Dynamic Hypotheken is een aanbieder van verhuurhypotheken. Je kunt met deze hypotheek een huis kopen met als doel deze te gaan verhuren. Het is niet de bedoeling om zelf deze woning te betrekken. Hoewel Dynamic niet de enige hypotheekaanbieder is binnen de verhuurmarkt bieden ze wel enkele onderscheidende kenmerken ten opzichte van de rest.

Wie zit er achter Dynamic Hypotheken?

De Dynamic VerhuurHypotheek is een product van Dynamic Credit, een vastgoedinvesteerder die al sinds 2003 bestaat. Zelf geven ze aan dat ze meer dan 15 bestaan, dit klopt feitelijk maar het wordt misschien eens tijd om de tekst aan te passen naar (bijna) 20 jaar.

De Dynamic Hypotheken voor verhuur objecten worden sinds 2019 aangeboden voor consumenten, daarvoor konden alleen bedrijven dergelijke leningen aangaan.

Dynamic Hypotheken

Is Dynamic Hypotheken betrouwbaar?

De Verhuurhypotheek van Dynamic Hypotheken is een nieuw product. Onder de merknaam bijBouwe verstrekt de organisatie sinds 2015 online hypotheken. Met duizenden klanten en 9 miljard aan beleggingen in de portefeuille is deze organisatie betrouwbaar te noemen. De hypotheken voor particuliere eigenaren bestaan nog niet zo heel lang, wat de ervaringen in de praktijk zijn moet nog blijken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Dynamic Hypotheken?

Een onderscheidend kenmerk van de Dynamic Hypotheken bij verhuur is het hoge percentage dat je kunt lenen. Dit is namelijk tot 90 procent in verhuurde staat, bij soortgelijke leningen kun je als particulier vaak uiterlijk 50 tot 90 procent financieren.

Het betreft een maximaal percentage dat eveneens van toepassing is op je eerste pand. Je kunt de aanvraag indienen via een onafhankelijk adviseur waarmee je zeker bent van maatwerk advies op basis van jouw situatie. Op de website kun je direct de maximale hypotheek bereken door je bruto inkomen op te geven en de huurinkomsten per maand. Vervolgens worden er nog verdere details gevraagd om de maximale hypotheek te berekenen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Dynamic Hypotheken?

De aanvraag bij Dynamic Hypotheken verloopt hetzelfde als bij een eigen huis kopen. Je doet navraag bij de hypotheekadviseur, je dient een aanvraag in en je krijgt snel een voorstel of afwijzing. Zo weet je snel waar je aan toe bent. Na ontvangst van het bod heb je 3 weken tijd om deze te accepteren. Vervolgens start de officiële aanvraag van de verhuurhypotheek. Als alle documenten in orde zijn dan krijg je de definitieve offerte.

Dynamic hypotheek afsluiten

Via https://dynamiccredit.nl/verhuurhypotheek kun je meer informatie vinden over Dynamic Hypotheken. Daar vind je naast een uitleg over het product en de procedure ook een overzicht van risico’s die gepaard gaan met huizen verhuren.

Zo zijn er naast rechten ook plichten die je als verhuurder moet naleven, denk aan huurbescherming. Daarnaast zijn inkomsten niet gegarandeerd wat betekent dat je een financiële buffer nodig hebt om een dergelijke verhuurhypotheek aan te gaan.

Als je in staat bent om een tweede of derde huis te kopen voor verhuur dan kun je hiermee wel een passief inkomen genereren. Je kunt gratis en vrijblijvend een waardebepaling van je eigen huis laten uitvoeren, op basis daarvan kun je bekijken wat de opties zijn voor een verhuurhypotheek. Klik hier om meer hypotheekvertrekkers te ontdekken.

Hypotheekvormen

Dynamic biedt verschillende hypotheekvormen aan om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van klanten. De volgende hypotheekvormen worden momenteel aangeboden:

Annuïteitenhypotheek: Bij de annuïteitenhypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af, bestaande uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd blijven de bruto maandlasten gelijk, maar de verhouding tussen rente en aflossing verandert. Uw netto maandlasten zullen geleidelijk stijgen omdat u steeds minder hypotheekrenteaftrek krijgt.

Lineaire Hypotheek: Met een lineaire hypotheek dalen uw maandelijkse lasten gedurende de looptijd. U lost maandelijks een vast bedrag af, waardoor uw hypotheekschuld steeds kleiner wordt. Hierdoor betaalt u ook steeds minder rente over deze schuld. Hoewel de bruto maandlasten aan het begin hoger zijn dan bij een annuïtaire hypotheek, betaalt u over de gehele looptijd minder rente.

Aflossingsvrije Hypotheek: De aflossingsvrije hypotheek biedt de mogelijkheid om gedurende de looptijd alleen rente te betalen. U lost de hypotheekschuld niet af. Het voordeel is dat uw maandlasten lager zijn, maar aan het einde van de looptijd dient u de volledige hypotheekschuld af te lossen.

Overbruggingshypotheek: Een overbruggingshypotheek kan van toepassing zijn wanneer u een nieuwe woning wilt kopen voordat uw huidige woning is verkocht. Met een overbruggingshypotheek kunt u het verschil overbruggen tussen de verkoopprijs van uw huidige woning en de aankoopkosten van uw nieuwe woning.

Soorten hypotheek

Dynamic biedt momenteel één specifieke hypotheeksoort aan:

Dynamic Hypotheek: De Dynamic Hypotheek is speciaal ontwikkeld voor de verhuur van het onderpand. Deze hypotheekvorm is geschikt voor investeerders die een woning willen kopen om te verhuren. Met de Dynamic Hypotheek kunt u de financiering regelen voor de aankoop van het pand en profiteren van gunstige voorwaarden die zijn afgestemd op de verhuurmarkt.

Kenmerken Dynamic Hypotheek

Bij de Dynamic Hypotheek gelden de volgende kenmerken:

  • Acceptatietermijn renteaanbod: 3 weken
  • Acceptatietermijn offerte: 2 weken
  • Geldigheidsduur offerte: 4 maanden
  • Annuleringskosten: Geen of 1% over de hoofdsom na verlenging
  • Maximaal aflossingsvrij: 50% van de marktwaarde
  • Boetevrij aflossen: 10% van de oorspronkelijke hypotheek per jaar
  • Minimum bedrag hypotheek: € 0,-
  • Maximum bedrag hypotheek: € 1.000.000,-

Dynamic Hypotheken is een onderdeel van Dynamic Credit, een ervaren vermogensbeheerder die al 13 jaar actief is in de financiële sector. Dynamic Credit heeft waardevolle expertise opgebouwd in het beheren van beleggingsmandaten voor diverse labels van Hypotrust.

Na de deelname van Aegon in 2017, waarbij zij een aandeel van 24,5% in Dynamic Credit hebben genomen, kon er geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van nieuwe hypotheekproducten. Het resultaat van deze ontwikkeling is de Dynamic Verhuurhypotheek, een hypotheekvorm die specifiek is ontworpen voor de verhuur van woningen.

Dynamic Hypotheken heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Dit waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening.

AFM: 12043449 KIFID: 300.016158

Bij Dynamic kunt u rekenen op een professionele benadering en een hypotheekoplossing die aansluit bij uw specifieke situatie. Of u nu een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek of overbruggingshypotheek zoekt, Dynamic biedt flexibele opties en hanteert gunstige voorwaarden.