voor verduurzaming kun je tot 6 procent extra lenen op je hypotheek. Kijk op de website voor meer informatie.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Florius Hypotheken?

De aanvraag van een Florius Hypotheek zal per aanvraag verschillen, de eerste afspraak met een hypotheekadviseur is gratis. Dit is mogelijk via telefoon, chat en beeldbellen. Tijdens de verdere procedure zullen er diverse stappen zijn om te doorlopen. Het is altijd aan te bevelen om documenten zo snel mogelijk te overleggen waardoor het traject vlotter verloopt. Als jouw woning een energielabel-A bezit dan kom je in aanmerking voor een korting op de hypotheekrente.

Florius hypotheek afsluiten

Wil je een Florius Hypotheek afsluiten? Dan kun je hiervoor direct naar https://www.florius.nl/ gaan en een adviesgesprek aanvragen. Als je een hypothecaire lening hebt afgesloten dan kun je deze via mijnFlorius.nl beheren. Zo kun je de rente online aanpassen of (boetevrij) extra aflossen. Daarnaast kun je contact opnemen met de helpdesk op basis van lokaal tarief of e-mail. P.s. bekijk hier nog meer hypotheekvertrekkers.

Hypotheekvormen

Bij Florius kunt u kiezen uit een breed scala aan hypotheekvormen die aansluiten bij uw persoonlijke behoeften en financiële situatie. Of u nu de voorkeur geeft aan een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, levenhypotheek, spaarhypotheek, bankspaarhypotheek of overbruggingskrediet, Florius heeft verschillende opties beschikbaar.

Florius biedt 2 verschillende soorten hypotheken aan, namelijk de Florius Profijt drie Hypotheek en de Florius Profijt Twaalf Hypotheek. Deze hypotheken hebben specifieke kenmerken en voorwaarden die kunnen voldoen aan uw individuele wensen en financiële doelen.

Kenmerken Florius Hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek bij Florius kunt u rekenen op een helder en gestroomlijnd proces. Hieronder vindt u enkele kenmerken van een Florius Hypotheek:

Acceptatietermijn renteaanbod: 3 weken Acceptatietermijn offerte: 2 weken Geldigheidsduur offerte: 3 maanden (met de mogelijkheid tot verlenging met 3 maanden) Annuleringskosten: 0,75% over de hoofdsom na verlenging van de geaccepteerde offerte Maximaal aflossingsvrij: 50% van de marktwaarde Boetevrij aflossen: U kunt boetevrij aflossen indien u over eigen middelen beschikt. Indien u geen eigen middelen heeft, geldt een boetevrije aflossing van 10% van de oorspronkelijke hoofdsom. Minimum bedrag hypotheek: € 50.000,- Maximum bedrag hypotheek: € 500.000,-

Florius Informatie

Florius is sinds 2007 een gevestigde naam in de Nederlandse hypotheekmarkt. Het is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. en fungeert als de opvolger van Bouwfonds Hypotheken.

Wat Florius onderscheidt, is hun focus op scherpe rentetarieven en duidelijke voorwaarden. De hypotheken van Florius zijn uitsluitend verkrijgbaar via een landelijk netwerk van financiële tussenpersonen. Dit waarborgt dat u kunt rekenen op professioneel advies en ondersteuning bij het vinden van de juiste hypotheekoplossing.

Florius heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), de Nederlandsche Bank en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Dit biedt u de zekerheid dat Florius voldoet aan strikte regelgeving en kwaliteitsstandaarden.

AFM: 12000025 KIFID: 100.000025