2021 is een jaar van verandering. Niet alleen op politiek gebied, maar ook wat betreft interieurstijlen. De verwachting is dat ‘comfortabel’ dé trend van dit jaar zal zijn. De woonkamer zal vol staan met comfortabele stoelen en bijpassend meubilair. Meubels zoals groot antiek krijgen bijvoorbeeld een plekje in de hal. Welke interieurtrends kunnen we nog meer verwachten in 2021? Je leest het in dit artikel!

Meer zitgedeeltes

Mensen willen anno 2021 een comfortabele, toegankelijke, bruikbare en praktische woonkamer. We brengen op dit moment natuurlijk veel tijd thuis door. Naarmate mensen meer tijd thuis doorbrengen, worden er meer speeltafels en multifunctionele bibliotheken toegevoegd. Een tafel en meerdere stoelen zijn ideaal om aan om te lezen. Ontspannen een manier om het gezin bij elkaar te houden in dezelfde ruimte, ongeacht de activiteiten die ze ondernemen

Luxe minimalisme is dé trend

Een van de belangrijkste trends op woongebied in 2021 is het concept van luxe minimalisme. Nu veel Nederlanders thuis werken en studeren, kan het gebruik van natuurlijke materialen zoals marmer, hout en riet zorgen voor een gevoel van rust in onze persoonlijke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een marmeren aanrechtblad. Bovendien doen warme kleuren zoals crème, terracotta en camel het op woongebied in 2021 erg goed.

Neutrale, maar rijke kleuren in huis

Hoewel neutraal altijd het populairst lijkt te zijn, komen bepaalde kleuren en tinten sterk naar voren in 2021. Denk bijvoorbeeld aan groen in combinatie met antiek. Daarnaast hebben bruin hout en rotan aan populariteit gewonnen.

Meer woonaccessoires dan ooit

In de woonkamer zullen luxe en comfortabele stoelen te zien zijn, samen met rijke kleuren.  Omdat mensen zich moeten aanpassen en niet naar buiten kunnen, is er steeds meer aandacht voor het wooninterieur. In feite wordt thuis blijven het ‘nieuwe uitgaan’. Dus verschijnen er dit jaar grotere tv’s, betere geluidssystemen en meer comfortabele loungestoelen. Daardoor kunnen we toch nog genieten van blockbuster-films, ondanks het sluiten van de bioscopen.  Nieuwe films of topconcerten hebben prioriteit.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Meer sfeer in de keuken

Ook de keuken krijgt dit jaar een nieuw uiterlijk. Onze manier van eten en drinken veranderd, aangezien we niet naar een restaurant kunnen. Met zorg ontworpen keukens, tafels en stoelen en serviesgoed en tafelgerei zullen meer dan ooit gewaardeerd worden. Daarmee hopen mensen de sfeer te creëren die je normaliter hebt in een restaurant of theater. Mooie verlichting, meubelen en muziek draagt daar zeker aan bij.