Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat zijn de verschillen tussen NVM-makelaars en VBO-makelaars?

Je woning verkopen is een belangrijke stap in je leven. Deze stap vertrouw je natuurlijk niet zomaar toe aan de eerste de beste. Daarom zoek je een verkoopmakelaar die je niet alleen een goed gevoel geeft, maar die ook is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie. De bekendste hiervan zijn NVM en VBO, maar wat zijn de verschillen tussen deze twee organisaties?

Wat zijn de NVM en VBO?

De NVM staat voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. De organisatie is opgericht in 1898 en is waarschijnlijk de bekendste belangengroep voor makelaars en taxateurs. Alle makelaars van de NVM zijn geregistreerd in VastgoedCERT of NRVT; beiden zijn toonaangevende kwaliteitsregisters die strenge eisen stellen aan kwaliteit en opleiding.

De VBO (nu officieel VBO Makelaar) staat voor de Vereniging Bemiddeling Onroerend goed. De organisatie bestaat al sinds 1985 en heeft meer dan 1.100 aangesloten makelaars en taxateurs. Alle leden zijn geregistreerd in de kwaliteitsregisters SCVM, VastgoedCert of NRVT en voldoen daarmee aan strikte criteria op het gebied van professionele kennis en expertise.

Hoe verschillen de NVM en de VBO van elkaar?

NVM- en VBO-makelaars zijn aangesloten bij dezelfde of vergelijkbare kwaliteitsregisters. Bovendien werken beide organisaties steeds meer samen om hun diensten naar een hoger niveau te tillen. Als gevolg hiervan worden de verschillen minder groot en kunnen klanten van zowel NVM- als VBO-makelaars een vergelijkbare kwaliteit verwachten.

Het belangrijkste verschil tussen de NVM en het VBO is de grootte van de organisatie. De NVM heeft veruit de meeste leden en is ook de trotse eigenaar van de website voor huisvesting Funda. Dit platform heeft een monopoliepositie in Nederland en toonde in het verleden de woningen van NVM-makelaars bovenaan de zoekresultaten.

Dat laatste is niet langer het geval, maar VBO-makelaars moeten nog steeds meer betalen dan hun NVM-collega’s voor het plaatsen van een woningadvertentie op Funda. Dat is een potentieel nadeel voor jou als verkoper, omdat een VBO-makelaar deze extra kosten mogelijk in zijn kosten kan doorrekenen. Daarom is het erg belangrijk om aanbiedingen goed te vergelijken.

Wat bij een geschil? Hoe verschillen NVM en VBO dan?

Het werken met een VBO-makelaar biedt echter ook voordelen. Naar eigen zeggen is de organisatie bijvoorbeeld uitermate consumentvriendelijk, omdat de klant bij een geschil met zijn makelaar rechtstreeks terecht kan bij de geschillencommissie. Dit is natuurlijk een stuk goedkoper dan procederen via een dure rechtszaak.

De NVM vertrouwt op een vergelijkbare constructie en biedt ook disciplinaire procedures voor de behandeling van klachten over gelieerde makelaars. Tegenwoordig zijn de verschillen tussen NVM- en VBO-makelaars daarom erg klein. Wij adviseren je daarom om individuele makelaars zorgvuldig te vergelijken, ongeacht de brancheorganisatie waarbij ze zijn aangesloten.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag