Een goede foto wordt niet gemaakt door een goede fotocamera maar door een goede fotograaf. Een selfie kan heel mooi zijn maar als je geen professionele fotograaf bent dan zal het resultaat nooit optimaal zijn. Dit geldt ook voor foto’s van je huis op funda of een andere huizensite.

Je kunt zelf met je smartphone aan de slag gaan, daar maak je mooie plaatjes mee. Maar hoe zit het met een groothoeklens, 360 graden fotografie of Lidar 3D scans? Zibber.nl is een website waar je een professionele fotograaf kunt inschakelen om jouw huis perfect in beeld te brengen inclusief styling advies. Hoe werkt woningfotografie door Zibber en op welke wijze is dit marketing voor makelaars?

Wat is Zibber.nl?

In 2010 waren er twee studenten in de makelaardij die zagen hoe de woningmarkt aan het instorten was. Dit was niet bepaald de beste tijd om als makelaar aan de slag te gaan. De ene student kon best leuke foto’s maken terwijl de ander goed was met technologie. Samen besloten ze een bedrijfje op te richten met als dienst woningpresentatie.

Met woningfotografie door Zibber fotografen komt ieder huis mooi uit de verf én zullen de foto’s representatief zijn voor potentiële kopers. Het concept sloeg al snel aan en voor ze het wisten kwamen er werknemers bij. Niet alleen in Nederland, een deel van het werk wordt uitgevoerd door geavanceerde experts in Vietnam. Maar wat doet Zibber eigenlijk? Om een paar foto’s te maken hoef je niet een internationaal team samen te stellen.

Wat doet Zibber?

Naast de woningfotografie van Zibber kun je de volledige visuele woningpresentatie uitbesteden. Sommige huiseigenaren doen het zelf of ze laten het over aan de makelaar. Maar fotografie is toch echt een vak, als je met speciale apparatuur zoals 360 graden camera’s gaat werken dan heb je toch wel wat expertise nodig.

Hoewel je als particuliere huiseigenaar veel informatie kunt vinden op Zibber.nl is het vooral bij marketing voor makelaars waar deze aanbieder het verschil maakt. Terwijl de makelaar zich kan concentreren op de wensen van de klant zorgt het team van Zibber voor een strakke woningpresentatie.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Wat is woningfotografie?

Er zijn diverse vormen van fotografie. Portretfotografie, productfotografie, modelfotografie en nieuwsfotografie zijn slechts enkele categorieën binnen het vak fotografie. Een huis vastleggen is eenvoudiger dan een hazewindhond die op hoog tempo voor de lens rent. Een huis staat immers stil.

Maar hoe zorg je ervoor dat een huiskamer er ruim uitziet zonder valse verwachtingen te scheppen? Met een smartphone camera sta je met je rug tegen de muur en zie je nog maar de helft van je slaapkamer. Door tegenlicht wordt het een duister tafereel waar je kopers eerder mee afschrikt dan aantrekt.

zibber

Woningfotografie is een discipline die diverse fotografen in Nederland gelukkig beheersen. Naast een mooie foto maken zijn er tegenwoordig allerlei manieren om je huis echt op te laten vallen. En Zibber lijkt ze allemaal aan te bieden.

Wat is er mogelijk met Zibber?

Van een foto op hoogte tot aan een virtuele tour; bijna alles wat je met een camera kunt vastleggen biedt Zibber.nl. Hier zijn de diensten die momenteel worden aangeboden:

  • Woningfotografie: Dit zijn de bekende foto’s van een huis maar dan professioneel geschoten. Met een goede camera, de juiste lens, voldoende licht en vanuit de beste posities. Naast totaalfotografie kun je met details een mooi geheel laten maken.
  • Hoogtefotografie: De camera wordt op een uitschuifbaar statief geplaatst waarmee je een soort ‘fly-over’ foto kunt maken. Dit geeft niet alleen een goed beeld van de buitenzijde, het valt ook meer op dan een Google Street View afbeelding.
  • 360 virtual tour: Over Street View gesproken; met de VR tour kun je een virtuele wandeling maken door de woning. Met virtual reality bril of gewoon op het scherm. Zo hoeft de koper niets eens meer de woning te bezoeken alvorens er een bod wordt uitgebracht.
  • Video: Een video geeft een heel andere impressie van de omgeving dan een foto vanuit een specifiek standpunt. Je kunt filmpjes ook uitstekend delen via social media.
  • Avond bewerking: In plaats van terug te komen in de avond is het mogelijk om foto’s die overdag zijn gemaakt te bewerken als avond scène.
  • Artist impressions: Een foto voor de verbouwing kan het lastig maken om een mentaal plaatje te vormen. Het is mogelijk om een ‘Photoshop’ afbeelding te laten maken voor een virtuele ‘na de verbouwing’ foto.

Welk type woningfotografie door Zibber er uitgevoerd zal worden is afhankelijk van het pakket wat je kiest. Een 360 virtuele rondleiding is duurder dan een standaard fotoreportage maar het geeft je direct een meer prominente plaatsing op funda. Zeker tijdens de Corona pandemie is het belang van visuele informatie voor potentiële kopers onderstreept.

Er is altijd wel een goede reden te bedenken om jouw huis extra op te laten vallen. Zowel in tijden van een woningtekort als overschot. Een nieuwe dienst van Zibber in 2021 is het fotograferen van bedrijven voor de zakelijke markt.

Meten is weten

Er is nog meer mogelijk met geavanceerde camera’s. Zo kun je de woning volledig in 3D laten scannen of een nauwkeurige meting laten uitvoeren zonder een meetlint erbij te pakken. Daarvoor wordt geavanceerde hardware en software gebruikt zoals die van Leica en Matterport. Deze bewerkingen worden door het high tech team in Vietnam gerealiseerd. Door werkzaamheden te delen met teamleden is Zibber in staat om snel resultaat te leveren.

Maak het makelaars makkelijker

Wil je niet op #fundasfinest belanden of een andere website met de slechtste huisfotografie op funda? Zibber maakt marketing voor makelaars een stuk eenvoudiger natuurlijk. Betere woningfotografie maken kun je overigens zelf ook doen. Als je krap zit met je budget kom je al best ver door de woning spaarzaam in te richten, netjes aan te kleden en overdag foto’s te maken in plaats van in de avond.

Maar je ziet vaak toch het verschil tussen een smartphone camera en een echte DSLR. Ook de hoek die je kiest en de compositie kan met minimale verschillen een compleet andere impact hebben. Bespreek de mogelijkheden, tips en adviezen met je verkoopmakelaar.