Het televisieprogramma Een Huis Vol is docusoap van Nederlandse bodem die sinds 2011 wordt uitgezonden. Het programma gaat over het leven van huishoudens met veel kinderen. De families die gevolgd worden wisselen per seizoen waarbij er gezinnen zijn die terugkeren in meerdere seizoenen. Ieder seizoen wordt het reilen en zeilen van een familie enkele weken door een camera crew gevolgd.

Een Huis Vol gemist NPO

Heb je de laatste aflevering van Een Huis Vol op NPO gemist? Gelukkig kun je oude afleveringen online of via de settop box terugkijken. Op YouTube kun je ook veel clips vinden van de families Baumgard, Deijs, Adema, Vink, Lopez, Nagelkerke, Buddenbruck, Kraan, Jelis en Cudogham.

Met bijna 1 miljoen kijkers per aflevering zijn deze families en de gezinsleden uitgegroeid tot ware BN’ers. Iedere vaste kijker heeft wel enkele favoriete karakters waar ze met veel plezier naar kijken.

De eerste aflevering van Een Huis Vol op 12 december wist 947.000 kijkers te trekken. In 2020 lag het aantal kijkers gemiddeld op 821.400. Over de jaren heen bleef het aantal kijkers redelijk gelijk, soms een beetje over 1 miljoen en soms iets onder de 800.000.

Het seizoen van winter 2020 / 2021 scoorde aanzienlijk hoger dan het seizoen ervoor. De winter seizoenen worden altijd wat beter bekeken, waarschijnlijk heeft de Corona pandemie ook bijdragen aan het hogere aantal kijkers.

Een Huis Vol families

In tegenstelling tot de Kardashian’s of Honey Boo Boo wordt niet ieder seizoen dezelfde familie gevolgd. De familie Deijs haakte in 2014 af terwijl de familie Adema na een kort afscheid steeds weer terugkeert op de buis. De familie Vink is naast de familie Nagelkerke de enige familie die het na één seizoen voor gezien hield. De familie Quadackers keerde in 2020 terug met één kind extra maar de vader was een jaar eerder plotseling overleden. Daarmee heeft hun verhaal een compleet nieuwe wending gekregen.

Welke families hebben meegedaan of doen nog steeds mee aan een huis vol?

Familie Baumgard (2011 tot 2017) + (2020) | 13 kinderen

Familie Deijs (2011 tot 2014) | 12 kinderen

Familie Quaedackers (2014) + (2020) | 11 kinderen

Familie Adema (2015 tot 2017) + (2021) | 6 kinderen

Familie Vink ( 2016-2017) | 11 kinderen

Familie Buddenbruck (2017 tot 2021) | 11 kinderen

Familie Lopez (2017 tot 2019) | 5 kinderen

Familie Nagelkerke (2018 tot 2019) | 8 kinderen

Familie Jelies (2019 tot 2021)  | 9 kinderen

Familie Kraan (2019 tot 2021) | 8 kinderen

Familie Cudogham (2021) | 7 kinderen

Familie Jelies, Familie Cudigham en Familie Buddenbruck in een huis vol 2022

Deze families doen ook weer mee in het seizoen 2021 en seizoen 2022. Kijk mee hoe deze families omgaan met de Corona tijd en ontdek ook hoe ze ondanks alle beperkingen er toch iets moois van weten te maken. Ook de familie Jelies is getroffen door Corona.

Waarom meedoen aan Een Huis Vol?

Waarom zou een familie het toestaan dat camera’s de hele dag door de meest persoonlijke belevenissen vastleggen? Met zoveel kinderen in huis merken de gezinsleden na enkele dagen nauwelijks meer dat er een professioneel team rondloopt. De crew is als een vlieg op de muur, ze zijn er wel maar ze sturen de situaties niet. Dat is bij andere reality tv programma’s vaak heel anders. Zoveel personen zijn ook nauwelijks te regisseren laat staan baby’s en kleine kinderen die rondlopen of kruipen.

een huis vol

Even stilstaan en een paar leuke foto’s maken van het gezin zit er eigenlijk niet in, dan is het eigenlijk best praktisch als er een camerateam meeloopt. Ook kan het leerzaam zijn om achteraf te zien hoe een gezin functioneert en welke acties je als ouders uitvoert. Er wordt de participanten een spiegel voorgehouden wat zeker leerzaam kan zijn.

Hoewel de belevenissen in de montage uiteraard gemanipuleerd kunnen worden lijken de families tevreden te zijn met de wijze waarop ze geportretteerd worden. Zelfs als ze het resultaat niet altijd even leuk vinden keren de meeste families toch weer terug.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Laten we ook niet vergeten dat de gezinnen een financiële compensatie ontvangen. Miljonairs zoals de Meilandjes worden ze niet maar alleen van de kinderbijslag kunnen ze niet leven. De familie Nagelkerke nam na één seizoen het heft in eigen hand en begon een eigen media imperium op te bouwen waarbij ze via social media hun ‘merk’ uitbouwen.

Van een paar weken filmen door de NPO kun je natuurlijk niet de rekeningen betalen, zelf met twee full-time banen is het een uitdaging om een compleet voetbalelftal te onderhouden.

Thuisonderwijs met een huis vol kinderen

De Corona pandemie heeft de langlopende serie een nieuwe impuls gegeven. Waar in de meeste huishoudens een beperkt aantal aanpassingen nodig zijn om een lockdown te doorstaan krijgen grote gezinnen met extra problemen te kampen. Zo kwam Linda Kraan met acht kinderen in de leeftijd van nul tot twintig jaar voor de uitdaging te staan om thuisonderwijs te geven.

Ook buiten de perikelen op de televisie om zullen de kinderen les moeten volgen waarbij Linda de taak als docent opgelegd kreeg. Dit levert meer uitdagingen op dan les geven, als moeder zal ze eerst haar kroost uit bed moeten zien te krijgen. Ivan moet al vroeg in de ochtend naar zijn werk vertrekken, Linda staat dagelijks om half zeven op om haar jongste dochter Sara de fles te geven. Het ritme van de kinderen verschilt van uitslapers tot aan kinderen die netjes hun schoolwerk aan de eettafel maken.

Thuis naar school gaan betekent vooral afleiding wegnemen. Dus geen zicht op de televisie en voor het schoolwerk is gedaan niet even buiten spelen. Dit betekent meer schermtijd op computer en tablet dan voorheen maar op school kunnen kinderen ook niet zomaar even buiten gaan spelen.

Met name de pubers hebben moeite om wekenlang opgesloten te zitten zonder sociale contacten, dat Linda zelf twee weken ziek was door Corona hielp ook al niet mee. Tussen het schoolwerk door doet ze de was en maakt ze de toiletten schoon. Een wandeling in de avond zat er tijdens de avondklok helaas ook niet in. Thuis leren is nog wel te doen voor het gezin, het gebrek aan activiteiten buitenshuis bleek de grootste uitdaging te zijn.

Een Huis Vol nieuw seizoen 2021 en 2021

Vanaf 16 augustus 2021 zal een nieuw seizoen Een Huis Vol op NPO 1 te zien zijn. Twee weken lang zal iedere werkdag een uitzending om 19.00 uitgezonden worden. Er zullen dit seizoen dus tien afleveringen op de buis verschijnen. Naast de live uitzending zullen de afleveringen ook terug te kijken zijn via diverse streaming diensten.

In het seizoen zomer 2021 zal de familie Buddenbruck terugkeren met elf kinderen en één kleinkind. De familie Jelies uit Tollenbeek maakt ook zijn opwachting met acht kinderen en nummer negen op komst. In deze serie wordt daarnaast een bezoek gebracht aan de familie Adema uit Bathmen.

Hoewel dit gezin relatief gezien ‘klein’ is met ‘slechts’ zes kinderen is met name de vierling van ondertussen zes jaar oud heel bijzonder. Daarnaast zijn er nog de twee oudere zussen die nu elf en dertien jaar oud zijn.

In het nieuwe seizoen Een Huis Vol voor 2021 maken we voor het eerst kennis met de familie Cudogham. Dit gezin bestaat uit vader, moeder en zeven kinderen die een bescheiden appartement delen in Amsterdam. Hoewel het erg krap is in huis willen ze niets anders dan wonen in deze stad. Vanaf 16 augustus kan het kijkpubliek weer twee weken lang deel uitmaken van deze grote gezinnen.

Veel gestelde vragen over een huis vol

  1. Wat is “Een Huis Vol”? “Een Huis Vol” is een Nederlandse docusoap uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 1. Het programma richt zich op het leven van grote gezinnen in Nederland, variërend van zes tot dertien kinderen en eventuele kleinkinderen. Het programma volgt deze gezinnen in hun dagelijks leven en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd​​.
  2. Welke gezinnen worden in het programma gevolgd? In verschillende seizoenen worden diverse gezinnen gevolgd. Voorbeelden zijn de families Baumgard, Deijs, Vink en Adema, die elk hun eigen unieke gezinssituaties en dynamieken hebben. Elk seizoen worden nieuwe gezinnen geïntroduceerd of oude gezinnen gevolgd met nieuwe ontwikkelingen in hun leven​​​​.
  3. Hoe kan ik afleveringen van “Een Huis Vol” bekijken? Afleveringen van “Een Huis Vol” zijn te bekijken via NPO Start en op de televisiezender NPO 1. Ook zijn er websites zoals TVblik waar je gemiste afleveringen kunt terugkijken​​​​.
  4. Wat zijn enkele hoogtepunten uit recente seizoenen? Recente seizoenen bevatten verschillende gedenkwaardige momenten, zoals gezinsuitjes, speciale gebeurtenissen zoals doopplechtigheden, en de dagelijkse uitdagingen van het opvoeden van een groot gezin. Er zijn ook speciale momenten, zoals de terugkeer van een dochter uit Amerika bij de familie Nagelkerke of de voorbereidingen voor een feestmaal bij de familie Blom​​.
  5. Wat maakt “Een Huis Vol” uniek? “Een Huis Vol” biedt een intieme blik in het leven van grote gezinnen, iets wat niet vaak wordt belicht in andere programma’s. Het laat de dynamiek zien van het hebben van een groot aantal kinderen en de daarbij horende uitdagingen en vreugden. Het programma benadrukt ook hoe deze gezinnen grote en kleine uitdagingen aanpakken en hoe ze voor elkaar zorgen​​.