Winst uit je Woning is een website gericht op huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen. Hierbij zal iedere huiseigenaren eigen wensen hebben op het gebied van verduurzaming en energie efficiëntie.

Het team van Winst uit je Woning bundelt de vraag vanuit een groot aantal huishoudens om zo bij leveranciers scherpe tarieven te bedingen. Daarnaast kunnen gemeenten hun inwoners stimuleren hun woning energiezuinig te maken door waardebonnen te verstrekken die bij meerdere winkels te besteden zijn.

Wat is: Winstuitjewoning.nl

Winst uit je Woning is een intermediair die in Nederlandse gemeenten initiatieven ontplooit om koophuizen in Nederland te verduurzamen. Dit doen ze door gemeenten en particuliere huiseigenaren te adviseren en grootschalige inkoop- en waardebonnen acties te organiseren.

Hoe werkt Winst uit je Woning?

Samen met de gemeente zet het team van Winst uit je Woning een actie op. De gemeente verstuurt een uitnodiging naar woningeigenaren met het voorstel om duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Ontvangers kunnen zich aanmelden, daarna zal er een veiling plaatsvinden bij aanbieders van diensten op het gebied van energiebesparing.

Denk aan een installateur van zonnepanelen of woningisolatie. Op basis van de offerte kunnen deelnemers bepalen om het contract aan te besteden of af te haken. Het doel is de woning voor een scherpe prijs te verduurzamen. Winst uit je Woning regelt de afspraken en onderhoudt contact. Zo kunnen leveranciers zich bezighouden met de werkzaamheden.

winstuitjewoning.nl

Wat is er mogelijk?

Per gemeente en project zijn er uiteenlopende mogelijkheden. Dit kan variëren van een waardebon die inwisselbaar is via doe-het-zelf zaken als Praxis, Gamma en Karwei of grootschalige renovatieprojecten waarbij de woning van kelder tot dak geïsoleerd wordt. Als een aannemer via Winst uit je Woning een opdracht krijgt voor duizend woningen in een gemeente zullen de kosten lager uitvallen dan wanneer een particuliere woningeigenaar een offerte aanvraagt. Het is daarmee een collectief concept om woningen te verduurzamen.

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Winst uit je Woning ervaringen

Met duizenden klantervaringen verspreid over review sites als Trustpilot en Google Reviews ontstaat er een overwegend positief beeld van deze organisatie. Gemiddeld komt de score uit op ‘uitstekend’ met voornamelijk goed of zeer goed als waardering.

Daarbij wordt het initiatief op zich vaak geprezen, zowel vanuit Winst uit je Woning als de gemeenten die participeren. Mensen kunnen op een laagdrempelige wijze kennismaken met duurzame maatregelen voor hun woning. Terwijl op de website van Winst uit je Woning vooral wordt gesproken over grotere maatregelen zoals woningisolatie en zonnepanelen gaan de meeste ervaringen over kleinere toepassingen zoals LED verlichting.

Met zoveel klantervaringen is het onmogelijk dat er ook enkele valse noten zijn. Er gaan soms wat dingen mis bij het verzilveren van de waardebon wat doorgaans te maken heeft met de communicatie tussen klant en leverancier. Winst uit je Woning is een intermediaire organisatie en is voor een deel afhankelijk van externe leveranciers en onderaannemers.

Een persoon gaf slechts één ster omdat Winst uit je Woning een commercieel bedrijf is en geen stichting, dat lijkt niet echt relevant als kritiek. Deze organisatie heeft namelijk een verdienmodel bedacht op basis van groot inkopen en biedt dienstverlening kosteloos aan voor gemeenten. De winst komt voornamelijk uit opschaling en niet zozeer uit kosten voor gebruikers of gemeenten. Dat ze hiermee winst genereren is in principe alleen maar duurzaam ondernemen en hoeft geen nadeel te zijn.

Het advies wordt gewaardeerd en het initiatief wordt geprezen. De meeste Winst uit je Woning ervaringen zijn op dit moment positief.

Winst uit je Woning voordelen

Het doel van deze onderneming is het duurzamer, voordeliger, aantrekkelijker én comfortabeler maken van woningen. Dit lijstje geeft in het kort aan wat de potentiële voordelen van Winst uit je Woning zijn. Als we wat meer op de details ingaan zijn dit de voornaamste voordelen van deze dienstverlener:

  • Er wordt grootschalig ingekocht wat betekent dat de prijzen voor werkzaamheden aanzienlijk lager kunnen uitvallen.
  • Er wordt vrijblijvend advies uitgebracht omtrent het verduurzamen van de woning, er is geen verplichting tot afname.
  • Als energiebesparende maatregelen worden doorgevoerd zullen de energiekosten dalen.
  • Dankzij het waardebonnen model kunnen bewoners vanuit de gemeente tegoed ontvangen om energiebesparende producten te bestellen.
  • Het is mogelijk dat er naast kostenbesparing ook subsidies vanuit het Rijk beschikbaar zijn bij het uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen.

De acties van Winst uit je Woning lopen via de gemeenten waar de projecten worden aangeboden en uitgevoerd. Het is dus niet nodig om op voorhand aan te melden, de gemeente zal een brief sturen als ze hebben besloten met deze organisatie samen te werken.

Zijn er nadelen?

Het grootste nadeel is wellicht dat huurders geen voordeel kunnen behalen uit Winst uit je Woning. Op dit moment worden de initiatieven op gemeentelijk niveau uitgerold waarbij particuliere woningeigenaren worden aangeschreven met een aanbod.

Er zijn geen acties via woningcorporaties of voor individuele huurders. Dit kan ermee te maken hebben dat er met name bij sociale huurwoningen diverse restricties bestaan op het gebied van individuele woningverbetering.

Hoewel het in de meeste gevallen niet als een nadeel zal worden ervaren fungeert Winst uit je Woning als intermediair. Ze maken afspraken namens woningeigenaren met aannemers en coördineren het volledige proces.

Dit betekent dat er een extra schakel in de keten aanwezig is wat mogelijk communicatieproblemen kan veroorzaken tussen huiseigenaar en uitvoerder. De klantervaringen lijken hier overigens niet op te wijzen maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Webshop

Als je een waardeboncode hebt ontvangen dan kun je direct naar de Winst uit je Woning webshop om deze verzilveren. Je geeft op de beginpagina je gegevens in, als deze juist zijn wordt de webshop automatisch geopend. Zonder geldige waardeboncode is het niet mogelijk om in te loggen op de webshop, een pincode is optioneel en alleen van toepassing als je deze hebt ontvangen. Na validatie kun je producten kiezen in de webshop.

Conclusie

Bewustzijn is de eerste stap naar een oplossing. Winst uit je Woning laat huiseigenaren nadenken over duurzaamheid en biedt opties om op betaalbare wijze de woning energiezuinig te maken. Door samen te werken met gemeenten en bekende bedrijven kan Winst uit je Woning kwaliteit leveren die marktconform is, zelf fungeren ze als intermediair en verzorgen ze onderhandelingen en communicatie.

Als je een huis bezit en jouw gemeente stuurt een brief met een aanbod dan kan het zeker de moeite waard zijn om de mogelijkheden te onderzoeken. Uiteraard ben je als woningbezitter vrij om daarnaast ook andere offertes aan te vragen om zo de mogelijkheden en tarieven te vergelijken.