BLG wonen hypotheek dit moet je er over weten. Met het woord ‘Wonen’ in de naam weet je ongeveer waar BLG Wonen mee bezig is. Als je weet dat de naam vroeger BLG Hypotheken was dan wordt het nog duidelijker. Dan rest nog de vraag waar de letters BLG voor staan en of het een betrouwbare hypotheekverstrekker is. Als je een huis gaat kopen dan wil je uiteraard wel eerst weten met wie je zaken doet. Welke bank zit achter BLG Wonen Hypotheken?

Wie zit er achter BLG Wonen Hypotheken?

Het mysterie van de letters kunnen we onthullen; BLG staat voor Bouwfonds Limburgse Gemeenten. Dit is een fonds dat in 1954 werd opgericht. Later zou de organisatie onderdeel uitmaken van de Volksbank, wat daarvoor SNS Reaal was. In 2012 zou de naam BLG Hypotheken worden veranderd naar BLG Wonen hypotheken omdat ze naast hypothecaire leningen ook andere producten aanbieden zoals banksparen. Onder de Volksbank vallen eveneens ASN Bank, RegioBank en SNS. Alles bij elkaar opgeteld betreft het de vierde grootste bank van Nederland.

BLG wonen hypotheek

Is BLG Wonen Hypotheken betrouwbaar?

De historie van BLG Wonen reikt terug tot 1954, de Volksbank bestaat al sinds 1817. Destijds was de Nutsspaarbank de eerste Nederlandse bank voor particulieren om te sparen. Na een aantal naamswijzigingen, overnames en fusies zou de Volksbank de overkoepelende organisatie worden voor alle merknamen. BLG Wonen Hypotheken staat dus niet op zichzelf en kan als betrouwbaar worden aangemerkt. In plaats van een centrale organisatie is er een netwerk aan intermediaire adviseurs. Je kunt de algemene informatie online bekijken via blgwonen.nl.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij BLG Wonen Hypotheken?

Je mag bij hypotheekverstrekkers nooit meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde. Als je duurzaamheidsmaatregelen wilt uitvoeren dan kun je tot 106 procent lenen. Als je met twee inkomens een hypotheek aanvraag indient dan kun je doorgaans een hoger bedrag lenen, bij het tweede inkomen wordt dan 90 procent van het totaal geteld om de woonquote te bepalen. Bij een tijdelijk contract of werk als ZZP’er kan een aanvraag op basis van één inkomen voordeliger uitpakken. De hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij BLG Wonen?

Een aanvraag kost tijd, begin er dus op tijd mee. Het is bij BLG Wonen Hypotheken niet altijd verplicht om eerst een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Als je een huis wilt kopen op basis van de Nationale Hypotheek Garantie dan zijn hier specifieke voorwaarden aan verbonden. Kijk op de website voor meer informatie. Als je meer eigen vermogen hebt om in te leggen dan kun je met een lagere hypotheek volstaan. Bereken eerst hoeveel je kunt lenen via de online calculator.

BLG Wonen hypotheek afsluiten

Wil je gaan verhuizen naar een andere koopwoning? Laat dan eerst de woningwaarde bepalen door een lokale verkoopmakelaar. Op basis daarvan kun je beter inschatten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek bij BLG Wonen. De woningwaarde is niet hetzelfde als de taxatiewaarde. De hypotheekaanbieder kijkt naar de taxatiewaarde, de koper betaalt een koopsom die doorgaans dichter ligt bij de woningwaarde. De makelaar en hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen. Klik op de volgende link om meer hypotheekverstrekkers te ontdekken.