Wanneer je voornemens bent je huis te verkopen, dan wil je hier natuurlijk een zo goed mogelijke prijs voor. Nadat je huis is getaxeerd, wordt er in overleg met de verkopende partij en de makelaar een prijs bepaald die allereerst marktconform is, maar die ook eventueel ruimte biedt tot onderhandeling.

Omdat de aankoop van een woning voor de meesten de grootste is in hun leven, is het belangrijk er alles aan te doen om een potentiële koper zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Verkoopstyling is dan de perfecte manier om dit te doen. Niet alleen zorgt het voor een verhoogde kans op het verkopen van de woning, maar zorgt het er ook voor dat je een hogere prijs kunt vragen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, vertellen we je in dit artikel.

Wat houdt verkoopstyling in?

Verkoopstyling is een combinatie van interieurontwerp en stukje marketing. Het doel is om de positieve aspecten van je huis te benadrukken en eventuele minpunten te minimaliseren. Dit wordt bereikt door middel van een aantal handige aanpassingen, zoals het anders inrichten van de woning, zorgen dat alles netjes is en het optisch vaak wat groter doen laten lijken.

Dit heeft als voordeel dat je een potentiële koper direct laat zien wat de mogelijkheden zijn en wil je er eigenlijk voor zorgen dat ze zichzelf daar wel op de bank zien zitten.

Waarom is verkoopstyling belangrijk?

Wanneer je je huis wilt verkopen, wil je natuurlijk het beste resultaat behalen. Potentiële kopers nemen hun beslissingen gebaseerd op de eerste indruk die ze krijgen. Met verkoopstyling kun je ervoor zorgen dat je huis optimaal gepresenteerd wordt en alle sterke punten naar voren komen.

Verkoopstyling voor particulieren maakt je huis meer waard

form_request]

Dit kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een langdurig proces. Want ook in de huidige tijd, waarin er meer vraag is dan aanbod, blijven huizen die niet aantrekkelijk zijn, toch ook echt voor een langere periode te koop staan. Want laten we eerlijk zijn, je stapt toch liever een gezellig ingericht huis binnen, dan een huis waarbij de jassen nog op de stoel hangen.

Sierkussens en woonaccessoires voor de finishing touch

Bij verkoopstyling is soms maar een klein beetje nodig om het net even wat gezelliger te maken thuis. Eén van die dingen is het gezelliger maken door middel van sierkussens voor op de bank. Helemaal wanneer het al een wat oudere bank is, kunnen sierkussens net even het verschil maken.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er wat samenhang is in de rest van de woonaccessoires, zoals bijvoorbeeld de vazen, waxinelichthouders en ook allerlei andere items die je gebruikt voor je interieur. Je zult merken dat je met een paar kleine dingen een heel andere look en feel creëert.

Schakel een stylist in

Verkoopstyling is veel meer dan alleen wat leuke accessoires toevoegen. Het is namelijk ook belangrijk dat de inrichting goed is, zodat de ruimte zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Natuurlijk kan het zijn dat dit voor jou niet praktisch is, maar voor het geval van de verkoop is het wel belangrijk.

Verkoopstyling is daarom dus ook niet voor niets een specialisme, waarvoor het inschakelen van een stylist verstandig is. Bij KNUS Lifestyle de online conceptstore uit Oldenzaal ben je daarom helemaal aan het juiste adres! Zo weet je zeker dat het optimale uit de verkoop van je woning wordt gehaalt.