In het najaar zitten we minder vaak buiten de dagen worden korter en de tuin laten we vaker voor wat het is. Het buitenleven staat even helemaal stil, maar dit hoeft niet zo te zijn. Je kunt het hele jaar genieten van de tuin. In deze blog leggen we je uit wat je kan doen om het hele jaar te genieten van de tuin. Het begint met een warme plek in je tuin. Gras of grond wordt vaak drassig in de winter.

Een tuinkamer in je tuin

Met een tuinkamer heb je het gevoel dat je in de tuin zit maar dan lekker warm. Dit komt door het open karakter door de glazen wand/ ramen. Tuinkamers zijn er in alle soorten en maten. Bij een tuinkamer kan je kiezen om hem tegen je huis aan te zetten maar ook los in de tuin. Het voordeel van het glas is dat het snel uit zichzelf opwarmt door de grote raampartij. Omdat het een afgesloten kleinere ruimte is, is het ook snel warm met een kachel. Met een groene vloer is het net helemaal of je buiten bent..

De tuin in het najaar

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Knusse Vuurplaats

Wil je echt buiten genieten met koudere temperaturen? Dat is een vuurplaats in je tuin heel geschikt om warm buiten te zijn. Dit kan verschillen tot een schaal in de tuin tot een ingegraven lounge gedeelte met een open haard in de midden waar je gezellig kunt genieten met vrienden en familie. Waar je rekening mee moet houden met een vuurplaats, is dat je niet ontvlambare kussens of -kleding bij het vuur draagt of hebt.

Kunstgras

Wil je geen modder en geen onderhoud het hele jaar door van het gras in je tuin? Dan is kunstgras een goede vervanger als ondergrond. Als je dit combineert met houtsnippers of grind geeft dit een mooi effect aan de tuin zonder dat het in de winter minder mooi wordt of modderig word. Kunstgras is makkelijk schoon te maken van vallende bladeren. Vorst tast kunstgras ook niet aan en de regen die valt wordt gemakkelijk afgevoerd door de gaten in de backing van het gras.

Planten die mooi blijven

In veel tuinen groeien in de herfst en winter geen planten terwijl met een goede verdeling tussen verschillende bloemen je toen het hele jaar mooi kan zijn. Dit zijn bijvoorbeeld bloemen die in de herfst mooi zijn: herfstaster, herfstanemonen, geranium rozanne, gele zonnehoed, ijzerhard, lampenpoetsersgras, viburnum, helleborus, zilverkaars of de wilde wingerd. Mix je deze planten met winter planten zoals: winterbes, skimmia, helleborus, hulst, sneeuwbal, winterheide, winterviolen, winterjasmijn of toverhazelaar. Dan is ook je tuin in het najaar en winter klaar om te stralen in deze periodes.