Bij Allianz Hypotheken is het mogelijk om drie hypotheekvormen af te sluiten. Om erachter te komen welke hypotheek het beste bij je past hebben we op deze pagina de voornaamste feiten op een rijtje gezet. Daarnaast kijken we naar de organisatie achter Allianz Hypotheken om te bepalen of dit een betrouwbare hypotheekverstrekker is.

Wie zit er achter Allianz Hypotheken?

Het is niet nodig om een hypothecaire lening af te sluiten bij een bank. Allianz Hypotheken maakt onderdeel uit van Allianz, een verzekeringsmaatschappij die in 1890 werd opgericht in Duitsland. Ondertussen is deze organisatie actief in ruim 70 landen. Allianz in Nederland is ontstaan in 2003 door een fusie van Royal Nederland en Zwolsche Algemeene met het hoofdkantoor in Rotterdam. Het is nu een grote verzekeraar die niet alleen woonverzekeringen aanbiedt maar via Allianz Hypotheken is het tevens mogelijk om een lening aan te vragen bij een huis kopen.

Is Allianz Hypotheken betrouwbaar?

Met een moedermaatschappij die al bestaat sinds de negentiende eeuw mag je spreken van een stabiele organisatie. Als verzekeraar is het een grote speler in Nederland en mag je ervan uitgaan dat Allianz Hypotheken betrouwbaar is. Het is echter geen bank waar je reguliere bankzaken kunt regelen. Sommige kopers vinden het prettig om een hypotheek af te sluiten bij dezelfde bank waar je ze reeds een rekening hebben lopen. Je mag bij een hypotheek afsluiten ook voor een andere geldverstrekker kiezen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Allianz Hypotheken?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen bij Allianz is afhankelijk van je persoonlijke situatie waarbij het inkomen en vermogen een belangrijke rol speelt. Voor het afsluiten van een hypothecaire lening is 100 procent van de woningwaarde het maximum, als je geld wilt lenen voor energiebesparende maatregelen dan kun je tot maximaal 106 procent lenen. Als je leningen of schulden hebt lopen dan zal dit gevolgen hebben voor het bedrag dat je kunt lenen. Als je eigen vermogen hebt of bijvoorbeeld een schenking krijgt dan kun je zelf geld inleggen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Allianz Hypotheken?

De stappen die je bij Allianz Hypotheken moet nemen verschillen niet wezenlijk dan bij andere hypotheekverstrekkers het geval is. Eerst moet je alle gegevens verzamelen waaronder inkomsten, schulden en bezittingen. Allianz Hypotheken laat je een kennis- en ervaringstoets uitvoeren om te zien of je goed voorbereid bent. Je vult dan de aanvraag in, je ontvangt een rente voorstel en als je dit accepteert dan zal het traject verder uitgevoerd worden. Je moet dan alle officiële documenten verzamelen met als eindpunt de notaris die alles vastlegt.

Allianz hypotheek afsluiten

Je kunt via https://www.allianz.nl/particulier/producten/hypotheken.html direct jouw maximale hypotheek berekenen. Er zijn drie opties voor een hypotheek:

  • Annuïteiten
  • Lineair
  • Aflossingsvrij

Allianz Hypotheken werkt ook op basis van een online desktop taxatie. Je kunt in dat geval tot 90 procent van de taxatie waarde lenen. Wil je weten wat de waarde van jouw huis is? Dan kun je naast een dure taxatie eerst een waardebepaling aanvragen bij de makelaar. Dan krijg je een goed beeld van de werkelijke woningwaarde en zul je advies krijgen van een makelaar in de buurt. Bekijk hier meer Nederlandse hypotheekverstrekkers