Op de hoofdpagina van Argenta Hypotheken staat een aanprijzing van een klant met de opmerking dat ze nog nooit van Argenta had gehoord. Blijkbaar weet deze organisatie zelf dat ze niet tot de eerste merken behoren wanneer je aan een hypotheek denkt. De zuiderburen zullen deze organisatie zeker kennen omdat het de zesde grootste bank van België is. Maar wat betekent dit voor een hypotheek in Nederland? Dat en meer kun je op deze pagina lezen.

Wie zit er achter Argenta Hypotheken?

De bank Argenta bestaat sinds 1956 in België, het hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen. Sinds 1987 leveren ze ook bancaire diensten in Luxemburg en in Nederland bestaat sinds 1997 de tak Argenta Hypotheken. Met ruim 25 jaar hypotheekaanbod op de Nederlandse markt is het toch een minder bekende aanbieder. Het is een familiebedrijf met ruim 85 procent van de aandelen in handen van de Van Rompuy familie.

Is Argenta betrouwbaar?

Als grote bank in België en aanbieder van diverse financiële diensten in België en omringende landen mag je gerust spreken van een betrouwbare organisatie. Argenta Hypotheken biedt de drie standaard opties:

  • Annuïteiten
  • Lineair
  • Aflossingsvrij

De informatie op de website is duidelijk en uitgebreid. De klantbeoordelingen op Google zijn echter overwegend negatief. Daarbij gaat het vooral om de wijze van communiceren en lang wachten op toekenning van een hypotheek. Een tevreden klant zal wellicht minder geneigd zijn om een positieve review te schrijven dan een klant die afgewezen wordt, het geeft wel aan dat er wat betreft communicatie verbetering mogelijk is. Dit heeft overigens geen invloed op de betrouwbaarheid van Argenta Hypotheken als geldverstrekker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Argenta?

Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Argenta Hypotheken is wettelijk gebonden aan de Nederlandse wetgeving. Zo mag je niet meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde met nog eens extra 6 procent als er verduurzaming op stapel staat. Een uitzondering is de aflossingsvrije hypotheek die tot slechts 50 procent van de woningwaarde kan worden afgesloten. Bij overbieden zul je het bedrag boven de taxatiewaarde via andere middelen moeten financieren. Dit kan met eigen geld, een aanvullende lening aanvragen is ook een optie.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Argenta?

Zoals blijkt uit de negatieve reviews kan het toekennen van een hypotheek lang duren. Het is mogelijk dat het hier om uitzonderlijke gevallen gaat, houd er rekening mee dat iedere hypotheekaanvraag maatwerk is. Zorg daarom dat je alle feiten op een rijtje hebt en de opgevraagde documenten vlot kunt overhandigen. Een voorzichtige hypotheekverstrekker is zeker geen slechte zaak, zo ligt de kans dat je later in de financiële problemen komt aanzienlijk lager.

Argenta hypotheek afsluiten

Met drie opties, meerdere looptijden en uiteraard de persoonlijke situatie is het goed om eerst alle beschikbare informatie door te nemen. Via https://www.argenta.nl/hypotheek-argenta kun je de algemene uitleg vinden, je kunt daarnaast contact opnemen met Argenta Hypotheken voor een vrijblijvend adviesgesprek. Als het een verhuizing betreft dan is een gratis waardebepaling voor je oude huis zeker verstandig. Dit kan een lokale makelaar voor je doen, het is niet nodig om hiervoor een taxateur in te schakelen. Ontdek op de volgende pagina meer hypotheekverstrekkers.