Een bank met een ‘THINK YES’ mentaliteit en een ‘can do’ instelling. Deze klinkende termen lijken beter te passen bij een Amerikaanse organisatie dan bij een Nederlandse bankier die een rol heeft gespeeld bij de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. NIBC Direct Hypotheken is niet de meest bekende naam in de hypotheeksector, toch is het een invloedrijke multinational met honderden ondernemers als klant en ruim 400.000 consumenten.

Wie zit er achter NIBC Direct Hypotheken?

Achter NIBC Direct Hypotheken zit een organisatie die voorheen bekend stond als de Nationale Investeringsbank. Deze bank werd opgericht in 1945 om de economie na de oorlog weer op gang te brengen. Nu zijn ze aanbieder van diverse financiële producten waaronder sparen, bedrijfsfinanciering en hypothecaire leningen. Met een omzet van 431 miljoen euro (2020) zijn ze niet de grootste hypotheekverstrekker maar het is ook zeker geen kleine speler op de markt.

NIBC Direct hypotheken

Is NIBC Direct Hypotheken betrouwbaar?

Een historie die teruggaat tot 1945, honderdduizenden klanten en beursgenoteerd; NIBC Direct Hypotheken is zeker als betrouwbaar aan te merken. Naast particuliere klanten richt deze bankier zich ook op (middelgrote) bedrijven. Sinds 2008 begon de organisatie met het aanbieden van spaarproducten. In 2018 zou NIBC weer terugkeren op de beurs en in 2020 gaf de Blackstone Group aan interesse te tonen in een overname.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij NIBC Direct Hypotheken?

Wat betreft het hypotheekaanbod houdt NIBC Direct Hypotheken het eenvoudig met twee producten:

  • NIBC Direct: Maximaal 1 miljoen euro lenen, 15 procent vergoedingsvrij extra aflossen. Dit leidt automatisch tot een lagere hypotheekrente.
  • NIBC Direct Extra: Het rente aanbod is 12 maanden geldig, je kunt 1,25 miljoen euro lenen en tot 100 procent vergoedingsvrij aflossen. Extra biedt meer flexibiliteit wat zeker voor nieuwbouw interessant kan zijn.

Voor deze hypotheken is het mogelijk om gebruik te maken van een annuïtaire aflossing, lineaire aflossing of aflossingsvrij. Er is ook nog een investeringshypotheek product. Je kunt tot maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen of 106 procent als de woning na aankoop verduurzaamd wordt.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij NIBC Direct Hypotheken?

Een hypotheekaanvraag indienen bij NIBC Direct verloopt altijd via een hypotheekadviseur. Je kunt via nibcdirect.nl een adviseur vinden bij jou in de buurt. Wat betreft doelgroepen is deze aanbieder heel divers, zo zijn er mogelijkheden voor:

  • Mensen in loondienst vast of tijdelijk
  • Ondernemers
  • Investeerders
  • Senioren
  • Expats
  • Starters
  • Doorstromers

Ook specialisten in opleiding en flexwerkers zijn welkom om een hypotheekaanvraag in te dienen. Wil je verbouwen of verduurzamen? Ook hiervoor zijn meerdere opties die voor jou interessant kunnen zijn.

NIBC Direct hypotheek afsluiten

Als je een doorstromer bent en je wilt weten wat jouw huis waard is dan kun je gratis online een waardebepaling aanvragen. Zo ontdek je snel wat de mogelijkheden zijn. Voor een hypotheekaanvraag bij NIBC Direct Hypotheken zul je na ondertekenen van het koopcontract een taxatie moeten aanvragen.

NIBC Direct biedt naast hypotheken ook een internet spaarrekening. Deze rekening valt onder controle van De Nederlandsche Bank en is verzekerd tot 100.000 euro. Om hier gebruik van te maken heb je een tegenrekening nodig bij een andere Nederlandse bank.