Het creëren van een mooi interieur waarmee je indruk maakt op je gasten is wat elke huiseigenaar wil. En nog belangrijker is dat jij er elke dag van kunt genieten! Maar hoe stel je een stijlvol interieur samen? Wij hebben een aantal handige tips voor je.

Tip 1: Plaats een mooi tafeltje in de hal

Misschien heeft jouw woning een grote hal dat ruimte biedt voor stoelen of tafels. Een tafeltje op deze plek staat niet alleen mooi, maar is ook nog eens handig. Je kunt er namelijk een aantal kleine spullen, zoals sleutels, op kwijt. Schaf bijvoorbeeld een antieke tafel aan op de rommelmarkt en verf het in wit. Dit staat zeker stijlvol!

Tip 2: Zet een paar stijlvolle stoelen bij de ingang

Je ziet het misschien niet heel vaak, maar een paar stijlvolle stoelen in de hal doen het altijd goed. Dat is nog eens binnenkomen! Zet bijvoorbeeld een paar stoelen neer in complementaire kleuren. Een mooie bank mag natuurlijk ook. Bovendien is het nog praktisch ook, aangezien je er even in kunt gaan zitten bij het aantrekken van je schoenen. Schaf hoe dan ook meubels aan waarmee je een goede indruk maakt op je gasten.

Tip 3: Kies voor mooie verlichting

Verlichting kan zelfs het beste interieur maken of breken. Zorg voor de juiste verlichting wanneer je indruk wilt maken op je gasten. Hanglampen zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor moderne binnenverlichting. Heb je al een paar hanglampen in huis hangen? Zorg er dan voor dat je een uniek ontwerp kiest dat de aandacht trekt en jouw interieur net dat beetje extra geeft.

Tip 4: Zorg voor een open ontwerp

Kies voor een open ontwerp. Dit houdt in dat je zorgt voor veel licht in je woning. Daardoor lijkt je woning groter dan het in werkelijkheid is. Ook het toevoegen van grote planten is een manier om je interieur uniek en opvallend te maken. Zet bijvoorbeeld een paar grote planten in de gang of in de woonkamer. En omdat planten niet veel geld kosten, zijn ze een geweldig idee wanneer je budget niet al te hoog is.

Tip 4: Gebruik speciale glans

Een bijzondere manier om je interieur op te fleuren is het gebruik van speciale glans, zoals kristal. Denk bijvoorbeeld aan kristallen lampen. Ook roestvrijstalen beslag en bronzen meubelen doen het goed omdat ze zorgen voor een luxe uitstraling van je woning.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Tip 5: Gebruik bijzonder behang

Vergeet niet om de muren van je woning te decoreren met bijzonder behang. Aantrekkelijke en unieke kleuren en patronen geven je woning extra uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor abstracte basisvormen geïnspireerd door de natuur of andere kleurrijke ontwerpen om van de muren prachtige kunstwerken te maken. Onthoud goed dat kleuren de uitstraling van je interieur bepalen . Meng kleuren zorgvuldig voor interieurdecoratie. Kies een kleurenpatroon dat esthetisch aantrekkelijk is en gunstig voor de ogen.

Tip 6: Kies voor wit hout

Hoewel mooie kleuren niet mogen ontbreken in een interieur, zou je ook hout kunnen gebruiken. Met name wit hout is tegenwoordig erg populair. Het zorgt Dit voor een scherp contrast met de lichte muren en donkere houten vloeren. Dit zorgt voor een fris en elegant effect, en wie wil dat nou niet?

Tip 7:  Wees duurzaam

Je huis inrichten met milieuvriendelijke accessoires is tegenwoordig een heel goed idee. Laat duurzaamheid de leidraad zijn in je woning. Gebruik bijvoorbeeld veel planten en milieuvriendelijk hout.

Tip 8: Hang kunstwerken op

Kunst geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan je interieur. Wedden dat je bezoek versteld zal staan? Schilderijen hoeven echt niet duur te zijn. Je kunt prima een rommelmarkt of een bazaar bezoeken om laaggeprijsde, maar indrukwekkende kunstwerken aan te schaffen.

Tip 9: Gebruik unieke meubels

Heb je voldoende  budget? Overweeg dan om te investeren in op maat gemaakte meubels met een uniek ontwerp. Gebruik de meubels als het middelpunt van je woning. Je gasten moeten het natuurlijk goed kunnen zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote boekenkast of een bijzondere salontafel? Deze meubels toveren niet alleen bij jou, maar ook bij je gasten een lach op het gezicht.

Tip 10: Laat houten vloeren leggen

Kijk ook eens naar de vloer van je woning. Mocht je nog budget over hebben, dan zou je stijlvolle en gladde hardhouten vloeren kunnen laten leggen. Mogelijk moet je wel een professional inhuren om de vloer te plaatsen. Het is niet goedkoop, maar de investering zeker waard. Met klassieke houten vloeren maak je niet alleen indruk, maar verhoog je ook de waarde van je woning.