Wanneer je voornemens bent je woning in de komende jaren te verkopen, kan het interessant zijn om de waarde hiervan te verhogen met een verbouwing. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is de investering in een nieuwe keuken. Vaak is het van grote meerwaarde, wanneer nieuwe bewoners de keuken zelf niet meer hoeven aan te pakken.

Vergelijkbaar met de investering in luxe keukens, is ook het opknappen van de badkamer interessant om de woningwaarde te verhogen. Kies bij de aankoop van een nieuwe keuken voor een ontwerp dat past bij de laatste trends. Het maakt de kans groot dat deze keuken straks bij geïnteresseerde woningzoekenden in de smaak zal vallen. Dit artikel vertelt je meer over keukens die veelal een positieve invloed hebben op de woningwaarde.

Op zoek naar een logische indeling voor de keuken

Start met het bepalen van de indeling voor de nieuwe keuken. Populair is tegenwoordig een keuken met kookeiland. Niet voor niets, daar een kookeiland verschillende voordelen biedt. Denk aan de mogelijkheid om het kookeiland te combineren met een aantal hoge barkrukken. Zo creëer je thuis een eigen, compacte bar!

Wanneer je partner na een lange dag terugkeert naar huis, neemt deze plaats op de barkruk om je alvast bij te praten. Of denk aan een etentje met vrienden. Waar zij voorheen in de woonkamer gingen zitten, nemen ze nu plaats aan het kookeiland. Terwijl jij de laatste handelingen verricht voor het diner, heb je alvast de mogelijkheid je in het gesprek met de gasten te mengen.

Een keuken met kookeiland is niet de enige optie. Kijk ook eens naar bijvoorbeeld een L- en U-vormige keuken. Het is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de keuken, welke van deze indelingen het meest geschikt is.

Op de websites van keukenzaken vind je een overzicht van de verschillende keukenindelingen. Het geeft je een aardig beeld van de opties waaruit je kunt kiezen. Welke indeling past goed bij jouw huis?

Kun je de waarde van je huis verhogen met een nieuwe keuken?

Keukenstijl die past bij de laatste trends

Na het kiezen van de indeling voor de keuken is het zaak om aan de slag te gaan met het ontwerpen hiervan. Kies je voor een moderne keuken, een industriële stijl of juist voor een landelijk ontwerp? Populair zijn in 2024 de design keukens.

Het gaat hierbij veelal om keukens met een volledig zwart, of juist een hele lichte kleur. Denk aan een zandkleur. Deze kleuren geven de ruimte een luxe, moderne uitstraling. Daarbij zijn ze goed te combineren met een bestaande interieurstijl in de eet- en woonkamer.

Voorkom een groot contrast in stijlen 

Dat laatste is anno 2024 cruciaal. Waar voorheen bewust gekozen werd voor een groot contrast tussen de stijl van de keuken en die van de rest van het interieur in huis, vermijdt men deze contrasten tegenwoordig liever.

Mede doordat de keuken steeds vaker een sociale ruimte is, met de hoge barkrukken aan het kookeiland, probeert men deze bij de rest van de woning te betrekken. Met een volledig zwart of juist heel licht ontwerp slaag je hierin. Vind je het lastig de juiste keuzes te maken? Een adviseur in een keukenzaak kan je voorzien van het nodige advies.

Keukenontwerp met verschillende luxe apparaten

Begint de keuken inmiddels vorm te krijgen? Tijd om aan de slag te gaan met de apparatuur voor je keuken. Kies hierbij voor relatief luxe apparaten, zoals een kookplaat op inductie. Zeker in combinatie met een zonne-energiesysteem op het dak is dat interessant.

Het past bij de duurzame toekomst die steeds meer huishoudens nastreven. Combineer de kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem. De vaak bepaald niet aantrekkelijke afzuigkap kun je met zo’n systeem weglaten uit het ontwerp van de keuken. Naast deze moderne kookplaat is ook de kokendwaterkraan in trek.