Op de hoofdpagina van Argenta Hypotheken staat een aanprijzing van een klant met de opmerking dat ze nog nooit van Argenta had gehoord. Blijkbaar weet deze organisatie zelf dat ze niet tot de eerste merken behoren wanneer je aan een hypotheek denkt. De zuiderburen zullen deze organisatie zeker kennen omdat het de zesde grootste bank van België is. Maar wat betekent dit voor een hypotheek in Nederland? Dat en meer kun je op deze pagina lezen.

Wie zit er achter Argenta Hypotheken?

De bank Argenta bestaat sinds 1956 in België, het hoofdkantoor bevindt zich in Antwerpen. Sinds 1987 leveren ze ook bancaire diensten in Luxemburg en in Nederland bestaat sinds 1997 de tak Argenta Hypotheken. Met ruim 25 jaar hypotheekaanbod op de Nederlandse markt is het toch een minder bekende aanbieder. Het is een familiebedrijf met ruim 85 procent van de aandelen in handen van de Van Rompuy familie.

Is Argenta betrouwbaar?

Als grote bank in België en aanbieder van diverse financiële diensten in België en omringende landen mag je gerust spreken van een betrouwbare organisatie. Argenta Hypotheken biedt de drie standaard opties:

 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Aflossingsvrij

De informatie op de website is duidelijk en uitgebreid. De klantbeoordelingen op Google zijn echter overwegend negatief. Daarbij gaat het vooral om de wijze van communiceren en lang wachten op toekenning van een hypotheek. Een tevreden klant zal wellicht minder geneigd zijn om een positieve review te schrijven dan een klant die afgewezen wordt, het geeft wel aan dat er wat betreft communicatie verbetering mogelijk is. Dit heeft overigens geen invloed op de betrouwbaarheid van Argenta Hypotheken als geldverstrekker.

Argenta Hypotheken

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Argenta?

Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Argenta Hypotheken is wettelijk gebonden aan de Nederlandse wetgeving. Zo mag je niet meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde met nog eens extra 6 procent als er verduurzaming op stapel staat. Een uitzondering is de aflossingsvrije hypotheek die tot slechts 50 procent van de woningwaarde kan worden afgesloten. Bij overbieden zul je het bedrag boven de taxatiewaarde via andere middelen moeten financieren. Dit kan met eigen geld, een aanvullende lening aanvragen is ook een optie.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Argenta?

Zoals blijkt uit de negatieve reviews kan het toekennen van een hypotheek lang duren. Het is mogelijk dat het hier om uitzonderlijke gevallen gaat, houd er rekening mee dat iedere hypotheekaanvraag maatwerk is. Zorg daarom dat je alle feiten op een rijtje hebt en de opgevraagde documenten vlot kunt overhandigen. Een voorzichtige hypotheekverstrekker is zeker geen slechte zaak, zo ligt de kans dat je later in de financiële problemen komt aanzienlijk lager.

Argenta hypotheek afsluiten

Met drie opties, meerdere looptijden en uiteraard de persoonlijke situatie is het goed om eerst alle beschikbare informatie door te nemen. Via https://www.argenta.nl/hypotheek-argenta kun je de algemene uitleg vinden, je kunt daarnaast contact opnemen met Argenta Hypotheken voor een vrijblijvend adviesgesprek. Als het een verhuizing betreft dan is een gratis waardebepaling voor je oude huis zeker verstandig. Dit kan een lokale makelaar voor je doen, het is niet nodig om hiervoor een taxateur in te schakelen. Ontdek op de volgende pagina meer hypotheekverstrekkers.

Hypotheekvormen Argente

Bij Argenta worden op dit moment verschillende hypotheekvormen aangeboden. Hieronder staan de beschikbare hypotheekvormen:

 1. Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd verschuift dit naar meer aflossing en minder rente. Hierdoor blijven je maandelijkse lasten gedurende de looptijd gelijk.
 2. Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten geleidelijk. De rente wordt berekend over de resterende schuld, die dus steeds lager wordt. Hierdoor betaal je over de gehele looptijd minder rente in vergelijking met een annuïteitenhypotheek.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd geen bedrag af. Je betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat je lagere maandlasten hebt, maar het nadeel is dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
 4. Beleggingshypotheek Bij een beleggingshypotheek wordt een deel van de premie belegd in beleggingsfondsen. Met de opbrengsten uit de beleggingen wordt aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld afgelost. Dit type hypotheek brengt wel beleggingsrisico’s met zich mee.
 5. Levenhypotheek Een levenhypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een levensverzekering. Met de levensverzekering bouw je vermogen op om aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen. Tijdens de looptijd betaal je alleen rente over de lening.
 6. Spaarhypotheek Bij een spaarhypotheek betaal je gedurende de looptijd van de hypotheek een combinatie van rente en premie voor een levensverzekering. Met deze premie bouw je vermogen op, waarmee je aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld kunt aflossen.
 7. Overbruggingskrediet Een overbruggingskrediet is een tijdelijke lening die wordt afgesloten als je een nieuwe woning wilt kopen voordat de oude woning is verkocht. Met het overbruggingskrediet overbrug je het verschil tussen de waarde van de nieuwe woning en de opbrengst van de oude woning.

Soorten hypotheek

Argenta biedt drie verschillende soorten hypotheken aan:

 1. Argenta Hypotheek De Argenta Hypotheek is een flexibele hypotheek die volledig afgestemd kan worden op jouw persoonlijke situatie en wensen. Met deze hypotheekvorm kun je gebruik maken van de diverse mogelijkheden en kenmerken die Argenta te bieden heeft.
 2. Argenta Classic De Argenta Classic hypotheek is een traditionele hypotheekvorm met een vaste rente en looptijd. Met deze hypotheek kun je de zekerheid van vaste maandlasten combineren met de flexibiliteit om de hypotheek af te stemmen op jouw wensen.
 3. Argenta Light De Argenta Light hypotheek is een hypotheekvorm met een lage rente, speciaal ontworpen voor starters op de woningmarkt. Met deze hypotheek profiteer je van een aantrekkelijke rente en flexibele voorwaarden om jouw eerste huis te kunnen financieren.

Kenmerken Argenta Hypotheek

Als je kiest voor een Argenta Hypotheek, zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een Argenta Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is drie weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is ook drie weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar Argenta.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Binnen deze periode moet je de hypotheekakte laten passeren bij de notaris.
 • Annuleringskosten: Als je na acceptatie van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt Argenta geen annuleringskosten in rekening. Je kunt dus kosteloos van de hypotheek afzien.
 • Maximaal aflossingsvrij: Bij Argenta is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet je gedurende de looptijd aflossen.
 • Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 15% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.
 • Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij Argenta is € 25.000,-.
 • Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Argenta is € 550.000,-.

Argenta Informatie

Argenta is van oorsprong een Belgische maatschappij en is momenteel de vijfde grootste financiële instelling in België. Ze zijn actief in alle landen van de Benelux en richten zich voornamelijk op particulieren. Argenta biedt een breed scala aan financiële producten en diensten aan, waaronder hypotheken, verzekeringen, sparen en beleggen.

Met meer dan 1,5 miljoen klanten is Argenta een bekende naam in de financiële sector. Sinds de start in 1997 heeft Argenta in Nederland al meer dan 250.000 klanten verwelkomd, waarvan 140.000 een hypotheek bij Argenta hebben afgesloten. De distributie van hun producten vindt plaats via een uitgebreid netwerk van financiële tussenpersonen.

Een van de voordelen van Argenta is dat ze niet investeren in dure reclamecampagnes. Hierdoor kunnen ze een hogere rente bieden op spaarrekeningen en tegelijkertijd lagere rentetarieven hanteren voor hypotheken. Dit maakt Argenta aantrekkelijk voor zowel spaarders als hypotheekklanten.

Als belangrijke speler op het gebied van hypotheken heeft Argenta de benodigde vergunningen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en De Nederlandsche Bank. Dit waarborgt de betrouwbaarheid en professionaliteit van hun dienstverlening.

Het AFM-registratienummer van Argenta is 12000720 en het KIFID-registratienummer is 500.000012. Dit betekent dat je, indien nodig, een klacht kunt indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Argenta.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare financiële partner voor je hypotheek, biedt Argenta diverse hypotheekvormen en mogelijkheden. Of je nu kiest voor de Argenta Hypotheek, Argenta Classic of Argenta Light, je kunt rekenen op flexibele voorwaarden, gunstige rentetarieven en een persoonlijke aanpak.