Capilex is een fintech-bedrijf dat ondernemers een nieuw financieringsmodel biedt, en dat daar behoefte aan is blijkt. Het bedrijf, dat in 2020 is opgericht door Lex Gielen, biedt hypothecaire leningen aan mkb-bedrijven met vastgoed als onderpand. Gielen: “Capilex overbrugt hiermee de kloof tussen de financieringsbehoeften van mkb’ers en het snel veranderende financiële klimaat.”

Lex Gielen is geen onbekende in de financiële sector. Al op zijn negentiende richtte hij zijn eerste onderneming op en ondersteunde en adviseerde hij bedrijven bij het aanvragen van leningen bij traditionele banken. Gielen: “Eén ding werd me in die tijd wel duidelijk, banken staan niet te springen om zzp’ers en mkb-bedrijven te financieren.

” Deze conclusie leidde tot de oprichting van zijn eerste bedrijf Atlantis Financiers in 2013, een financieringsmaatschappij waar mkb-bedrijven terecht konden voor verschillende vormen van financiering zoals factoring, ondernemerskrediet of het leasen van bedrijfsmiddelen.”

Technologische voorsprong

Gielen’s neiging naar technologische innovatie en financiële diensten leidde tot de ontwikkeling van software-oplossingen die uiteindelijk onafhankelijke bedrijven zoals Paylex voortbrachten, een platform dat inzichten biedt in miljoenen wereldwijde bedrijven. Lex Gielen staat tegenwoordig aan het hoofd van een netwerk waarin diverse ondernemingen zijn samengevoegd. Gielen:

Deze bedrijven zijn voortgekomen uit diverse softwareoplossingen die ik in de loop van mijn carrière heb ontwikkeld. Ze opereren allen zelfstandig en zijn uitgerust met hun eigen gespecialiseerde teams en software-oplossingen. Deze collaboratieve uitwisseling van expertise stelt Capilex in staat om een technologische voorsprong nemen op traditionele financiers.”

capilex

Vastgoed als onderpand

“Met Capilex hebben we een op maat gemaakte, gestroomlijnde ervaring ontworpen. Na het beantwoorden van een aantal online vragen, doen we ondernemers dezelfde dag nog een financieringsaanbod en soms wordt het leenbedrag al binnen een werkweek bijgeschreven op de bedrijfsrekening,” legt Lex Gielen uit.

“Bij gewone banken neemt dit proces aanzienlijk meer tijd in beslag. De snelheid waarmee men bij Capilex de verschillende fases, van aanvraag tot screening, kan doorlopen komt door de combinatie van een aantal factoren. Zoals de eenvoudige constructie van overwaarde op vastgoed als onderpand, en de inzet van AI, financiële algoritmes en data.”

“Deze snelheid en de eenvoud van het aanvraag- en screeningsproces is voor ondernemers vooral belangrijk gezien de uitdagende economische omstandigheden in de nasleep van de kredietcrisis en de COVID-19-pandemie,” duidt Lex Gielen. “Met Capilex zijn we hier succesvol op ingesprongen, terwijl traditionele banken in toenemende mate terughoudend waren om leningen aan mkb’ers te verstrekken.”

Toekomst

Fintech is de toekomst. Technologie de sleutel is om te blijven voldoen aan veranderende klantbehoeften. Terwijl de grote traditionele spelers moeite hebben om gelijke tred te houden met technologische ontwikkelingen, lopen wij daarom met Capilex ver voorop.

Bij Capilex vloeien technologie en financiële diensten samen,” stelt Lex Gielen. “Wij bieden mkb-ondernemers op deze manier de middelen om te groeien in een snel veranderend financieel landschap. Zo simpel is het.”