Wanneer je besluit jouw woning te willen verkopen, wil je er natuurlijk zo veel mogelijk voor kunnen vangen. Op dit moment zoekt het overgrote deel van de kopers naar een huis dat woonklaar is; zij zien het niet zitten om eerst nog te klussen voordat zij over kunnen. Ongeveer 14% zoekt een huis waar wel nog het een en ander aan moet gebeuren.

Gebaseerd op deze percentages, is de beste keuze toch om een goede, woonklare woning te verkopen. Daarnaast zijn er nog andere factoren die ervoor zorgen dat de waarde van jouw woning omhoog schiet. Wil jij weten hoe je jouw woning voor een erg interessante prijs kunt verkopen? Lees dan even verder.

Maakt optimaal gebruik van de ruimte

Heb jij een woning met een zolder? Het is dan ten zeerste aan te raden om deze zolder goed te benutten. De toevoeging van een bewoonbare zolder verhoogt de waarde aanzienlijk. In combinatie met bijvoorbeeld een mooie dakkapel, waardoor de ruimte over veel licht beschikt, en een mooie inrichting zal jouw woning erg aantrekkelijk zijn in de huidige huizenmarkt.

Daarnaast zal een zolder met een PVC vloer de waarde extra verhogen, omdat dit type vloer minder geluid doorlatend is. Zo hebben de beneden verdiepingen geen last van stampende zolder-bewoners. Daarnaast is het aanbouwen van extra ruimtes ook zeer bevorderlijk voor de woningwaarde.

Hoe meer vierkante meters, hoe meer het huis uiteindelijk financieel zal opleveren. Het laten plaatsen van een serre, een extra kamer aanbouwen, het plaatsen van een garage of zelfs slechts het laten plaatsen van een dakkapel kan de waarde al aanzienlijk verhogen.

De waarde van je woning verhogen- 3 tips!

Laat de waarde stijgen door duurzaam bezig te gaan

Ook het verduurzamen van jouw woning draagt bij aan waardevermeerdering. Hierin is het volledig laten isoleren van jouw huis een zeer belangrijke stap, omdat dit ook een essentiële factor is om bijvoorbeeld warmte binnen te kunnen houden. Daarnaast is het installeren van een warmtepomp en zonnepanelen ook interessant wanneer je meer voor je huis wilt vragen.

Hierdoor kun je namelijk een nul op de meter woning aanbieden, een zeer gewild type woning op dit moment.

Renoveer de kamers

De laatste tip is om de kamers te renoveren. Door een huis aan te bieden dat binnen de huidige trends valt, zal het makkelijker verkocht kunnen worden en kun je er ook meer voor vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie visgraat PVC-vloer, stalen taatsdeuren, een robuuste houten tafel en een open keuken.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de badkamer te renoveren. Door een luxe maar efficiënte badkamer aan te leggen zal het huis al gauw in waarde vermeerderen. Ondanks dat niet iedereen dezelfde smaak heeft binnen woninginrichting, zal het bij een meerderheid wél in de smaak vallen. Door jouw huis aan te passen op de huidige trends kun je er dan ook meer voor vragen en zal er veel interesse in zijn.