Hoewel de naam Philips Pensioenfonds Hypotheken direct de link legt met het bekende Nederlandse elektronicabedrijf hoef je niet bij Philips werkzaam te zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten. Ook is er geen minimumleeftijd gekoppeld aan de hypothecaire opties die geboden worden. Er is wel een speciale regeling voor senioren die binnen 10 jaar met pensioen gaan of reeds gepensioneerd zijn.

Wie zit er achter Philips Pensioenfonds Hypotheken?

Philips Pensioenfonds Hypotheken is geen bank of commercieel bedrijf maar een stichting die zonder winstoogmerk werkt. Oorspronkelijk is deze stichting opgericht voor personeel van Philips en Signify maar iedereen is welkom om hier een hypotheek af te sluiten. Omdat het een pensioenfonds betreft kunnen de opties als terughoudend beschouwd worden met minimaal risico. Sinds de wetgeving in 2013 is veranderd zijn risicovolle hypotheken overigens aan banden gelegd voor alle hypotheekverstrekkers. Het vermogensbeheer is uitbesteed aan BlackRock, een naam die je als klant regelmatig zult tegenkomen.

Philips Pensioenfonds Hypotheken

Philips Pensioenfonds Hypotheken betrouwbaar?

Met ruim 60 jaar op de teller is Philips Pensioenfonds hypotheek een betrouwbare hypotheekverstrekker te noemen. Het kapitaal wordt beheerd door BlackRock, dit is een Amerikaanse investeringsmaatschappij die sinds 1988 bestaat en meer dan 70 kantoren heeft in 30 landen. Met ruim 19 miljard aan inkomsten (2021) is het een grote speler. Een grote organisatie als BlackRock zal wat kritiek moeten verduren. Zo zijn ze naast huizen ook een grote investeerder in wapens en doen ze volgens critici te weinig aan duurzaamheid. Dit zijn geen unieke minpunten in de wereld van financiering, het kan voor sommige klanten wel een reden zijn om alternatieve aanbieders te bekijken. Het fonds staat geregistreerd bij de AFM, BlackRock zelf ook maar dan als kredietbemiddelaar en niet als hypotheekadviseur.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Philips Pensioenfonds Hypotheken?

De maximale hypotheek bedraagt 65 procent van de woningwaarde. Dit is een reden dat met name kopers van 57 jaar of ouder kiezen voor deze aanbieder. Er zijn drie standaard hypotheken mogelijk bij deze hypotheekverstrekker:

  1. Aflossingsvrij
  2. Annuïteiten
  3. Lineair

Het is niet langer mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten voor het volledige bedrag. Dit geldt overigens voor alle hypotheekverstrekkers. Er zijn nog twee alternatieve opties die afhankelijk zijn van de huidige situatie. Als je reeds een Levenhypotheek hebt met Kapitaalverzekering Eigen Woning, dan kun je een Levenhypotheek afsluiten bij Philips Pensioenfonds. Omdat er alleen rente wordt betaald is er geen garantie voor het eindkapitaal. Verder is het mogelijk om een Spaarhypotheek bij Philips Pensioenfonds voort te zetten.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Philips Pensioenfonds Hypotheken?

Op de website philipspensioenfonds-hypotheek.nl kun je voorbeeldberekeningen bekijken per type hypothecaire lening. Ook vind je hier de rentetarieven. Om een Philips Pensioenfonds hypotheek af te sluiten moet je eerst een gesprek inplannen met de hypotheekadviseur. De volledige looptijd is afhankelijk van een aantal persoonlijke factoren. Als je eerst wilt weten wat je huidige woning waard is dan kun je een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen bij lokale verkoopmakelaars.

Philips Pensioenfonds hypotheek afsluiten

BlackRock verzorgt namens Philips Pensioenfonds Hypotheken het renteaanbod bij een hypotheekaanvraag, het definitieve aanbod, verlenging van de rentevaste periode en aanvullende aflossing. Dit soort zaken worden allemaal door deze organisatie verwerkt. De kosten die verbonden zijn met het beheer van Philips Pensioenfonds Hypotheken komen direct uit het fonds, hier hoef je als klant niet apart voor te betalen.