Bank of Scotland hypotheken. Je hoeft niet in Schotland te wonen om een hypotheek af te sluiten bij de Bank of Scotland. Via de Lloyds bank kun je namelijk geld lenen om een huis te kopen in Nederland. Emigreren om gebruik te maken van de Bank of Scotland is dus niet nodig. De vraag is of deze kredietverstrekker uit het Verenigd Koninkrijk een interessante hypotheekverstrekker is voor Nederlandse huiseigenaren.

Wie zit er achter Bank of Scotland Hypotheken?

Als eerste is het een beetje verwarrend tot welke organisatie Bank of Scotland Hypotheken precies behoort. Het is bijvoorbeeld niet de Royal Bank of Scotland die in 2007 ABN AMRO heeft overgenomen. Deze bank kwam vanwege de kredietcrisis en de overname van de noodlijdende Nederlandse bank in de financiële problemen terecht. Het gaat hier om een Schotse bank die onder de Lloyds Banking Group valt, wat tevens de merknaam is die in Nederland wordt gehanteerd voor de hypothecaire leningen.

Is Bank of Scotland betrouwbaar?

De problemen met de Royal Bank of Scotland en ABN AMRO heeft ook Bank of Scotland Hypotheken een slecht imago bezorgd, terwijl deze organisaties feitelijk niets met elkaar van doen hebben. Wellicht is dat de reden waarom de naam Lloyds Bank wordt gebruikt, de naam van de overkoepelende bank. Aangezien dit de grootste consumentenbank van Groot Brittannië is hoef je je over de betrouwbaarheid geen zorgen te maken. Ook na Brexit is het gewoon mogelijk om in Nederland een ‘Britse’ lening af te sluiten. Met ongeveer 8 miljard aan hypotheekvermogen is Bank of Scotland Hypotheken uitgegroeid tot een middelgrote hypotheekverstrekker in Nederland.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Bank of Scotland?

Net zoals bij andere hypotheekverstrekkers het geval is kun je bij Bank of Scotland maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen en tot 106 procent op basis van energiebesparende voorzieningen. Als je geen NHG afsluit dan ligt het maximum op 90 procent. Het feitelijke bedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je overbiedt dan kun je het bedrag boven de woningwaarde niet financieren via een hypothecaire lening. Het is wel mogelijk om een aanvullende lening aan te vragen maar dit zal het maximale bedrag dat je kunt lenen voor de hypotheek verlagen. Je daarnaast ook eigen kapitaal inbrengen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Bank of Scotland?

De aanvraag bij Bank of Scotland Hypotheken kan korter of langer duren op basis van de informatie die gevraagd wordt en de wijze waarop je documenten aanlevert. Met andere woorden; het is maatwerk. Na aanvraag is de offerte 90 dagen geldig met een mogelijke verlenging van 90 extra dagen. De rentevaste periodes kunnen variëren van 1 tot 30 jaar.

Bank of Scotland hypotheek afsluiten

Voor een overzicht van alle mogelijkheden kun je terecht op https://www.lloydsbank.nl/hypotheken. Naast een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek is het mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Bank of Scotland ofwel Lloyds Bank is naast een hypotheekverstrekker tevens een aanbieder van spaarproducten. Je kunt namelijk ook een spaarrekening openen, een betaalrekening is echter geen optie. Het is daarbij goed om te weten dat deze aanbieder bij het Duitse depositogarantiestelsel is aangesloten. Zo is jouw spaargeld gegarandeerd tot 100.000 euro. Kennis maken met meer hypotheekverstrekkers?