Bij Allianz Hypotheken is het mogelijk om drie hypotheekvormen af te sluiten. Om erachter te komen welke hypotheek het beste bij je past hebben we op deze pagina de voornaamste feiten op een rijtje gezet. Daarnaast kijken we naar de organisatie achter Allianz Hypotheken om te bepalen of dit een betrouwbare hypotheekverstrekker is.

Wie zit er achter Allianz Hypotheken?

Het is niet nodig om een hypothecaire lening af te sluiten bij een bank. Allianz Hypotheken maakt onderdeel uit van Allianz, een verzekeringsmaatschappij die in 1890 werd opgericht in Duitsland. Ondertussen is deze organisatie actief in ruim 70 landen. Allianz in Nederland is ontstaan in 2003 door een fusie van Royal Nederland en Zwolsche Algemeene met het hoofdkantoor in Rotterdam. Het is nu een grote verzekeraar die niet alleen woonverzekeringen aanbiedt maar via Allianz Hypotheken is het tevens mogelijk om een lening aan te vragen bij een huis kopen.

Is Allianz Hypotheken betrouwbaar?

Met een moedermaatschappij die al bestaat sinds de negentiende eeuw mag je spreken van een stabiele organisatie. Als verzekeraar is het een grote speler in Nederland en mag je ervan uitgaan dat Allianz Hypotheken betrouwbaar is. Het is echter geen bank waar je reguliere bankzaken kunt regelen. Sommige kopers vinden het prettig om een hypotheek af te sluiten bij dezelfde bank waar je ze reeds een rekening hebben lopen. Je mag bij een hypotheek afsluiten ook voor een andere geldverstrekker kiezen.

Allianz Hypotheken

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Allianz Hypotheken?

De maximale hypotheek die je kunt krijgen bij Allianz is afhankelijk van je persoonlijke situatie waarbij het inkomen en vermogen een belangrijke rol speelt. Voor het afsluiten van een hypothecaire lening is 100 procent van de woningwaarde het maximum, als je geld wilt lenen voor energiebesparende maatregelen dan kun je tot maximaal 106 procent lenen. Als je leningen of schulden hebt lopen dan zal dit gevolgen hebben voor het bedrag dat je kunt lenen. Als je eigen vermogen hebt of bijvoorbeeld een schenking krijgt dan kun je zelf geld inleggen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Allianz Hypotheken?

De stappen die je bij Allianz Hypotheken moet nemen verschillen niet wezenlijk dan bij andere hypotheekverstrekkers het geval is. Eerst moet je alle gegevens verzamelen waaronder inkomsten, schulden en bezittingen. Allianz Hypotheken laat je een kennis- en ervaringstoets uitvoeren om te zien of je goed voorbereid bent. Je vult dan de aanvraag in, je ontvangt een rente voorstel en als je dit accepteert dan zal het traject verder uitgevoerd worden. Je moet dan alle officiële documenten verzamelen met als eindpunt de notaris die alles vastlegt.

Allianz hypotheek afsluiten

Je kunt via https://www.allianz.nl/particulier/hypotheken.html direct jouw maximale hypotheek berekenen. Er zijn drie opties voor een hypotheek:

 • Annuïteiten
 • Lineair
 • Aflossingsvrij

Allianz Hypotheken werkt ook op basis van een online desktop taxatie. Je kunt in dat geval tot 90 procent van de taxatie waarde lenen. Wil je weten wat de waarde van jouw huis is? Dan kun je naast een dure taxatie eerst een waardebepaling aanvragen bij de makelaar. Dan krijg je een goed beeld van de werkelijke woningwaarde en zul je advies krijgen van een makelaar in de buurt. Bekijk hier meer Nederlandse hypotheekverstrekkers

Hypotheekvormen

Bij Allianz worden op dit moment verschillende hypotheekvormen aangeboden. Hieronder staan de beschikbare hypotheekvormen:

 1. Annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd een vast bedrag per maand betaalt. Dit bedrag bestaat uit een combinatie van rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd betaal je meer rente en minder aflossing, maar na verloop van tijd verschuift dit naar meer aflossing en minder rente. Hierdoor blijven je maandelijkse lasten gedurende de looptijd gelijk.
 2. Lineaire Hypotheek Bij een lineaire hypotheek los je gedurende de looptijd van de hypotheek een vast bedrag per maand af. Hierdoor dalen je maandelijkse lasten geleidelijk. De rente wordt berekend over de resterende schuld, die dus steeds lager wordt. Hierdoor betaal je over de gehele looptijd minder rente in vergelijking met een annuïteitenhypotheek.
 3. Aflossingsvrije Hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd geen bedrag af. Je betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd moet je de lening in één keer terugbetalen. Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat je lagere maandlasten hebt, maar het nadeel is dat je geen vermogen opbouwt gedurende de looptijd.
 4. Bankspaarhypotheek Bij een bankspaarhypotheek bouw je vermogen op door middel van een geblokkeerde spaarrekening. Je betaalt gedurende de looptijd van de hypotheek alleen rente. Daarnaast los je periodiek een bedrag af op de bijbehorende spaarrekening, waarmee je vermogen opbouwt om de hypotheekschuld af te lossen.
 5. Beleggingshypotheek Bij een beleggingshypotheek wordt een deel van de premie belegd in beleggingsfondsen. Met de opbrengsten uit de beleggingen wordt aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld afgelost. Dit type hypotheek brengt wel beleggingsrisico’s met zich mee.
 6. Overbruggingslening Een overbruggingslening is een tijdelijke lening die wordt afgesloten als je een nieuwe woning wilt kopen voordat de oude woning is verkocht. Met de overbruggingslening overbrug je het verschil tussen de waarde van de nieuwe woning en de opbrengst van de oude woning.

Soorten hypotheek

Allianz biedt één soort hypotheek aan:

Allianz Hypotheek De Allianz Hypotheek is een veelzijdige hypotheekvorm die kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en financiële situatie. Het omvatverschillende hypotheekvormen, waaronder de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek, aflossingsvrije hypotheek, bankspaarhypotheek, beleggingshypotheek en overbruggingslening. Met de Allianz Hypotheek kun je een hypotheek op maat samenstellen die past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Kenmerken Allianz Hypotheek

Als je kiest voor een Allianz Hypotheek, zijn er bepaalde kenmerken waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van een Allianz Hypotheek:

 • Acceptatietermijn renteaanbod: Het renteaanbod dat je ontvangt, is twee weken geldig. Binnen deze periode moet je het renteaanbod accepteren om de aangeboden rente te behouden.
 • Acceptatietermijn offerte: Nadat je het renteaanbod hebt geaccepteerd, krijg je een officiële hypotheekofferte. Deze offerte is ook twee weken geldig. Binnen deze periode moet je de offerte ondertekenen en terugsturen naar Allianz.
 • Geldigheidsduur offerte: Zodra je de offerte hebt geaccepteerd en ondertekend, is deze drie maanden geldig. Binnen deze periode moet je de hypotheekakte laten passeren bij de notaris.
 • Annuleringskosten: Als je na acceptatie van de offerte besluit om de hypotheek toch niet af te sluiten, brengt Allianz annuleringskosten in rekening van € 750,-.
 • Maximaal aflossingsvrij: Bij Allianz is het mogelijk om tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij te lenen. De rest van de hypotheek moet je gedurende de looptijd aflossen.
 • Boetevrij aflossen: Je hebt de mogelijkheid om jaarlijks 10% van de oorspronkelijke hoofdsom boetevrij af te lossen. Als je meer wilt aflossen, kan er een boete in rekening worden gebracht.
 • Minimum bedrag hypotheek: Het minimale bedrag dat je kunt lenen bij Allianz is € 70.000,-.
 • Maximum bedrag hypotheek: Het maximale bedrag dat je kunt lenen bij Allianz is € 750.000,-.

Belangrijk om te weten! Allianz verstrekt alleen hypotheken met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Als je in de toekomst de rente wilt meeverhuizen, kan dit alleen als de nieuwe hypotheek ook weer met NHG wordt afgesloten. Als dit niet mogelijk is, zul je bij een andere geldverstrekker moeten zoeken, mogelijk tegen een hogere rente.

Allianz Informatie

Met ruim 85 miljoen klanten wereldwijd is Allianz een van de grootste financiële instellingen ter wereld. In Nederland biedt Allianz levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer aan. Ze hebben een sterke positie op de schademarkt, vooral op het gebied van autoverzekeringen en zakelijke schadeverzekeringen. Daarnaast is Allianz actief op het gebied van vermogensvorming en risicobescherming met levensverzekeringen.

Allianz biedt ook vermogensbeheer en beleggingsfondsen aan via Allianz Asset Management.

De producten van Allianz worden afgesloten via een groot landelijk netwerk van intermediairs. Hierdoor kun je gebruikmaken van professioneel advies en begeleiding bij het kiezen en afsluiten van de juiste hypotheek.

De Allianz Hypotheek wordt aangeboden en verstrekt door Allianz Levensverzekering N.V. Deze financiële instelling heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast is Allianz Levensverzekering N.V. aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID).

Het AFM-registratienummer van Allianz is 12000417 en het KIFID-registratienummer is 200.000042.

Als een gerenommeerde verzekeraar en financiële instelling biedt Allianz betrouwbare producten en diensten aan op het gebied van hypotheken. Met de Allianz Hypotheek kun je profiteren van flexibele mogelijkheden en kenmerken die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.