Aegon is een Nederlands bedrijf dat is voortgekomen uit een fusie van AGO en Ennia in 1983. Ondertussen zijn ze in ruim 20 landen actief op het gebied van verzekeringen en pensioenen. Er is ook de tak Aegon Hypotheken waar je een aantal leningen kunt afsluiten zoals een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Het is echter geen traditionele bank waar je terecht kunt voor al je bankzaken.

Wie zit er achter Aegon Hypotheken?

Met Aegon Hypotheken heeft deze bekende organisatie weer een nieuw type dienstverlening voor de Nederlandse consument. Voor bankzaken moet je overigens bij Knab zijn dat onder het merk Aegon valt. Het betreft een beursgenoteerd bedrijf dat deel uitmaakt van de AEX. De grootste aandeelhouder is Vereniging Aegon. Met een jaaromzet van 27 miljard euro in 2020 en een winst van 55 miljoen in datzelfde jaar mag het met recht een succesvolle organisatie worden genoemd.

Is Aegon betrouwbaar?

Aegon is van huis uit geen hypotheekverstrekker maar een organisatie die gespecialiseerd is in verzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Het is geen bank hoewel de Knab online bank onderdeel uitmaakt van de organisatie. Tijdens de kredietcrisis in 2008 moest Aegon geld lenen van de Nederlandse Staat, deze lening inclusief rente is ondertussen terugbetaald. In de laatste jaren zijn een aantal buitenlandse delen van de organisatie afgestoten, met dit vrijgekomen kapitaal worden schulden afgelost. Met de diversiteit in producten waaronder Aegon Hypotheken kun je spreken van een betrouwbare organisatie. Ze zijn echter wel relatief nieuw als hypotheekverstrekker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Aegon Hypotheken?

Omdat iedere koper een uniek profiel heeft is het niet mogelijk om exact aan te geven hoeveel hypotheek je kunt krijgen bij Aegon Hypotheken. Via de website kun je wel direct een vrijblijvende berekening maken. Het inkomen speelt een belangrijke rol, of je alleen woont of samen met een partner. Daarnaast zal de koopsom van de woning van belang zijn. Je kunt in principe niet meer lenen dan de taxatiewaarde, het is wel mogelijk om een bouwdepot te openen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Aegon Hypotheken?

De tijd die het kost om van oriënterend gesprek tot een definitieve toewijzing te komen bij Aegon Hypotheken is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de hypotheekvorm die je kiest. Het is mogelijk om jouw aanvraag via een digitale map bij te houden, als je ervoor zorgt dat de benodigde documenten snel worden aangeleverd dan zal het proces vlotter verlopen. Als je een vaste baan hebt met een goed salaris dan zal de aanvraag mogelijk korter duren dan als je een ZZP-er bent die geen vast inkomen heeft. Bespreek de mogelijkheden met een hypotheekadviseur.

Aegon hypotheek afsluiten

Als je de mogelijkheden voor een hypotheek bij Aegon wilt onderzoeken dan kun je terecht op https://www.aegon.nl/particulier/hypotheek. Je kunt vervolgens doorklikken naar de pagina die op jou van toepassing is. Zo is er een pagina met informatie voor starters, doorstromers of voor personen die hun eigen woning willen verduurzamen. Ben je van plan om jouw woning te verkopen? Dan is een waardebepaling uitvoeren een goed begin. Dit kan geheel gratis via deze link. Als je gaat verhuizen dan zul je ook weer een nieuwe hypotheek nodig hebben. Een goede verkoopwaarde helpt je een sterk begin te maken.