Wil je een hypotheek aanvragen en vind je duurzaamheid van belang? Dan kan Venn Hypotheken de geldverstrekker zijn die bij jou past. Naast een scherpe rente zijn er nog meer voordelen zoals automatische rentedaling en een beloning voor extra aflossen. Ook verlenging van de offerte is gratis wat extra zekerheid biedt als het traject wat meer tijd in beslag neemt. Maar waar komt Venn Hypotheken eigenlijk vandaan en waar kun je terecht voor informatie?

Wie zit er achter Venn Hypotheken?

Venn Hypotheken maakt geen onderdeel uit van een Nederlandse bank en is ook geen product van een verzekeraar of andere traditionele financier. Het geld komt van Venn Partners, dit is een Britse vermogensbeheerder die in Nederland drie hypotheekvormen aanbiedt:

  • Lineaire hypotheek
  • Annuïteiten hypotheek
  • Aflossingsvrije hypotheek (tot 50 procent van de marktwaarde)

Wil je weten wat jouw huidige huis waard is voordat je met een aankoop traject start? Dan kun je gratis en vrijblijvend een waardebepaling aanvragen bij makelaars in de buurt. Venn Hypotheken is overigens ook een aanbieder voor starters en zelfstandig ondernemers.

Venn Hypotheken

Is Venn Hypotheken betrouwbaar?

Hoewel Venn Hypotheken dus onder een Britse organisatie valt komt hier niet het geld vandaan. Daarvoor is er een samenwerking met NN Investment Partners aangegaan, gevestigd in Den Haag en eigendom van Goldman Sachs. Wat betreft betrouwbaarheid hoef je als klant dus niet bezorgd te zijn dat jouw hypotheekverstrekker als sneeuw voor de zon verdwijnt. De herkomst van het geld staat in feite los van de organisatie waar je een overeenkomst mee afsluit. Venn Hypotheken profileert zich als duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Zo ondersteunen ze Stichting Sheltersuit die mensen zonder vaste verblijfplaats helpt om onderdak te krijgen. Zo draag je als huiseigenaar bij aan een betere situatie voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Venn Hypotheken?

Je kunt met een reguliere hypotheek tot 100 procent van de marktwaarde lenen. Daarnaast is er de mogelijkheid om 6 procent extra te lenen om je woning te verduurzamen. Venn Hypotheken biedt ook nog de mogelijkheid om een Gemakkelijk Groen lening af te sluiten die specifiek gericht is op het verduurzamen van je woning. Dit is echter wel een lening naast je hypotheek, jouw hypotheekadviseur kan voor je berekenen wat de beste oplossing is in jouw situatie.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Venn Hypotheken?

De doorlooptijd van een hypotheekaanvraag heeft meer te maken met de aanvrager dan met de geldverstrekker. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk de gevraagde documenten aanlevert en zorg dat alle informatie volledig en juist is. Omdat Venn Hypotheken altijd via een hypotheekadviseur wordt afgesloten word je hierin geadviseerd. Als je een zelfstandig ondernemer bent dan verloopt de procedure anders dan bij iemand die in vaste dienst is, het is wel mogelijk om zonder vast contract een lening af te sluiten bij deze hypotheekverstrekker.

Venn hypotheek afsluiten

Op vennhypotheken.nl kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden en de organisatie. Zo ontdek je op welke manieren Venn Hypotheken helpt bij het verduurzamen van je (toekomstige) woning. De kernwaarden zijn begrijpelijk, betrokken en betrouwbaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda, er zijn geen kantoren die je kunt bezoeken. De aanvraag verloopt via de hypotheekadviseur en vervolgens worden de zaken afgewikkeld via een online omgeving en andere contactopties op afstand.