De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Niet alleen door de verhoogde vraag en het beperkte aanbod, maar natuurlijk ook door alle grondstofprijzen die door verschillende omstandigheden op bepaalde moment absolute recordhoogtes wisten te bereiken.

Toch zijn er naast deze ‘passieve’ stijgingen van de huizenprijzen, ook nog een aantal zaken die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je de individuele waarde van je woning weet te verhogen. Vooral handig voor wanneer je bijvoorbeeld voornemens bent je huis te verkopen of van plan de overwaarde te herinvesteren in je huidige woning of misschien wel een tweede woning. Mede daarom hebben we 3 manieren, waarop jij de waarde aanzienlijk weet te verhogen.

Isoleren van de vloeren, wanden en het plafond

Het isoleren van een woning is een goede manier om de waarde flink te laten verhogen. De voornaamste reden is dat je huis een verbeterd energielabel krijgt en daarmee dus ook aantoonbaar een stuk energiezuiniger is. Dit werkt vervolgens door op de maandelijkse vaste lasten, waardoor een potentiële koper van de woning dus vaak geneigd is meer te betalen voor de woning.

Daarbij komt natuurlijk ook dat de taxatie logischerwijs hoger zal uitvallen, waardoor er ook een hogere vraagprijs wordt gehanteerd. Stel dat je de vloer laat isoleren, dan is het verstandig ook direct een nieuwe vloer te laten leggen. Een nieuwe pvc vloer laten leggen draagt niet alleen bij aan de sfeer in je huis, maar heeft bovenop het laten isoleren van de vloer, ook zelf een isolerende werking, waardoor er een stuk minder warmte onnodig verloren gaat.

3 manieren om de waarde van je huis te verhogen

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Bouw je huis uit

Hoe groter je huis, des te hoger de waarde. Althans, wanneer je een stuk laat uitbouwen uiteraard. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om hier eens serieus over na te denken. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld net bent verhuisd en eigenlijk wel wat extra vierkante meters wilt, is het verstandig eens te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Stel dat je de financiële middelen hebt dit te doen, zal je hier op lange termijn alleen maar voordeel van hebben. Allereerst vergroot het je woongenot en daarnaast verdient zich dit bij een eventuele verkoop meer dan terug.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je hele huis een grote bouwval wordt gedurende deze verbouwing, maar dat geeft je ook de gelegenheid je interieur volledig aan te pakken. Stel jezelf daarom eens de vraag; Welke woonstijl past bij jou? en maak door middel van een moodboard alvast wat leuke ideeën. Bij een flinke uitbouw zijn de meeste meubels namelijk niet meer in verhouding, waardoor vervanging ervan bijna onvermijdelijk is.

Schuur of garage laten plaatsen

Niet iedere woning beschikt over een schuur of garage. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Toch is dit als huiseigenaar een mooie kans om de waarde van je woning te verhogen. Stel je eens voor waar je anders met alle spullen heen moet op het moment dat je ze niet meer gebruikt. Een eenvoudige blokhut in de tuin is namelijk ook niet ideaal voor een paar dure elektrische fietsen.