BLG wonen hypotheek dit moet je er over weten. Met het woord ‘Wonen’ in de naam weet je ongeveer waar BLG Wonen mee bezig is. Als je weet dat de naam vroeger BLG Hypotheken was dan wordt het nog duidelijker.

Dan rest nog de vraag waar de letters BLG voor staan en of het een betrouwbare hypotheekverstrekker is. Als je een huis gaat kopen dan wil je uiteraard wel eerst weten met wie je zaken doet. Welke bank zit achter BLG Wonen Hypotheken?

Wie zit er achter BLG Wonen Hypotheken?

Het mysterie van de letters kunnen we onthullen; BLG staat voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Dit is een fonds dat in 1954 werd opgericht. Later zou de organisatie onderdeel uitmaken van de Volksbank, wat daarvoor SNS Reaal was.

In 2012 zou de naam BLG Hypotheken worden veranderd naar BLG Wonen hypotheken omdat ze naast hypothecaire leningen ook andere producten aanbieden zoals banksparen. Onder de Volksbank vallen eveneens ASN Bank, RegioBank en SNS. Alles bij elkaar opgeteld betreft het de vierde grootste bank van Nederland.

BLG wonen hypotheek

Is BLG Wonen Hypotheken betrouwbaar?

De historie van BLG Wonen reikt terug tot 1954, de Volksbank bestaat al sinds 1817. Destijds was de Nutsspaarbank de eerste Nederlandse bank voor particulieren om te sparen. Na een aantal naamswijzigingen, overnames en fusies zou de Volksbank de overkoepelende organisatie worden voor alle merknamen.

BLG Wonen Hypotheken staat dus niet op zichzelf en kan als betrouwbaar worden aangemerkt. In plaats van een centrale organisatie is er een netwerk aan intermediaire adviseurs. Je kunt de algemene informatie online bekijken via blgwonen.nl.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij BLG Wonen Hypotheken?

Je mag bij hypotheekverstrekkers nooit meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde. Als je duurzaamheidsmaatregelen wilt uitvoeren dan kun je tot 106 procent lenen. Als je met twee inkomens een hypotheek aanvraag indient dan kun je doorgaans een hoger bedrag lenen, bij het tweede inkomen wordt dan 90 procent van het totaal geteld om de woonquote te bepalen.

Bij een tijdelijk contract of werk als ZZP’er kan een aanvraag op basis van één inkomen voordeliger uitpakken. De hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij BLG Wonen?

Een aanvraag kost tijd, begin er dus op tijd mee. Het is bij BLG Wonen Hypotheken niet altijd verplicht om eerst een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Als je een huis wilt kopen op basis van de Nationale Hypotheek Garantie dan zijn hier specifieke voorwaarden aan verbonden. Kijk op de website voor meer informatie. Als je meer eigen vermogen hebt om in te leggen dan kun je met een lagere hypotheek volstaan. Bereken eerst hoeveel je kunt lenen via de online calculator.

BLG Wonen hypotheek afsluiten

Wil je gaan verhuizen naar een andere koopwoning? Laat dan eerst de woningwaarde bepalen door een lokale verkoopmakelaar. Op basis daarvan kun je beter inschatten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek bij BLG Wonen. De woningwaarde is niet hetzelfde als de taxatiewaarde. De hypotheekaanbieder kijkt naar de taxatiewaarde, de koper betaalt een koopsom die doorgaans dichter ligt bij de woningwaarde. De makelaar en hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen. Klik op de volgende link om meer hypotheekverstrekkers te ontdekken.

Hypotheekvormen BLG

BLG biedt een breed scala aan hypotheekvormen aan, zodat je de mogelijkheid hebt om de hypotheek te kiezen die het beste past bij jouw financiële situatie en behoeften. De volgende hypotheekvormen worden op dit moment aangeboden:

 1. Annuïteitenhypotheek: Bij een annuïteitenhypotheek betaal je maandelijks een vast bedrag waarin zowel rente als aflossing zijn opgenomen. Het bedrag blijft gedurende de looptijd gelijk, maar het aandeel rente en aflossing verandert in de loop der tijd.
 2. Lineaire Hypotheek: Met een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag af. Hierdoor daalt je schuld elke maand en betaal je steeds minder rente. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, wordt dus steeds lager.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek: Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je gedurende de looptijd alleen rente en los je niets af op de lening. Aan het einde van de looptijd moet je het geleende bedrag in één keer terugbetalen.
 4. Bankspaarhypotheek: Een bankspaarhypotheek combineert een aflossingsvrije hypotheek met een geblokkeerde spaarrekening. Je betaalt alleen rente op de lening en spaart tegelijkertijd een bedrag op een geblokkeerde rekening om de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd af te lossen.
 5. Spaarhypotheek: Bij een spaarhypotheek betaal je naast rente ook premie voor een levensverzekering. De premie wordt gebruikt om kapitaal op te bouwen, waarmee aan het einde van de looptijd de hypotheek wordt afgelost.
 6. Beleggingshypotheek: Met een beleggingshypotheek worden de premies voor een levensverzekering belegd. Het opgebouwde kapitaal wordt aan het einde van de looptijd gebruikt om de hypotheek af te lossen.
 7. Levenhypotheek: Een levenhypotheek combineert een aflossingsvrije hypotheek met een levensverzekering. Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld afgelost met het opgebouwde kapitaal uit de levensverzekering.
 8. Recreatiehypotheek: Een recreatiehypotheek is specifiek bedoeld voor de aankoop of verbouwing van een recreatiewoning, zoals een vakantiehuisje.

Soorten hypotheken

BLG biedt op dit moment één specifieke hypotheeksoort aan:

BLG Wonen Hypotheek: De BLG Wonen Hypotheek is een veelzijdige hypotheek die kan worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen en financiële situatie. Binnen deze hypotheeksoort kun je kiezen uit verschillende hypotheekvormen, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, spaarhypotheek, beleggingshypotheek, levenhypotheek en recreatiehypotheek. Dit geeft je de flexibiliteit om de hypotheekvorm te kiezen die het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.

Kenmerken BLG Hypotheek

Bij het afsluiten van een BLG Wonen Hypotheek zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hier zijn de kenmerken van de BLG Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is geldig voor een periode van twee weken. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, ontvang je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar BLG.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Je hebt de mogelijkheid om de geldigheidsduur met nog eens zes maanden te verlengen.
 • Annuleringskosten: Bij BLG worden geen annuleringskosten in rekening gebracht na acceptatie van de offerte. Je kunt dus zonder kosten afzien van de hypotheek nadat de offerte is geaccepteerd.
 • Maximaal aflossingsvrij: Met de BLG Hypotheek kun je maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij lenen. Dit betekent dat je gedurende de looptijd alleen rente betaalt over dit deel van de lening, zonder af te lossen.
 • Boetevrij aflossen: Binnen de BLG Hypotheek heb je de mogelijkheid om jaarlijks tot 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om extra af te lossen op je hypotheek zonder extra kosten.
 • Minimum bedrag hypotheek: Voor het afsluiten van een BLG Hypotheek geldt een minimum bedrag van € 25.000,-. Dit betekent dat je hypotheekaanvraag ten minste dit bedrag moet zijn om in aanmerking te komen.
 • Maximum bedrag hypotheek: Het maximum bedrag dat je bij BLG kunt lenen is niet bekend en kan variëren afhankelijk van jouw individuele situatie.

BLG Informatie

BLG (Bouwfonds Limburgse Gemeenten) is opgericht in 1954 en maakt sinds 1992 deel uit van SNS Bank N.V. De bank is gespecialiseerd in verzekeringen, sparen, beleggen en voornamelijk hypotheken.

BLG bedient momenteel meer dan 230.000 klanten in Nederland via een uitgebreid netwerk van financiële tussenpersonen. Sinds 2012 is de naam veranderd van BLG naar BLG Wonen.

De hypotheken van BLG Wonen kunnen worden afgesloten via een groot landelijk netwerk van financiële tussenpersonen. Dit geeft je de mogelijkheid om persoonlijk advies te ontvangen en ondersteuning te krijgen bij het kiezen van de juiste hypotheek.

BLG Wonen heeft via SNS Bank een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast is BLG Wonen aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), waardoor je bij eventuele klachten een onafhankelijke geschillencommissie kunt inschakelen.

AFM-registratienummer BLG Wonen: 12000085 KIFID-registratienummer BLG Wonen: 100.000085

Het is altijd verstandig om de meest recente informatie bij BLG Wonen op te vragen, aangezien voorwaarden en beschikbare hypotheekvormen kunnen veranderen.

BLG Wonen hypotheek is een ervaren en betrouwbare hypotheekverstrekker die een breed scala aan hypotheekvormen aanbiedt. Met flexibele kenmerken, gunstige voorwaarden en een uitgebreid intermediair netwerk, streeft BLG Wonen ernaar om jouw woonwensen te realiseren en te ondersteunen bij de aankoop van een woning.