Je huis is een waardevol bezit, en als je er verbeteringen aan aanbrengt, kan de waarde ervan nog meer stijgen (om nog maar te zwijgen van het aangenamer maken om er in te wonen). Natuurlijk zijn vernieuwingen en verbouwingen niet goedkoop , vooral niet in deze tijden van inflatie waardoor het moeilijk wordt om ze te plannen.

Toch is het soms een goed idee om je huis te verbeteren, vooral als je van plan bent om het te verkopen. Gebruik dan de volgende tips zodat de waarde van je woning stijgt.

Maak je huis energiezuiniger

Projecten die de energierekening verlagen, zijn een slimme manier om de waarde van je huis te verhogen. Het installeren van een slimme thermostaat helpt bijvoorbeeld de efficiëntie te verbeteren en geld te besparen.

Met de juiste slimme thermostaat kan een huiseigenaar het klimaat in zijn huis overal regelen, waardoor hij de energiekosten kan beheersen, ongeacht of hij op de bank zit of op vakantie is. Dergelijke investeringen in huistechnologie vooral wanneer ze zijn aangesloten op de HVAC, het grootste mechanische systeem in huis bieden een sterk verkoopargument en benadrukken het algemene comfort, de functionaliteit, de energie-efficiëntie en het gemak van het huis.

Ruim je troep op

Om de waarde van je huis te helpen verhogen, begin je met het verminderen van de hoeveelheid spullen die erin zitten. Schoonmaken en opruimen zijn relatief goedkope taken, zelfs in grotere huizen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen.

Natuurlijk kun je geld besparen door het werk zelf te doen. Begin met het doorzoeken van kasten en kasten en het maken van donatiestapels. Ruim vervolgens de laden en andere opbergruimtes op en zorg ervoor dat je niets bewaart dat je niet nodig hebt of wilt hebben.

Wil je je huis mooier maken? Gebruik deze tips! 

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Verf de woning

Een nieuwe verflaag kan ervoor zorgen dat zelfs de gedateerde buitenkant en het interieur er fris en nieuw uitzien – en het is ook niet zo duur. Begin met het opnieuw schilderen van kamers met een ‘vreemd’ kleurenschema. Heb je bijvoorbeeld je toen 11-jarige dochter 16 jaar geleden haar slaapkamer felroze laten schilderen?

Als dat zo is, is dat een goed beginpunt. Je kunt dit klusje zelf doen, maar het kan beter zijn om een schilder in te huren. Uiteraard kost dit meer geld, maar de expert zorgt er wel voor dat je huis perfect geverfd wordt.

Isoleer je huis

Je kunt je woning ook meer waard maken door isolatie toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren met diverse materialen, maar ook de vloer, het dak en de zolder kan geïsoleerd worden. We raden je aan om hiervoor een expert in te schakelen.

Deze specialist kijkt eerst naar de zwakste plekken van je huis en raadt vervolgens op basis van deze informatie aan welke soorten isolatie je het beste kunt toevoegen. Doe dit zelf of huur hiervoor experts in. De laatste optie is vaak beter, maar is natuurlijk wel duurder en je huis isoleren is vaak al duur genoeg.