ABN AMRO is één van de grootste banken in Nederland voor betalen en sparen. Via ABN AMRO Hypotheken kun je hier ook terecht om een huis te kopen. Het is niet alleen een grote speler in geldzaken, wat betreft hypotheek leningen vallen ze onder de meest gunstige aanbieders wat betreft kosten. Op deze pagina lees je meer over ABN AMRO Hypotheken en de producten die ze aanbieden.

Wie zit er achter ABN AMRO Hypotheken?

Achter ABN AMRO Hypotheken zit uiteraard de ABN AMRO bank. Na financiële problemen besloot de Nederlandse regering om tijdelijk eigenaar te worden van deze bank met als doel er later weer een marktpartij van te maken. Nu is het een beursgenoteerde en stabiele bank waar je terecht kunt voor allerlei zaken waaronder een hypotheek afsluiten. Het is ook de bank achter Tikkie, de mateloos populaire betaal app.

Is ABN AMRO betrouwbaar?

Hoge bomen vangen veel wind. Deze bank is in verleden door de staat overgenomen, tussen 2014 en 2020 is de ABN AMRO betrokken geweest bij een witwasschandaal. Als hypotheekverstrekker is deze bank echter betrouwbaar gebleken. Volgens Gouden Lotus zijn ABN AMRO hypotheken zelfs de beste van 2021. Wat betreft betrouwbaarheid is het zeker een goede partij om een hypotheek af te sluiten.

ABN AMRO Hypotheken

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij ABN AMRO Hypotheken?

Als je een lening aanvraagt bij ABN AMRO Hypotheken dan wordt het maximale bedrag gebaseerd op een aantal criteria. Als eerste het bruto jaarinkomen van de persoon of personen die de hypotheek afsluiten en de uiteindelijke prijs die je moet betalen voor de woning.

Je kunt direct online een proefberekening maken of bespreek het met een onafhankelijk hypotheekadviseur. Op dit moment kun je met een taxatierapport 100 procent van de woningwaarde lenen, met een desktop taxatie kun je maximaal 90 procent lenen. Daarnaast kun je nog een bouwdepot openen voor geplande verbouwingen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij ABN AMRO Hypotheken?

Niet iedere hypotheekaanvraag bij ABN AMRO Hypotheken duurt even lang voordat er definitief besluit is gevormd. Dit heeft te maken met verschillende zaken waaronder het inkomen, de prijs van de woning maar ook zeker het overleggen van diverse documenten.

Je kunt online via de website van ABN AMRO een account maken, een berekening uitvoeren en documenten uploaden. Daarna kun je een afspraak inplannen om de mogelijkheden te onderzoeken en mogelijk een hypotheek af te sluiten. Per situatie zal de doorlooptijd anders zijn, het helpt in ieder geval als je (online) de benodigde papieren alvast in orde brengt.

ABN AMRO hypotheek afsluiten

Via https://www.abnamro.nl/nl/prive/hypotheken/ kun je alle informatie vinden over ABN AMRO hypotheken. Per situatie kies je voor de optie die het beste aansluit op jouw situatie. Je kunt een afspraak maken voor een hypotheekadviseur of een overzicht bekijken van de aangeboden hypotheekvormen.

Als je nog niet over een account beschikt dan kun je die aanmaken of je kunt via jouw persoonlijke pagina de hypotheekaanvraag beheren. Een hypotheek oversluiten of een tweede hypotheek nemen is ook een optie. Wil je weten wat jouw huis waard is? Dan kun je via Watismijnhuiswaard.com gratis een waardebepaling aanvragen. Kennis maken met andere hypotheekverstrekkers in Nederland? klik op de link.

Hypotheekvormen

Bij ABN AMRO worden op dit moment verschillende hypotheekvormen aangeboden. Hieronder staan de beschikbare hypotheekvormen:

 1. Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd verschuift dit naar meer aflossing en minder rente. Hierdoor blijven je maandelijkse lasten gedurende de looptijd gelijk.
 2. Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten geleidelijk. De rente wordt berekend over de resterende schuld, die dus steeds lager wordt. Hierdoor betaal je over de gehele looptijd minder rente in vergelijking met een annuïteitenhypotheek.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd geen bedrag af. Je betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat je lagere maandlasten hebt, maar het nadeel is dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
 4. Restschuldfinanciering Restschuldfinanciering is een hypotheekvorm die bedoeld is om een restschuld van een verkochte woning mee te financieren. Als je jouw woning verkoopt en de opbrengst is lager dan de hypotheekschuld, blijf je zitten met een restschuld. Met een restschuldfinanciering kun je deze restschuld meefinancieren in je nieuwe hypotheek.

De volgende hypotheekvormen worden op dit moment niet meer door ABN AMRO aangeboden:

 1. Bankspaar Hypotheek
 2. Spaargroei Hypotheek
 3. Kapitaalgroei Hypotheek
 4. Meegroei Hypotheek
 5. Startzeker Hypotheek

Soorten hypotheek

ABN AMRO biedt twee verschillende soorten hypotheken aan:

 1. Budget Hypotheek De Budget Hypotheek is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een hypotheek met een scherpe rente en lagere maandlasten. Deze hypotheek biedt een stabiele rente gedurende de looptijd en geeft de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen.
 2. Woning Hypotheek De Woning Hypotheek is geschikt voor mensen die een woning willen kopen. Deze hypotheek biedt een combinatie van zekerheid en flexibiliteit. De rente wordt voor een langere periode vast

Als je kiest voor een hypotheek bij ABN AMRO, zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een ABN AMRO Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is drie weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar ABN AMRO.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Binnen deze periode moet je de hypotheekakte laten passeren bij de notaris.
 • Annuleringskosten: Als je na acceptatie van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt ABN AMRO geen annuleringskosten in rekening. Je kunt dus kosteloos van de hypotheek afzien.
 • Maximaal aflossingsvrij: Bij ABN AMRO is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet je gedurende de looptijd aflossen.
 • Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.
 • Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij ABN AMRO is € 50.000,-.
 • Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij ABN AMRO is € 5.000.000,-.

ABN AMRO Informatie

ABN AMRO is de grootste bank van Nederland en biedt diensten aan op het gebied van Retail Banking, Private Banking en Corporate Banking. De bank is ontstaan in 1991 na een fusie tussen de Algemene Bank Nederland en de AMRO Bank. Sindsdien is ABN AMRO uitgegroeid tot de zesde grootste bank van Europa en de zestiende grootste bank ter wereld.

Hypotheken worden verstrekt via de ABN AMRO Hypotheken Groep. ABN AMRO distribueert haar hypotheken via verschillende kanalen, waaronder Florius, MoneYou en haar eigen merk, ABN AMRO Hypotheken. Je kunt de producten van ABN AMRO rechtstreeks online afsluiten of via een netwerk van intermediairs.

De ABN AMRO Hypothekengroep heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank. Daarnaast is ABN AMRO aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstververlening (KIFID). Dit betekent dat je, indien nodig, een klacht kunt indienen bij het KIFID als je niet tevreden bent over de dienstverlening van ABN AMRO.

De AFM-vergunning van ABN AMRO heeft het registratienummer 12000025 en het KIFID-registratienummer is 100.000025.

ABN AMRO is een betrouwbare en gerenommeerde bank die een breed scala aan financiële producten en diensten aanbiedt. Of je nu een nieuwe woning wilt kopen, je huidige hypotheek wilt oversluiten of een restschuld wilt financieren, ABN AMRO heeft verschillende hypotheekvormen om aan jouw behoeften te voldoen.

Met de verschillende hypotheekvormen, zoals de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek en restschuldfinanciering, kun je de hypotheek kiezen die het beste bij jouw financiële situatie past. Bovendien biedt ABN AMRO de Budget Hypotheek en Woning Hypotheek als verschillende soorten hypotheken, zodat je een hypotheek kunt kiezen die aansluit bij jouw wensen en voorkeuren.

Bij het afsluiten van een hypotheek bij ABN AMRO moet je rekening houden met de acceptatietermijnen voor het renteaanbod en de offerte. Het renteaanbod is drie weken geldig, terwijl de offerte twee weken geldig is. Het is belangrijk om binnen deze termijnen te handelen om de aangeboden rente en voorwaarden te behouden.

Daarnaast hanteert ABN AMRO bepaalde beperkingen en voorwaarden, zoals een maximumpercentage voor aflossingsvrije leningen en de mogelijkheid om boetevrij af te lossen tot 10% van de oorspronkelijke hoofdsom. Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij ABN AMRO is € 50.000,- en het maximale bedrag is € 5.000.000,-.

ABN AMRO is een toonaangevende bank die al jarenlang actief is in de financiële sector. Met een breed scala aan hypotheken en een solide reputatie, biedt ABN AMRO betrouwbare en flexibele oplossingen voor degenen die op zoek zijn naar een hypotheek.

Of je nu rechtstreeks contact opneemt met ABN AMRO, gebruikmaakt van een van de distributiepartners of via een intermediair gaat, je kunt rekenen op professionele service en deskundig advies.

Veel gestelde vragen

 1. Kan ik korting krijgen op mijn hypotheekrente bij ABN AMRO? Ja, er zijn kortingsmogelijkheden op de hypotheekrente. Bijvoorbeeld als ABN AMRO je huisbank is, of bij het kopen of verbouwen van een woning naar een hoger energielabel.
 2. Hoe werkt een nieuwbouwhypotheek bij ABN AMRO? De aanpak voor een nieuwbouwhypotheek is vergelijkbaar met die voor een bestaande woning, maar met extra aandachtspunten zoals de geldigheidsduur van de hypotheekofferte en specifieke aspecten rondom het bouwdepot.
 3. Is het mogelijk om als zzp’er een hypotheek af te sluiten bij ABN AMRO? Ja, als zzp’er kun je al na één jaar een hypotheek afsluiten bij ABN AMRO, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van je inkomen uit onderneming.
 4. Kan ik zelf een hypotheek afsluiten bij ABN AMRO zonder hypotheekadvies? Dit is mogelijk als je voldoende kennis en ervaring hebt met hypotheken. ABN AMRO biedt de optie ‘Hypotheek Zelf Regelen’ aan, waarbij je ondersteuning krijgt van een hypotheekcoach, maar geen advies. Als je later toch advies wilt, kun je overstappen naar ‘Hypotheek Met Advies’.