ABN AMRO is één van de grootste banken in Nederland voor betalen en sparen. Via ABN AMRO Hypotheken kun je hier ook terecht om een huis te kopen. Het is niet alleen een grote speler in geldzaken, wat betreft hypotheek leningen vallen ze onder de meest gunstige aanbieders wat betreft kosten. Op deze pagina lees je meer over ABN AMRO Hypotheken en de producten die ze aanbieden.

Wie zit er achter ABN AMRO Hypotheken?

Achter ABN AMRO Hypotheken zit uiteraard de ABN AMRO bank. Na financiële problemen besloot de Nederlandse regering om tijdelijk eigenaar te worden van deze bank met als doel er later weer een marktpartij van te maken. Nu is het een beursgenoteerde en stabiele bank waar je terecht kunt voor allerlei zaken waaronder een hypotheek afsluiten. Het is ook de bank achter Tikkie, de mateloos populaire betaal app.

Is ABN AMRO betrouwbaar?

Hoge bomen vangen veel wind. Deze bank is in verleden door de staat overgenomen, tussen 2014 en 2020 is de ABN AMRO betrokken geweest bij een witwasschandaal. Als hypotheekverstrekker is deze bank echter betrouwbaar gebleken. Volgens Gouden Lotus zijn ABN AMRO hypotheken zelfs de beste van 2021. Wat betreft betrouwbaarheid is het zeker een goede partij om een hypotheek af te sluiten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ABN AMRO Hypotheken?

Als je een lening aanvraagt bij ABN AMRO Hypotheken dan wordt het maximale bedrag gebaseerd op een aantal criteria. Als eerste het bruto jaarinkomen van de persoon of personen die de hypotheek afsluiten en de uiteindelijke prijs die je moet betalen voor de woning. Je kunt direct online een proefberekening maken of bespreek het met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Op dit moment kun je met een taxatierapport 100 procent van de woningwaarde lenen, met een desktop taxatie kun je maximaal 90 procent lenen. Daarnaast kun je nog een bouwdepot openen voor geplande verbouwingen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij ABN AMRO Hypotheken?

Niet iedere hypotheekaanvraag bij ABN AMRO Hypotheken duurt even lang voordat er definitief besluit is gevormd. Dit heeft te maken met verschillende zaken waaronder het inkomen, de prijs van de woning maar ook zeker het overleggen van diverse documenten. Je kunt online via de website van ABN AMRO een account maken, een berekening uitvoeren en documenten uploaden. Daarna kun je een afspraak inplannen om de mogelijkheden te onderzoeken en mogelijk een hypotheek af te sluiten. Per situatie zal de doorlooptijd anders zijn, het helpt in ieder geval als je (online) de benodigde papieren alvast in orde brengt.

ABN AMRO hypotheek afsluiten

Via https://www.abnamro.nl/nl/prive/hypotheken/ kun je alle informatie vinden over ABN AMRO hypotheken. Per situatie kies je voor de optie die het beste aansluit op jouw situatie. Je kunt een afspraak maken voor een hypotheekadviseur of een overzicht bekijken van de aangeboden hypotheekvormen. Als je nog niet over een account beschikt dan kun je die aanmaken of je kunt via jouw persoonlijke pagina de hypotheekaanvraag beheren. Een hypotheek oversluiten of een tweede hypotheek nemen is ook een optie. Wil je weten wat jouw huis waard is? Dan kun je via Watismijnhuiswaard.nl gratis een waardebepaling aanvragen.