Zonnepanelen zijn tegenwoordig steeds populairder en steeds meer mensen overwegen om ze op hun woning te laten installeren. Vooral nu het afschaffen van de salderingsregeling niet voldoende draagvlak heeft in de eerste kamer, betekent dat dus dat deze voorlopig van de baan is.

Uiteraard zijn er naast deze regeling nog veel meer voordelen en redenen te bedenken waarom ze de waarde van je woning weten te verhogen. Dus twijfel jij over het feit of het laten plaatsen van zonnepanelen ook in 2024 nog wel zin heeft? Dan is het verstandig om deze 3 redenen rustig door te lezen.

Duurzame investering voor de toekomst

Als je ervoor kiest om zonnepanelen op je huis te laten installeren, dan investeer je natuurlijk ook direct in een duurzame toekomst. Wil jij dit ook, vraag dan een offerte op bij een installatiebedrijf voor zonnepanelen bij jou in de buurt, zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Steeds vaker zien we dat potentiële kopers het belangrijk vinden dat een woning energiezuinig is en waar mogelijk zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Het laten plaatsen van zonnepanelen en daarmee het opwekken van eigen stroom is hier dus een goed voorbeeld van. Want laten we eerlijk zijn, jij bent toch ook bereid om meer te bieden op een woning die klaar is voor de toekomst, dan wanneer er nog het nodige moet gebeuren.

3 redenen waarom zonnepanelen de waarde van je huis verhogen

Lagere energiekosten

De uiteindelijke keuze van veel kopers, hangt ook af van de vaste lasten iedere maand. De hypotheek is natuurlijk een en dat is ook direct de zwaarste, maar ook verzekeringen en energiekosten bepalen uiteindelijk wat een huis waard is.

Door zelf je stroom op te kunnen wekken, zul je ook merken dat een taxatie hoger uitvalt en potentiële kopers geneigd zijn om meer te bieden. Op het moment dat je namelijk direct een besparing van enkele tientjes per maand weet te realiseren, dan is het een eenvoudige rekensom om te bepalen hoeveel je dit over 5, 10 of 15 jaar oplevert.

Gelukkig kun je altijd nog zonnepanelen laten installeren in regio Westland mocht je voornemens zijn je huis te verduurzamen om uiteindelijk een betere verkoopprijs te kunnen krijgen.

Stimulans van lokale overheid en subsidies

In sommige gebieden wordt de installatie van zonnepanelen gestimuleerd door de lokale overheid. Dit kan in de vorm van subsidies of belastingvoordelen zijn. Het hebben van zonnepanelen kan dus niet alleen de waarde van je huis verhogen, maar ook financiële voordelen opleveren.

Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met zonnepanelen vanwege de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de lokale regelgeving en mogelijkheden, zodat je optimaal kunt profiteren van deze voordelen.

Terugverdiend binnen 7 tot 9 jaar

Wat het investeren in zonnepanelen juist zo interessant maakt, is dat je ze binnen 7 tot 9 jaar hebt terugverdiend. Met een gemiddelde levensduur van tussen de 18 en 23 jaar, is dat dus een goede investering, meer dan je momenteel aan rente op je spaarrekening krijgt. Laat je daarom goed adviseren over de mogelijkheden en kijk wat uiteindelijk het beste bij jou en de situatie past.