Als je op zoek bent naar een hypotheekverstrekker die lokaal aanwezig is en liever werkt met een budget coach dan met een incassobureau dan kun je terecht bij Volksbank Hypotheken. Er is echter één kanttekening te plaatsen, je kunt hier namelijk niet direct terecht voor een hypothecaire lening. Hoe Volksbank Hypotheken werkt en welke merken deel uitmaken van deze organisatie lees je op deze pagina.

Wie zit er achter Volksbank Hypotheken?

Achter Volksbank Hypotheken zit de Volksbank. Of beter gezegd; de Volksbank is een Nederlandse bankier die meer bekend is onder de 4 merken die onder deze paraplu vallen. Dat zijn de ASN Bank, SNS, RegioBank en BLG Wonen. Hoewel de bankiers zich ook bezig houden met hypotheken is BLG Wonen het enige merk dat zich specifiek toelegt op de aankoop van huizen. Ieder merk heeft een eigen aanpak en karakter maar de lokale aanpak is kenmerkend voor deze organisatie. BLG Wonen heeft echter geen lokale kantoren, het hypotheekaanbod wordt via hypotheekadviseurs aangeboden. De standaard hypotheken die je kunt afsluiten zijn annuitair, lineair en aflossingsvrij. Sinds 2013 kun je niet langer het volledige bedrag aflossingsvrij lenen.

Volksbank hypotheken

Is Volksbank Hypotheken betrouwbaar?

Het voornaamste punt van kritiek dat je eigenlijk kunt hebben op de Volksbank is het opsplitsen van merken en diensten. Er wordt gewerkt met lokale kantoren die ieder weer hun eigen leiding hebben. Dit draagt bij aan een persoonlijke aanpak maar als je alle zaken online regelt dan heb je hier wellicht niet zoveel behoefte aan. Als organisatie is het een stabiele hypotheekverstrekker die een bankvergunning deelt met onderliggende merken. Volksbank Hypotheken is daarmee een betrouwbare hypotheekverstrekker.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Volksbank Hypotheken?

Ongeacht voor welk merk je kiest kun je nooit meer lenen dan 100 procent van de taxatiewaarde. Als je extra wilt lenen voor energiebesparende aanpassingen dan kun je nog 6 procent extra lenen. BLG Wonen biedt ondersteuning bij het verhogen van de duurzaamheid, bekijk de website voor meer informatie. Hoeveel je werkelijk kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je reeds een huis bezit dan kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij de lokale makelaar. Als je een huis als onderpand hebt dan kan het eenvoudiger worden om een nieuw huis te kopen.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Volksbank Hypotheken?

De doorlooptijd van een hypotheekaanvraag bij Volksbank Hypotheken is afhankelijk van jouw financiele situatie. Als je in vaste dienst bent, geen schulden hebt en over voldoende eigen vermogen beschikt dan heb je zeker een streepje voor op de rest. Dit neemt echter niet weg dat ZZP’ers niet in aanmerking komen voor een hypotheek, er kunnen wel aanvullende documenten wordt gevraagd wat meer tijd in beslag kan nemen.

Volksbank hypotheek afsluiten

Je kunt niet direct bij Volksbank Hypotheken terecht voor een hypothecaire lening. Daarvoor moet je naar één van de andere merken die onder de Volksbank vallen. Jouw hypotheekadviseur kan de voordelen en nadelen per hypotheekverstrekker berekenen, je kunt hier niet direct een hypotheek afsluiten zonder tussenkomst van een adviseur. Via de website devolksbank.nl kun je meer lezen over deze organisatie, de dienstverlening en de merken die ze voeren.