Er zijn veel hypotheekverstrekkers waar je als starter of doorstromer voor kunt kiezen, Tellius Hypotheken is ook een aanbieder op de Nederlandse markt. Op het moment van schrijven kun je geen nieuwe hypotheek afsluiten, huidige klanten kunnen wel nog steeds vertrouwen op de dienstverlening van Tellius. Maar wat doe je wanneer je als klant wilt oversluiten en betaal je hier een boete voor? Dat en meer leggen we uit op deze pagina.

Wie zit er achter Tellius Hypotheken?

De naam Tellius Hypotheken zal je wellicht niet zoveel zeggen. De organisatie achter deze hypotheekverstrekker is Syntrus of beter gezegd Syntrus Achmea. Dit is wel een bekende naam in hypothecaire leningen die onder meerdere merknamen hypotheken verstrekt. Naast Achmea maakt ook Centraal Beheer deel uit van dezelfde groep evenals Attens en Woonfonds. Daarmee wil de overkoepelende organisatie een flink deel van de hypotheekmarkt voor zich nemen. Overigens niet onder de naam Tellius Hypotheken, ze zijn namelijk (tijdelijk) gestopt met het aannemen van nieuwe klanten.

telius hypotheken

telius hypotheken

Is Tellius Hypotheken betrouwbaar?

Met Syntrus Achmea als organisatie achter Tellius Hypotheken hoef je als klant niet bezorgd te zijn dat jouw geldschieter binnenkort verdwenen is. Het is echter wel ‘slechts’ een merk dat weer onder een ander merk valt. Ze zijn momenteel gestopt met het uitgeven van nieuwe leningen omdat hun doelstellingen bereikt zijn. Dit betekent heel eenvoudig gesteld dat de doelstellingen van de organisatie voorop staat en niet het belang van (startende) huiseigenaren. Uiteraard zullen ze de voorwaarden van de klanten nakomen maar ze streven niet de gemeenschappelijke insteek na die bij sommige andere hypotheekverstrekkers ten grondslag ligt aan de dienstverlening.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Tellius Hypotheken?

Omdat je geen nieuwe hypotheek kunt afsluiten is de hoogte van de lening alleen van toepassing op bestaande klanten of mogelijk toekomstige kopers als er weer nieuwe aanvragen mogelijk zijn. Bij Tellius Hypotheken geldt net zoals bij andere geldverstrekkers een plafond van 100 procent van de taxatiewaarde. Als je reeds een huis bezit dan kun je via de makelaar een gratis waardebepaling aanvragen. Dit geeft je een indicatie van de werkelijke woningwaarde en de mogelijkheden voor een nieuwe hypotheekaanvraag. Daar kun je in de toekomst je voordeel mee doen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Tellius Hypotheken?

Momenteel is er niets te zeggen over de looptijd van een aanvraag bij Tellius Hypotheken omdat er momenteel geen aanvragen meer in behandeling worden genomen. De aanvraag verloopt altijd via een hypotheekadviseur. Dit kan dus extra tijd kosten maar hypotheekaanvragen die via een hypotheekadviseur lopen zijn al getoetst voordat ze bij de geldverstrekker binnenkomen. Dit kan zeker een gunstig effect hebben op de totale doorlooptijd.

Tellius hypotheek afsluiten

Via tellius.nl kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden en voorwaarden van Tellius Hypotheken. Als klant kun je zien hoeveel je extra mag aflossen op de hypotheekschuld en hoe overstappen naar een andere hypotheek in zijn werk gaat. Je kunt een bestaande hypotheek meenemen naar een nieuwe hypotheek, boetevrij overstappen is echter niet mogelijk. Als je een hypothecaire lening wilt afsluiten bij Syntrus Achmea dan kun je terecht op syntrus.nl voor meer informatie.