Met een historie die ruim 175 jaar teruggaat behoort Nationale Nederlanden Hypotheken tot een solide hypotheekverstrekker waar je op kunt bouwen. Of beter gezegd ‘mee’ kunt bouwen als het een bouwdepot voor een nieuwbouwwoning betreft. Er zijn nog veel meer hypothecaire producten, naast de standaard lineaire- en annuïteitenhypotheek kun je hier ook terecht voor afwijkende hypotheekvormen zoals een BankSpaar Plus hypotheek.

Wie zit er achter Nationale Nederlanden Hypotheken?

Achter Nationale Nederlanden zit de NN Group, het mag duidelijk zijn waar die letters voor staan. Hoewel de organisatie al sinds de negentiende eeuw bestaat werd de NN Group zoals deze nu bestaat opgericht in 1963. Het betreft een Nederlandse financiële dienstverlener die naast hypotheken ook banksparen aanbiedt. Een betaalrekening is echter niet mogelijk bij deze bankier.

Nationale Nederlanden Hypotheken

Nationale Nederlanden Hypotheken betrouwbaar?

Met ruim 15.000 medewerkers en een groot aantal klanten hoef je niet bang te zijn dat Nationale Nederlanden Hypotheken om zal vallen. De NN Group bezit een bankvergunning en valt onder het depositostelsel. Veel hypotheekverstrekkers die geen bancaire diensten aanbieden hebben geen bankvergunning, Nationale Nederlanden is wel een ‘echte’ bank. Delta Lloyd en OHRA vallen onder dezelfde bankvergunning.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Nationale Nederlanden Hypotheken?

De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van een groot aantal kenmerken. Op een deel hiervan heb je invloed maar niet op alles. Zo kun je tot maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Als je wilt weten om welk bedrag het gaat dan kun je als huiseigenaar eerst een makelaar vragen om een waardebepaling uit te voeren. Voor de uiteindelijke hypotheekaanvraag heb je overigens een officieel taxatierapport nodig. Jouw financiële situatie bepaalt voor een groot deel welk bedrag je kunt lenen. Je kunt naast de lening ook eigen geld inbrengen, als je overbiedt dan zul je hier niet aan ontkomen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Nationale Nederlanden Hypotheken?

Via nn.nl kun je alvast een proefberekening maken. Dan weet je ongeveer wat de mogelijkheden zijn. Als je bij Nationale Nederlanden Hypotheken een aanvraag wilt indienen dan zul je eerst met een hypotheekadviseur in gesprek gaan. Deze hypotheekverstrekker stelt een onafhankelijk adviseur verplicht om een hypotheek af te sluiten. De hypotheken die worden aangeboden zijn:

Dit zijn een flink aantal opties, dit komt mede door het feit dat Nationale Nederlanden niet zomaar een vastgoedinvesteerder is maar een organisatie met bankvergunning. De gemiddelde doorlooptijd is 6 tot 8 weken.

Nationale Nederlanden hypotheek afsluiten

Als we kijken naar onafhankelijke reviews zoals die op Independer te vinden zijn dan is de gemiddelde score goed. De recensies met toelichting prijzen de vlotte service en de optie om zelf zaken online te regelen. De focus op online dienstverlening is echter niet voor iedereen ideaal, het is dan ook geen conventionele bank. De dienstverlening loopt via een intermediair hypotheekadviseur.

Eerst zul je het voorlopig koopcontract tekenen voor de woning die je wilt kopen. Na de eerste proefberekening en overleg met de hypotheekadviseur kun je een officiële aanvraag indienen. Via MijnHypotheekaanvraag kun je vervolgens online documenten aanleveren. Dit verloopt via een stappenplan, als je snel de gevraagde documentatie aanlevert dan zal de aanvraag sneller verlopen.