Bank of Scotland hypotheken. Je hoeft niet in Schotland te wonen om een hypotheek af te sluiten bij de Bank of Scotland. Via de Lloyds bank kun je namelijk geld lenen om een huis te kopen in Nederland. Emigreren om gebruik te maken van de Bank of Scotland is dus niet nodig. De vraag is of deze kredietverstrekker uit het Verenigd Koninkrijk een interessante hypotheekverstrekker is voor Nederlandse huiseigenaren.
Wie zit er achter Bank of Scotland Hypotheken?
Als eerste is het een beetje verwarrend tot welke organisatie Bank of Scotland Hypotheken precies behoort. Het is bijvoorbeeld niet de Royal Bank of Scotland die in 2007 ABN AMRO heeft overgenomen. Deze bank kwam vanwege de kredietcrisis en de overname van de noodlijdende Nederlandse bank in de financiële problemen terecht. Het gaat hier om een Schotse bank die onder de Lloyds Banking Group valt, wat tevens de merknaam is die in Nederland wordt gehanteerd voor de hypothecaire leningen.
Is Bank of Scotland betrouwbaar?
De problemen met de Royal Bank of Scotland en ABN AMRO heeft ook Bank of Scotland Hypotheken een slecht imago bezorgd, terwijl deze organisaties feitelijk niets met elkaar van doen hebben. Wellicht is dat de reden waarom de naam Lloyds Bank wordt gebruikt, de naam van de overkoepelende bank. Aangezien dit de grootste consumentenbank van Groot Brittannië is hoef je je over de betrouwbaarheid geen zorgen te maken. Ook na Brexit is het gewoon mogelijk om in Nederland een ‘Britse’ lening af te sluiten. Met ongeveer 8 miljard aan hypotheekvermogen is Bank of Scotland Hypotheken uitgegroeid tot een middelgrote hypotheekverstrekker in Nederland.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Bank of Scotland?
Net zoals bij andere hypotheekverstrekkers het geval is kun je bij Bank of Scotland maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen en tot 106 procent op basis van energiebesparende voorzieningen. Als je geen NHG afsluit dan ligt het maximum op 90 procent. Het feitelijke bedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je overbiedt dan kun je het bedrag boven de woningwaarde niet financieren via een hypothecaire lening. Het is wel mogelijk om een aanvullende lening aan te vragen maar dit zal het maximale bedrag dat je kunt lenen voor de hypotheek verlagen. Je daarnaast ook eigen kapitaal inbrengen.
Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Bank of Scotland?
De aanvraag bij Bank of Scotland Hypotheken kan korter of langer duren op basis van de informatie die gevraagd wordt en de wijze waarop je documenten aanlevert. Met andere woorden; het is maatwerk. Na aanvraag is de offerte 90 dagen geldig met een mogelijke verlenging van 90 extra dagen. De rentevaste periodes kunnen variëren van 1 tot 30 jaar.
Bank of Scotland hypotheek afsluiten
Voor een overzicht van alle mogelijkheden kun je terecht op https://www.lloydsbank.nl/hypotheken. Naast een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek is het mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Bank of Scotland ofwel Lloyds Bank is naast een hypotheekverstrekker tevens een aanbieder van spaarproducten. Je kunt namelijk ook een spaarrekening openen, een betaalrekening is echter geen optie. Het is daarbij goed om te weten dat deze aanbieder bij het Duitse depositogarantiestelsel is aangesloten. Zo is jouw spaargeld gegarandeerd tot 100.000 euro. Kennis maken met meer hypotheekverstrekkers?
Hypotheekvormen
Bank of Scotland biedt op dit moment verschillende hypotheekvormen aan. Hieronder worden de beschikbare hypotheekvormen genoemd:
- Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt dat bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Het maandelijkse bedrag blijft gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk. Aan het begin van de looptijd betaal je voornamelijk rente, maar na verloop van tijd neemt het aflossingsdeel toe en het rentedeel af.
- Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor neemt de hypotheekschuld geleidelijk af en betaal je steeds minder rente. De maandelijkse lasten dalen gedurende de looptijd van de hypotheek.
- Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je gedurende de looptijd alleen rente. Je lost niets af op de hypotheekschuld. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Deze hypotheekvorm kan lagere maandlasten opleveren, maar houd er rekening mee dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
- Levenhypotheek Een levenhypotheek is een combinatie van een hypotheek en een levensverzekering. Je betaalt maandelijks rente en premie voor de levensverzekering. Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld afgelost met de uitkering van de levensverzekering.
- Beleggingshypotheek Bij een beleggingshypotheek wordt een deel van de hypotheekschuld afgelost met de opbrengsten van beleggingen. Je betaalt maandelijks rente en inleg voor de beleggingen. Het rendement van de beleggingen bepaalt uiteindelijk de hoogte van de aflossing.
- Spaarhypotheek Bij een spaarhypotheek bouw je gedurende de looptijd kapitaal op in een spaarverzekering of een spaarrekening. Met de opgebouwde spaarwaarde wordt aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld afgelost.
- Overbruggingshypotheek Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening die wordt afgesloten als je een nieuwe woning wilt kopen voordat de oude woning is verkocht. Met het overbruggingskrediet overbrug je het verschil tussen de waarde van de nieuwe woning en de opbrengst van de oude woning.
Soorten hypotheken
Bank of Scotland biedt twee verschillende soorten hypotheken aan:
- Bank of Scotland Hypotheek De Bank of Scotland Hypotheek is een hypotheekproduct van Bank of Scotland waarmee je kunt profiteren van gunstige voorwaarden en flexibiliteit. Met deze hypotheek kun je gebruikmaken van verschillende hypotheekvormen, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en overbruggingshypotheek. Je hebt de vrijheid om de hypotheekvorm te kiezen die het beste bij jouw financiële situatie en wensen past.
- Bank of Scotland Budget Hypotheek De Bank of Scotland Budget Hypotheek is speciaal ontworpen voor mensen die behoefte hebben aan duidelijkheid en controle over hun maandelijkse hypotheeklasten. Met deze hypotheek heb je een vast bedrag per maand dat je kunt besteden aan je hypotheek. Je hebt de keuze uit verschillende hypotheekvormen, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek.
Kenmerken Bank of Scotland Hypotheek
Bij het afsluiten van een Bank of Scotland Hypotheek zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een Bank of Scotland Hypotheek:
- Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je van bank of scotland ontvangt, is drie weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
- Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar Bank of Scotland.
- Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Je hebt de mogelijkheid om de geldigheidsduur met nog eens drie maanden te verlengen.
- Annuleringskosten: Als je na verlenging van de geaccepteerde offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt Bank of Scotland annuleringskosten in rekening. Deze kosten bedragen 0,25% van de hoofdsom.
- Maximaal aflossingsvrij: Bij Bank of Scotland is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet gedurende de looptijd worden afgelost.
- Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.
- Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij Bank of Scotland is € 75.000,-.
- Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Bank of Scotland is € 1.000.000,-.
Bank of Scotland Informatie
De Bank of Scotland is opgericht in 1695 en is de oudste en grootste bank van het Verenigd Koninkrijk. In 2009 is de Bank of Scotland gefuseerd met verschillende Britse financiële instellingen, waaronder de Lloyds Bank. Deze instellingen maken nu deel uit van de Lloyds Banking Group.
De Lloyds Banking Group is sinds 1966 actief in Nederland en biedt een breed scala aan verzekeringen en bancaire producten. Sinds 1999 biedt de groep ook hypotheken aan. Momenteel heeft de Lloyds Banking Group meer dan 100.000 klanten in Nederland.
De Lloyds Banking Group opereert wereldwijd in 20 landen, met een sterke nadruk op Europa. In het Verenigd Koninkrijk heeft de groep meer dan 30 miljoen klanten.
De producten van de Lloyds Banking Group worden afgesloten via een groot landelijk netwerk van intermediairs.
Bank of Scotland plc heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Nederlandsche Bank en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID).
Het AFM-registratienummer van Bank of Scotland is 12000859 en het KIFID-registratienummer is 500.000151. Dit betekent dat je, indien nodig, een klacht kunt indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Bank of Scotland.
Met de diverse hypotheekvormen en de specifieke kenmerken van de Bank of Scotland Hypotheek kun je een hypotheek op maat samenstellen die past bij jouw financiële situatie en wensen. Het is altijd verstandig om de meest actuele informatie bij Bank of Scotland op te vragen voordat je een hypotheek afsluit, zodat je goed geïnformeerd bent en weloverwogen beslissingen kunt nemen.