Copaan is niet zozeer een huizensite maar een platform dat veel NVM makelaars in Nederland gebruiken om meer gericht naar een passende woning te zoeken voor klanten. Of beter gezegd; de aankoopmakelaar stelt de woningzoekende in staat om een uitgebreid persoonlijk profiel samen te stellen om zo doelgericht naar een huis te zoeken én te vinden. Wat is Copaan? Hoe werkt Copaan? En waarom is Copaan alleen voor NVM leden toegankelijk? Dat en meer lees je op deze pagina.

Wat is Copaan?

In het kort is Copaan een online systeem dat je via een aankoopmakelaar kunt gebruiken om een passende woning te vinden. Bij andere huizensites heb je te vaak te weinig opties of juist zoveel dat je huizen niet vindt die mogelijk interessant zijn voor jou. Copaan werkt met een persoonlijke login die je via de aankoopmakelaar ontvangt. Je kunt dan in overleg met de makelaar maar ook zelfstandig jouw woonwensen in kaart brengen.

Hoe werkt Copaan?

Je kunt niet direct via de website huizen bekijken, de eerste stap is een makelaar kiezen. Via de Copaan site kun je een lijst vinden met alle aangesloten NVM makelaars in Nederland, je kunt ook zoeken op locatie. Als je een passende aankoopmakelaar hebt gevonden dan krijg je toegang tot het zoeksysteem. Je voert een aantal gegevens in over jouw situatie, woonwensen en ambities voor de toekomst.

Op basis daarvan zal het systeem relevante huizen weergeven. Jouw aankoopmakelaar kan op basis van jouw input suggesties doen en huizen selecteren die goed aansluiten op jouw profiel. Als je van gedachte verandert dan kun je eenvoudig de opties en zelfs de volgorde aanpassen.

Copaan

Je kunt inloggen via de website of je kunt kiezen voor de Copaan app. Als je graag werkt op mobiel dan is het op zich prettig dat er een losse Copaan app bestaat, de ervaringen zijn helaas niet allemaal even positief. Gelukkig kun je ook gewoon inloggen via de browser van je PC, laptop, tablet of smartphone als de Copaan app op jouw apparaat niet perfect mocht werken.

Je staat er niet alleen voor

Als je puur naar de beschrijving kijkt dan zou je haast denken dat de aankoopmakelaar het werk uitbesteed aan de woningzoekende. Je krijgt een login en je gaat vervolgens zelf aan de slag. Toch is het geen kwestie van gemakzucht maar juist klantvriendelijkheid om voor deze aanpak te kiezen. Klanten kun net als altijd contact houden met hun aankoopmakelaar voor advies en ondersteuning.

Het grote verschil is dat je toegang krijgt tot de tools die makelaars normaal gesproken zelf gebruiken om een persoonlijk profiel te bepalen. Op basis van jouw wensen, eisen en voorkeuren zal de makelaar suggesties aandragen. Als je een aantal huizen ziet verschijnen na invoer van jouw voorkeuren dan zul je ook zien welk huis de makelaar je aanbeveelt. Je hebt natuurlijk nog steeds de vrije keuze, de aankoopmakelaar kijkt als het ware mee over je schouder om je van advies te voorzien.

Jij blijft als woningzoekende aan het stuur terwijl er altijd een professionele makelaar aan je zijde staat. Dit past uitstekend bij de moderne wijze van een huis kopen. Je hoeft niet alles te regelen maar je hebt wel veel invloed. Dat is prettig natuurlijk want jij gaat uiteindelijk wonen in het huis!

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Alleen via NVM makelaars

Waarom is Copaan alleen voor NVM leden? Om aan de slag te gaan moet je eerst een makelaar kiezen. Je geeft via het portaal veel informatie prijs, privé details die je niet zomaar wilt toevertrouwen aan iemand die je nauwelijks kent. NVM makelaars werken volgens strenge regels en bieden een gegarandeerde kwaliteit. Je weet dat je op de makelaar kunt vertrouwen wat betreft advies en expertise, je weet ook dat jouw persoonlijke gegevens veiliggesteld worden. Dat is zeker een voordeel van Copaan ten opzichte van huizensites waarbij je geen idee hebt wie of wat erachter zit.

Wat zijn de ervaringen met Copaan?

Op het internet kun je voor haast ieder product of bedrijf een review schrijven, Copaan ervaringen zijn echter nauwelijks te vinden. Hoe komt dit? Ze bestaan lang genoeg en er hebben al heel wat woningzoekenden gebruik gemaakt van deze service. Het feit dat je niet veel Copaan ervaringen zult vinden komt omdat het platform wordt aangeboden door de aankoopmakelaar. Als je een makelaar kiest om een huis te zoeken dan krijg je een login zodat je met het Copaan platform aan de slag kunt gaan.

De koper zal dan eerder een review schrijven over de makelaar dan over het systeem. Als je een boekhouder hebt dan schrijf je ook geen recensie over de boekhoudsoftware die deze dienstverlener gebruikt. De Copaan ervaringen zijn meestal gekoppeld aan de ervaring met de makelaar die koper helpt een passende woning te vinden. Je kunt alle aangesloten makelaars vinden via de Copaan website en op basis daarvan reviews opzoeken.

Een voordeel van de Copaan methode is dat je rustig thuis je voorkeuren kunt bepalen. Je hoeft dus niet alles in een gesprek met je makelaar over tafel te gooien maar je hebt de tijd om rustig na te denken over je voorkeuren. Ook als je tot nieuwe inzichten komt dan hoef je alleen maar een veld aan te passen of een blokje van positie te veranderen om een nieuwe berekening te laten maken. Als je daar steeds de makelaar voor moet bellen of mailen zou dat onhandig zijn. Deze ‘hulplijn’ blijft uiteraard wel open staan mocht je vragen hebben.

Is Copaan is een goede huizensite?

Het lijkt een nadeel dat je eerst een makelaar moet kiezen om toegang te krijgen tot de zoekfunctie, toch biedt dit ook zeker pluspunten. Als je namelijk via een andere huizensite jouw informatie invoert dan weet je niet wat er verder mee gebeurt. De Copaan app of site is afgeschermd, je weet zo dat jouw gegevens niet in verkeerde handen vallen. Het is heel eenvoudig om je persoonlijke profiel samen te stellen, de opties die je kunt kiezen zijn heel divers.

Denk aan scholen in de buurt of het aantal gewenste slaapkamers. Het prioriteiten concept zorgt ervoor dat je niet zomaar huizen uitsluit. Zo kun je aangeven of je een tuin belangrijker vindt dan een vaste trap naar de zolder. Als je van mening verandert dan pas je gewoon even de volgorde aan. Zo vind je snel de woning die perfect bij je past maar ook alternatieve opties die passen binnen jouw profiel.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|