Kun je de eigenaar van een woning achterhalen?
Dat is een mooi huis, wie zou eigenlijk de eigenaar zijn? Dit kan de bewoner zijn, het is ook mogelijk dat iemand anders het pand bezit. Hoe kun je de eigenaar van een perceel opzoeken en zijn hier kosten aan verbonden? Dit zijn veelgestelde vragen die we op de pagina zullen beantwoorden.
Kun je gratis opzoeken wie de eigenaar is van een woning?
Je kunt niet de eigenaar van een woning gratis achterhalen, hier zijn kosten aan verbonden. Er zijn diverse dienstverleners die je gratis informatie laten opzoeken, en extra kosten rekenen voor meer gedetailleerde informatie zoals eigenaarschap. De bron van deze informatie zal waarschijnlijk het Kadaster zijn en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), welke onderdeel uitmaakt van het Kadaster. Waar je ook de gegevens opvraagt, er zullen kosten aan verbonden zijn. Het Kadaster levert naast de gratis basisgegevens zoals de WOZ-waarde en het oppervlak ook andere informatie. De eigendomsinformatie is een voorbeeld van een betaald product, voor € 2,95 (prijsstelling 2020) kom je te weten wie de werkelijke eigenaar is van het pand. Het betreft een digitaal uittreksel, voor een versie op papier zul je meer moeten betalen.
Eigenaar bedrijfspand achterhalen
Om de eigenaar van een bedrijfspand te achterhalen gelden dezelfde voorwaarden en mogelijkheden als bij particuliere eigendommen het geval is. In dit geval zal de tenaamstelling vaak anders zijn dan het bedrijf dat gebruik maakt van het pand. Dit kan een makelaarskantoor zijn of een vastgoedbeheerder. Wanneer je een bedrijf hebt en op zoek bent naar een geschikte locatie dan zal er bij leegstaande panden vaak online of bij het gebouw contactinformatie vermeld worden. Wanneer het een bedrijfspand betreft dat momenteel in gebruik is, en je kunt niet de eigenaar achterhalen, dan kun je het uiteraard ook aan de huidige gebruiker vragen. Wanneer het een concurrent betreft zal deze vraag niet altijd in dank worden afgenomen.
Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars
Eigenaar perceel opzoeken
De eigenaar van een perceel achterhalen hoeft doorgaans niet zo ingewikkeld te zijn, de meeste informatie is direct via het Kadaster op te zoeken. Houd er wel rekening dat niet alle informatie gratis in te zien is, voor een aantal kenmerken zul je moeten betalen.
Welke informatie over gebouwen is gratis op te zoeken?
De informatie in het Kadaster behoort tot openbare informatie, dit betekent dat iedereen het mag opvragen. Zo kun je erachter komen wie de eigenaar is van een woning, kantoorpand of je kunt direct online opzoeken hoeveel vierkante meter oppervlak er beschikbaar is. Je kunt de WOZ-waarde gratis opzoeken evenals de exacte locatie van een huis of gebouw in Nederland. Er zal ook informatie over de oppervlakte vermeld worden als dit bekend is. Omdat veel van deze gratis informatie afkomstig is van de afzonderlijke gemeenten zal niet alle informatie up-to-date zijn of honderd procent juist zijn. Wanneer het een Rijksmonument betreft kun je dit gratis opzoeken in het Rijksmonumentenregister.
Als je zelf niet over uitstekende Google vaardigheden beschikt, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen met de lokale makelaar. Die heeft veel informatie ter beschikking en kan je ook alternatieve opties bieden op basis van jouw persoonlijke vraag.
Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hier op wat is mijn huis waard en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.