Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Bezichtiging voorbereiden tips

Voordat je een huis zult verkopen, willen mogelijke kopers eerst zien of jouw woning de moeite waard is. Je hebt zelf natuurlijk een mening, die gebaseerd is op ervaringen in jouw huis. Bezoekers hebben deze voorkennis niet, en kijken ‘nuchter’ naar alle grote en kleine zaken. Je bent natuurlijk verplicht om belangrijke gebreken te noemen, maar je hoeft niet te vertellen dat een schuin plafond op de slaapkamer soms best irritant is. Een bezichtiging is deels informatief, maar ook zeker een verkooppraatje waarmee je de vraagprijs flink mee kunt beïnvloeden. Hier zijn vijf tips om een bezichtiging goed voor te bereiden.

 

1. Maai het gras ruim van tevoren

Ga niet de middag voor de bezichtiging snel nog even het gras maaien. Zorg dat de buitenzijde van de woning op orde is zodra de datum van bezichtiging bekend is gemaakt. De kans is namelijk groot dat geïnteresseerden vooraf een kijkje in de buurt zullen nemen, en dan is die eerste indruk van groot belang. Naast het gras maaien en het onkruid verwijderen is het verstandig om de woonkamer, of andere ruimtes die duidelijk zichtbaar zijn van buitenaf ook op te ruimen.

 

2. Plan de bezichtigen in de middag

Vol daglicht geeft de beste uitstraling aan jouw woning. Licht geeft een gelukkig gevoel, er gaat niets boven natuurlijk zonlicht dat jouw interieur doet stralen. Open de gordijnen, en snoei mogelijke planten die licht wegnemen. Open ook even de ramen als het weer dit toestaat, zodat de woning lekker fris ruikt. Als je de slaapkamer laat zien als je eigenlijk net uit bed bent, dan zullen gasten de kamer ook ruiken. En die muffe lucht geeft zeker geen goede indruk.

 

3. Zorg dat alles opgeruimd is

Het spreekt natuurlijk voor zich dat alles aan kant is, toch zul je als bewoner rommelige plekken gewoonweg niet meer zien omdat je er zo aan gewend bent geraakt. Wees kritisch, berg spullen netjes op. Tenzij het een inloopkast is die deel uitmaakt van de woning hoef je geen kastdeur te openen, dus prop alle kasten gerust vol als je geen tijd of zin hebt om alles perfect op te ruimen.

 

4. Verwijder persoonlijke decoraties

Naast een rommelige huisraad is het ook verstandig om familiefoto’s en andere personalia eventjes op te bergen. Je denkt misschien dat een woning waar geleefd wordt meer aanspreekt, maar je wilt juist dat de bezoekers hun eigen leven kunnen projecteren op de woning. En daar past die macaroni ketting die jouw dochter vijf jaar geleden heeft gemaakt niet bij.

 

5. Zet de oven op tijd aan

Het oog wil wat, maar de neus mag niet worden vergeten. Dus; de deuren open tegen elkaar om muffe lucht weg te halen (een stofzuiger stoot ook vieze lucht uit, zuig een dag van tevoren). Dan een cake of koekjes bakken zodat de woning heerlijk ruikt. Ga niet in de weer met een koekjes aroma uit een spuitbus, dan lopen de gasten watertandend door de woning terwijl je ze een kop koffie met een goedkope sprits aanbiedt.

Voer een generale repetitie uit. Je hoeft geen A tot Z script uit je hoofd te leren, het is wel belangrijk om de hoofdpunten niet te vergeten. Schrijf gerust wat belangrijke speerpunten op, en houd de presentatie luchtig. Als dit echt niet jouw ding is, laat het dan over aan de makelaar. Met deze vijf tips kun je scoren met je bezichtiging, om je huis sneller én voor meer geld te verkopen.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag