De Colibri is een soort vogel en behoort tot de familie van kolibries. Het zijn vrij kleine maar zeer actieve vogels. Colibri Hypotheken is een kleine ‘vogel’ op de vastgoedmarkt maar hier kan snel verandering in komen. De grote banken verliezen namelijk terrein aan de kleinere nieuwkomers zoals Colibri Hypotheken. Maar is deze aanbieder wel betrouwbaar?

Wie zit er achter Colibri Hypotheken?

Colibri Hypotheken maakt geen onderdeel uit van een bank, het is een merknaam die zich richt op hypotheken voor starters. Het geld komt vanuit vastgoedinvesteerders waaronder AEGON. Dit bekende bedrijf heeft ook aandelen in Colibri Hypotheken. Wat betreft kapitaal valt er dus weinig te klagen maar maakt dit Colibri Hypotheken betrouwbaar?

Colibri hypotheken

Is Colibri Hypotheken betrouwbaar?

Sinds hypotheken niet hoger mogen zijn dan 100 procent van de woningwaarde is het aantal hypotheekverstrekkers enorm toegenomen. Het risico om een hypothecaire lening te verstrekken ligt relatief laag voor een investeerder met kapitaal. Het percentage wanbetalers is klein, de rente is goed en stabiel wat investeerders aanspreekt.

Daarom zie je steeds vaker nieuwe namen zoals Colibri Hypotheken opduiken. Er zitten grote namen achter deze kleine vogel, het is wel een organisatie die nog niet helemaal doorontwikkeld is. Dit betekent een beperkt aanbod dat weliswaar vernieuwend is maar niet altijd geheel transparant.

Dit betekent niet dat je direct moet twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze aanbieder, je zult wel eerst goed je huiswerk moeten doen voordat je kiest voor Colibri.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen bij Colibri Hypotheken?

Laten we als eerste een obstakel melden dat op dit moment aan de orde is; de website colibri-hypotheken.nl kondigt op het moment van schrijven aan dat er binnenkort goed nieuws komt. De website wordt geheel vernieuwd maar wat dit betekent is niet duidelijk.

Je kunt dus geen hypotheek afsluiten op dit moment. Je kunt in ieder geval nooit meer lenen dan 100 procent van de woningwaarde, dit is wettelijk vastgelegd. Dat is precies de reden dat er zoveel nieuwe hypotheekverstrekkers zijn bijgekomen waaronder Colibri Hypotheken.

Met energiebesparende maatregelen kun je 6 procent extra lenen. Maar het gaat niet alleen om hoeveel geld je kunt lenen, de mogelijkheden na het afsluiten van de hypotheek zijn uiteraard ook van belang.

Hoelang duurt een hypotheekaanvraag bij Colibri Hypotheken?

We kunnen niet met zekerheid aangeven hoelang een hypotheekaanvraag duurt omdat het momenteel niet mogelijk is om een aanvraag in te dienen. Het concept is echter bewust eenvoudig gehouden zonder kleine lettertjes. Een hypotheekadviseur is niet verplicht en je hebt als hypotheeknemer veel vrijheid om keuzes te maken. Houd er wel rekening mee dat het aanpassen van een bestaande hypotheek meer geld kan kosten dan je gehoopt had.

Colibri hypotheek afsluiten

Op dit moment is het lastig om aan te geven of Colibri Hypotheken naast starters ook interessant is voor huiseigenaren die willen verhuizen. Als je een nieuwe hypotheek wilt aanvragen of een bestaande hypotheek wilt afsluiten zorg er dan voor dat je precies weet wat de woningwaarde is.

Een makelaar kan een waardebepaling uitvoeren. Dit is mogelijk zonder kosten en de uitkomst geeft je doorgaans meer informatie dan een taxatierapport. Zo weet je meer over jouw opties en kun je bepalen of een Colibri Hypotheek afsluiten past in jouw situatie. Klik hier om kennis te maken met nog meer hypotheekverstrekkers.

Hypotheekvormen bij Colibri

Bij Colibri streven we ernaar om het afsluiten van een hypotheek begrijpelijk en eenvoudig te maken. We bieden onze klanten de vrijheid om zelf te beslissen en zorgen ervoor dat de hypotheek snel en efficiënt geregeld kan worden. Bij Colibri kunt u kiezen uit twee hypotheekvormen: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af, bestaande uit rente en aflossing. Gedurende de looptijd verandert de verhouding tussen de rente en aflossing. Omdat de rente over de resterende schuld afneemt, zullen uw netto maandlasten in de loop der tijd stijgen. Dit komt doordat u steeds minder hypotheekrenteaftrek ontvangt, terwijl de bruto maandlasten gelijk blijven.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek worden uw maandlasten elke maand lager. Dit komt doordat de hypotheekschuld steeds verder afneemt door de maandelijkse aflossingen. Hierdoor zal ook de rente die u betaalt over deze schuld steeds lager worden. Aan het begin van de looptijd betaalt u meer dan bij een annuïtaire hypotheek, maar over de gehele looptijd betaalt u minder rente.

Verduurzamen met Colibri

Bij Colibri maken we het verduurzamen van uw woning eenvoudig. Als u lagere lasten, meer wooncomfort en/of een bijdrage aan het milieu wilt leveren, kunt u uw woning verduurzamen. Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u direct de energiebesparende maatregelen meefinancieren.

U kunt tot 6% van de woningwaarde extra lenen voor de verduurzaming van uw huis. Bovendien kunt u nog eens €9000 extra lenen wanneer u meer dan €33.000 per jaar verdient. Als u de duurzame maatregelen meefinanciert, heeft u gedurende twaalf maanden een budget tot uw beschikking. Mocht u geld overhouden of toch afzien van de plannen, dan wordt dit budget gebruikt om de hypotheek af te lossen. Het is ook mogelijk om uw hypotheek op een later moment te verhogen voor energiebesparende voorzieningen.

Maximale hypotheek bij Colibri

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij Colibri en wilt u graag berekenen wat uw maximale hypotheek is? Op onze website kunt u een hypotheekberekening maken om een indicatie te krijgen van de mogelijkheden. Voor uitgebreid advies en een hypotheekvergelijking kunt u een afspraak maken met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Kan Colibri mij adviseren over mijn hypotheek?

Ja, bij Colibri kunnen wij u adviseren over uw hypotheek. Onze hypotheekadviseurs hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van hypotheken en kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zij kunnen uw persoonlijke situatie en wensen in kaart brengen en u voorzien van passend advies. Of u nu vragen heeft over de hypotheekvorm, de voorwaarden of de financiële mogelijkheden, onze adviseurs staan voor u klaar om u te begeleiden gedurende het hele proces.

Kan ik bij Colibri een overbruggingshypotheek afsluiten?

Ja, bij Colibri is het mogelijk om een overbruggingshypotheek af te sluiten. Een overbruggingshypotheek kan van toepassing zijn wanneer u een nieuwe woning wilt kopen voordat uw huidige woning is verkocht.

Met een overbruggingshypotheek kunt u het verschil overbruggen tussen de verkoopprijs van uw huidige woning en de aankoopkosten van uw nieuwe woning. Onze hypotheekadviseurs kunnen u hierover meer informatie geven en u begeleiden bij het afsluiten van een overbruggingshypotheek.

Bij Colibri streven we ernaar om het afsluiten van een hypotheek zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk te maken. Of u nu zelf beslissingen wilt nemen of advies wilt ontvangen, wij staan voor u klaar om u te helpen bij het regelen van uw hypotheek. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.