Dynamic Hypotheken is een aanbieder van verhuurhypotheken. Je kunt met deze hypotheek een huis kopen met als doel deze te gaan verhuren. Het is niet de bedoeling om zelf deze woning te betrekken. Hoewel Dynamic niet de enige hypotheekaanbieder is binnen de verhuurmarkt bieden ze wel enkele onderscheidende kenmerken ten opzichte van de rest.

Wie zit er achter Dynamic Hypotheken?

De Dynamic VerhuurHypotheek is een product van Dynamic Credit, een vastgoedinvesteerder die al sinds 2003 bestaat. Zelf geven ze aan dat ze meer dan 15 bestaan, dit klopt feitelijk maar het wordt misschien eens tijd om de tekst aan te passen naar (bijna) 20 jaar. De Dynamic Hypotheken voor verhuur objecten worden sinds 2019 aangeboden voor consumenten, daarvoor konden alleen bedrijven dergelijke leningen aangaan.

Dynamic Hypotheken

Is Dynamic Hypotheken betrouwbaar?

De Verhuurhypotheek van Dynamic Hypotheken is een nieuw product. Onder de merknaam bijBouwe verstrekt de organisatie sinds 2015 online hypotheken. Met duizenden klanten en 9 miljard aan beleggingen in de portefeuille is deze organisatie betrouwbaar te noemen. De hypotheken voor particuliere eigenaren bestaan nog niet zo heel lang, wat de ervaringen in de praktijk zijn moet nog blijken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Dynamic Hypotheken?

Een onderscheidend kenmerk van de Dynamic Hypotheken bij verhuur is het hoge percentage dat je kunt lenen. Dit is namelijk tot 90 procent in verhuurde staat, bij soortgelijke leningen kun je als particulier vaak uiterlijk 50 tot 90 procent financieren. Het betreft een maximaal percentage dat eveneens van toepassing is op je eerste pand. Je kunt de aanvraag indienen via een onafhankelijk adviseur waarmee je zeker bent van maatwerk advies op basis van jouw situatie. Op de website kun je direct de maximale hypotheek bereken door je bruto inkomen op te geven en de huurinkomsten per maand. Vervolgens worden er nog verdere details gevraagd om de maximale hypotheek te berekenen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Dynamic Hypotheken?

De aanvraag bij Dynamic Hypotheken verloopt hetzelfde als bij een eigen huis kopen. Je doet navraag bij de hypotheekadviseur, je dient een aanvraag in en je krijgt snel een voorstel of afwijzing. Zo weet je snel waar je aan toe bent. Na ontvangst van het bod heb je 3 weken tijd om deze te accepteren. Vervolgens start de officiële aanvraag van de verhuurhypotheek. Als alle documenten in orde zijn dan krijg je de definitieve offerte.

Dynamic hypotheek afsluiten

Via https://dynamiccredit.nl/verhuurhypotheek kun je meer informatie vinden over Dynamic Hypotheken. Daar vind je naast een uitleg over het product en de procedure ook een overzicht van risico’s die gepaard gaan met huizen verhuren. Zo zijn er naast rechten ook plichten die je als verhuurder moet naleven, denk aan huurbescherming. Daarnaast zijn inkomsten niet gegarandeerd wat betekent dat je een financiële buffer nodig hebt om een dergelijke verhuurhypotheek aan te gaan.

Als je in staat bent om een tweede of derde huis te kopen voor verhuur dan kun je hiermee wel een passief inkomen genereren. Je kunt gratis en vrijblijvend een waardebepaling van je eigen huis laten uitvoeren, op basis daarvan kun je bekijken wat de opties zijn voor een verhuurhypotheek. Klik hier om meer hypotheekvertrekkers te ontdekken.