De Colibri is een soort vogel en behoort tot de familie van kolibries. Het zijn vrij kleine maar zeer actieve vogels. Colibri Hypotheken is een kleine ‘vogel’ op de vastgoedmarkt maar hier kan snel verandering in komen. De grote banken verliezen namelijk terrein aan de kleinere nieuwkomers zoals Colibri Hypotheken. Maar is deze aanbieder wel betrouwbaar?

Wie zit er achter Colibri Hypotheken?

Colibri Hypotheken maakt geen onderdeel uit van een bank, het is een merknaam die zich richt op hypotheken voor starters. Het geld komt vanuit vastgoedinvesteerders waaronder AEGON. Dit bekende bedrijf heeft ook aandelen in Colibri Hypotheken. Wat betreft kapitaal valt er dus weinig te klagen maar maakt dit Colibri Hypotheken betrouwbaar?

Colibri hypotheken

Is Colibri Hypotheken betrouwbaar?

Sinds hypotheken niet hoger mogen zijn dan 100 procent van de woningwaarde is het aantal hypotheekverstrekkers enorm toegenomen. Het risico om een hypothecaire lening te verstrekken ligt relatief laag voor een investeerder met kapitaal. Het percentage wanbetalers is klein, de rente is goed en stabiel wat investeerders aanspreekt. Daarom zie je steeds vaker nieuwe namen zoals Colibri Hypotheken opduiken. Er zitten grote namen achter deze kleine vogel, het is wel een organisatie die nog niet helemaal doorontwikkeld is. Dit betekent een beperkt aanbod dat weliswaar vernieuwend is maar niet altijd geheel transparant. Dit betekent niet dat je direct moet twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze aanbieder, je zult wel eerst goed je huiswerk moeten doen voordat je kiest voor Colibri.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Colibri Hypotheken?

Laten we als eerste een obstakel melden dat op dit moment aan de orde is; de website colibri-hypotheken.nl kondigt op het moment van schrijven aan dat er binnenkort goed nieuws komt. De website wordt geheel vernieuwd maar wat dit betekent is niet duidelijk. Je kunt dus geen hypotheek afsluiten op dit moment. Je kunt in ieder geval nooit meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde, dit is wettelijk vastgelegd. Dat is precies de reden dat er zoveel nieuwe hypotheekverstrekkers zijn bijgekomen waaronder Colibri Hypotheken. Met energiebesparende maatregelen kun je 6 procent extra lenen. Maar het gaat niet alleen om hoeveel geld je kunt lenen, de mogelijkheden na het afsluiten van de hypotheek zijn uiteraard ook van belang.

Wil je graag weten voor welk bedrag jouw woning nu verkocht zou kunnen worden? klik hier

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Colibri Hypotheken?

We kunnen niet met zekerheid aangeven hoelang een hypotheekaanvraag duurt omdat het momenteel niet mogelijk is om een aanvraag in te dienen. Het concept is echter bewust eenvoudig gehouden zonder kleine lettertjes. Een hypotheekadviseur is niet verplicht en je hebt als hypotheeknemer veel vrijheid om keuzes te maken. Houd er wel rekening mee dat het aanpassen van een bestaande hypotheek meer geld kan kosten dan je gehoopt had.

Colibri hypotheek afsluiten

Op dit moment is het lastig om aan te geven of Colibri Hypotheken naast starters ook interessant is voor huiseigenaren die willen verhuizen. Als je een nieuwe hypotheek wilt aanvragen of een bestaande hypotheek wilt afsluiten zorg er dan voor dat je precies weet wat de woningwaarde is. Een makelaar kan een waardebepaling uitvoeren. Dit is mogelijk zonder kosten en de uitkomst geeft je doorgaans meer informatie dan een taxatierapport. Zo weet je meer over jouw opties en kun je bepalen of een Colibri Hypotheek afsluiten past in jouw situatie. Klik hier om kennis te maken met nog meer hypotheekverstrekkers.