De meesten van ons denken graag dat ons eigendom ons financieel zal belonen als we ervoor zorgen, maar welke verbeteringen aan het huis lonen meestal? Nu velen van ons op sommige dagen van de week vanuit huis werken, hebben we opnieuw beoordeeld wat we willen van onze woonruimte. Het is dus een goed idee om goed na te denken over welke verbeteringen aan je huis je wilt besteden. Als je van plan bent om je huis in de nabije toekomst te verkopen, hebben we enkele ideeën over hoe je waarde kunt toevoegen aan je eigendom.

Verbouw je garage

Een garageverbouwing kan je een vergelijkbare hoeveelheid ruimte opleveren als een kelderverbouwing. Als je in een stedelijk gebied woont waar de meeste huizen geen oprit of garage hebben, kunnen huizen met garages hoger worden gewaardeerd. Aan de andere kant creëert een garageverbouwing vierkante meters die kunnen worden gebruikt als slaapkamer of knus voor tieners. Je zou er zelfs een bijgebouw van kunnen maken met Airbnb-potentieel. Voor huiseigenaren in landelijke gebieden, waar ruimte minder kostbaar is, kan het nut van een garage opwegen tegen de voordelen van een verbouwing. Een nieuwe woonverzekering afsluiten is wel nodig als je garageverbouwing afgerond is.

Vervang je keuken

Als je de indeling van je keuken niet opnieuw wilt ontwerpen, is het dan de moeite waard om je keuken te vervangen? Maar als je erover nadenkt om deze kamer te upgraden, is het waarschijnlijk het beste om niet te veel geld uit te geven aan nieuw keukenmeubilair, omdat de indeling belangrijker is.

Denk na over de aantrekkingskracht

Eerste indrukken tellen echt. Door de buitenkant in een armoedige staat achter te laten, zullen potentiële kopers het interieur in twijfel trekken voordat ze zelfs maar door de deur stappen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Geef je huis een nieuw likje verf aan de buitenkant
  • Schilder je voordeur opnieuw of plaats een nieuwe
  • Hang hangmanden op
  • Ga zeker eens een tuin opruimen

Hoe kun je de waarde van je huis verhogen tip

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Plaats een nieuwe badkamer

Volgende stop – het plaatsen van een nieuwe badkamer. Doe het goed, met een beperkt budget, en het plaatsen van een nieuwe kan echt zijn vruchten afwerpen. Een nieuwe inboedelverzekering afsluiten je na de plaatsing zeker doen. Gebruik deze tips om de kosten laag te houden zijn onder meer:

  • Vasthouden aan je bestaande lay-out
  • Een douche kiezen waarvoor geen leidingen in de muur gejaagd hoeven te worden
  • Kiezen voor op de vloer gemonteerde kasten in plaats van kasten die aan de muur worden gehangen

Ga voor een goede schoonmaakbeurt

Stof en vuil zullen potentiële kopers de indruk geven dat een woning onverzorgd is, dus zorg ervoor dat de plaats brandschoon is. Wat heeft een nieuwe lak tenslotte voor zin als het er allemaal wat smoezelig uitziet? Ga naar de badkamer met veel producten; een onderzoek wees uit dat een vuile badkamer de grootste afknapper was voor kopers. Slijtage kun je verwijderen met een emmer suikerwater, wat een zachte manier is om de meeste vlekken te verwijderen. Maak tapijten indien nodig grondig schoon. Denk eraan om ook ramen en kozijnen schoon te maken.