De wereldwijde coronapandemie raakt iedereen en we brengen steeds meer tijd thuis door. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat je van je huis een echt thuis maakt, waar je prettig kunt leven én werken. Dit geldt natuurlijk voor de woonkamer, maar ook zeker voor de keuken.

De keuken is namelijk al lang niet meer de plek om alleen te koken. Het is de centrale ontmoetingsplek in huis waar gesprekken worden gevoerd, waar wordt gewerkt en waar de benodigde lichaamsbrandstof wordt getankt. Het spreekt dus voor zich een keuken niet alleen functioneel moet zijn, maar ook sfeervol en warm moet aanvoelen. In deze blog zetten we de nieuwste keukentrends voor 2021 op een rij, waarmee je van jouw keuken het kloppend hart van de woning maakt.

Slimme keuken

In 2021 draait alles om verbondenheid, zowel met je gezin als met je apparaten. Want hoe prettig is het dat je de oven op afstand kunt voorverwarmen? Of dat je vanuit de supermarkt een blik kunt werpen in je koelkast, zodat je weet wat je moet halen? En wat te denken van de slimme verlichting die je kunt dimmen wanneer je sfeer wilt creëren? Allemaal via een app op je telefoon. De smart kitchen is al lang geen toekomstmuziek meer, maar iets dat we in 2021 steeds meer tegenkomen.

slimme keuken

Duurzaamheid

Van slimme apparatuur is het een klein sprongetje naar duurzaamheid, want ook in 2021 is dit een hot topic. Mensen zijn steeds bewuster bezig met het milieu en duurzame keukenapparatuur sluit hier naadloos op aan. Vaatwassers, ovens, koelkasten, kookplaten, kranen: ze worden steeds energiezuiniger. Kijk bij de aanschaf van nieuwe apparatuur dan ook welk energielabel eraan hangt (variërend van A+++, meest zuinig, tot D, minst zuinig). Zo snijdt het mes aan twee kanten: je helpt mee aan een beter milieu en het is ook nog eens goed voor je portemonnee!

Natuurlijke materialen

Van warme houttinten en duurzame materialen tot natuurstenen keukenbladen en leren handgrepen: natuurlijke materialen zien we ook in 2021 veel terug in de keuken. Het bijzondere aan natuurlijk materiaal is dat het uniek is, doordat het door de natuur is gemaakt. Geen kleur of textuur zijn hetzelfde. Mede hierdoor laten natuurlijke materialen zich perfect combineren met verschillende keukenstijlen, waarmee je je keuken een warme en sfeervolle uitstraling geeft.

Natuurlijke materialen

“Het bijzondere aan natuurlijk materiaal is dat het uniek is, doordat het door de natuur is gemaakt.”

Zwart als basis

Waar een zwarte keuken vroeger werd beschouwd als gedurfd, is het tegenwoordig juist stoer en een echte eyecatcher in je woning. Deze trend is ingezet in 2020 en zal dit jaar ook overal zichtbaar zijn. Een zwarte keuken mag in 2021 volledig zwart zijn, maar het mooie van zwart is dat het zich goed laat combineren met tinten als terra, marmer of goud. Een perfecte combinatie voor vrijwel iedere interieurstijl!

keukentrend 2021 Zwarte keuken

Afzuiger als eyecatcher

Voor veel mensen is de afzuigkap een doorn in het oog. Ze zien er lomp uit en maken een keuken er over het algemeen niet mooier op. Gelukkig zien fabrikanten dat steeds meer in, waardoor we in 2021 steeds meer doordachte afzuigontwerpen zullen zien. Zo wordt het in de inductieplaat geïntegreerde afzuigsysteem steeds populairder, terwijl de matzwarte schuine afzuigkappen zowaar een echte eyecatcher zijn in de keuken.

Stijlvol geheel met de woonkamer

Wat begonnen is in 2020, zal in 2021 steeds prominenter aanwezig zijn: blended living, een naadloze combinatie van de woonkamer en keuken. Denk bijvoorbeeld aan volledig uitgeruste keukeneilanden die ruimte bieden om te koken, eten, werken of lezen. Door het comfort en de stijl uit de woonkamer toe te voegen aan de keuken, creëer je een echte leefkeuken waar je ’s morgens je krant leest, overdag werkt en ’s avonds borrelt.

keukentrend 2021 leefkeuken

Meer informatie over de laatste keukentrends? We hebben alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in ‘een speciaal boek’. Dit rijk geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s vol nuttige informatie, inspiratie, trends en tips. Link naar: https://uw-keukenspeciaalzaak.nl/speciaal-boek-voor-u/