De eetkamer in je woning is meer dan alleen een plek om te eten. Het is de ruimte is de ruimte in je huis waar je met familie of vrienden samenkomt om te genieten van heerlijke maaltijden en goede gesprekken. Het is dus belangrijk dat er genoeg aandacht wordt gegeven aan het interieur van de eetkamer.

In dit artikel geven we je enkele tips over het transformeren van deze veelgebruikte ruimte.

De eettafel en bijhorende stoelen

Dat prachtige en chique servies wat je laatst gekocht hebt, moet natuurlijk tot zijn volle uiting komen. Dit doe je door aandacht te besteden aan het meubelstuk dat het hart van je eetkamer is, namelijk de eettafel. Kies een tafel die goed past bij de beschikbare ruimte in de kamer en die voldoende plekken biedt voor het aantal mensen dat aan tafel zit.

Naast de tafel is het ook belangrijk om na te denken over de stoelen. Het gaat bij beide meubelstukken niet enkel om functionaliteit, maar ook om esthetiek en het niveau van comfort.

Geef je eetkamer een stijlvolle en functionele make-over

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

De essentie van de juiste verlichting

Verlichting is belangrijk in elke ruimte en dus ook in je eetkamer. Goede verlichting draagt bij aan de sfeer, maar het is natuurlijk ook belangrijk om te zien wat er op je bord ligt en wie er tegenover je aan tafel zit. Creëer sfeer door kaarsen aan te steken of wandlampen op te hangen die zorgen voor meer warmte in de kamer.

Wil je een statement maken? Dan is de toevoeging van een kroonluchter een goed idee. We hebben geluk dat verlichting er in alle soorten en maten is, waardoor er altijd wel iets te vinden is dat perfect bij jou en jouw eetkamer past.

Voeg persoonlijkheid toe aan de ruimte

Elke ruimte in onze woning is nog incompleet voordat er een persoonlijke touch is toegevoegd. Laat weten wie je bent door decoratieve elementen aan je eetkamer toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s of kunstwerken aan de muur of voeg groen toe door planten in de hoek of een mooi boeket op tafel te plaatsen. Deze persoonlijke details geven de ruimte karakter.

Met de bovenstaande tips kun je je eetkamer van saaie ruimte transformeren tot een ruimte waar je veel en graag tijd doorbrengt. Onthoud goed dat jouw persoonlijke stijl en voorkeuren altijd aan de basis moeten staan van je make-over. De ruimte moet immers perfect aansluiten op jouw leven en smaak.