Als directeur van Pex Real Estate is Joshua Camera geen onbekende in de vastgoedwereld. Met zijn bedrijf richt hij zich voornamelijk op duurzame en hoogwaardige binnenstedelijke nieuwbouwwoningen door heel Nederland, met een nadruk op Amsterdam en het noorden van Nederland.

Hoe kijkt Camera naar de stijgende huizenprijzen, prijzen die volgens het onlangs verschenen RaboResearch Kwartaalbericht Woningmarkt, nog verder zullen stijgen.

Het RaboResearch onderzoek wijst namelijk uit dat de huizenprijzen in Nederland sinds afgelopen zomer weer in de lift zitten, na een daling van 6,2 procent in één jaar. Het onderzoek voorspelt ook dat de prijzen nog verder zullen stijgen, mede door een beperkt aanbod en uitgebreidere leenmogelijkheden.

Logisch gevolg

“Ik denk dat deze stijging een logisch gevolg is van de beperkte beschikbaarheid van woningen en de ruime leenmogelijkheden. Mensen willen graag een huis kopen en zijn bereid daar steeds meer voor te betalen. Het is een kwestie van vraag en aanbod,” duidt Joshua Camera. Op de vraag welke invloed deze ontwikkeling heeft op de vastgoedmarkt antwoord hij stellig:

“Het zorgt voor meer concurrentie onder vastgoedontwikkelaars en beleggers. Het wordt namelijk steeds lastiger om goede investeringen te doen tegen een redelijke prijs. Daarnaast kan het ook leiden tot overwaardering van woningen, waardoor de kans op een prijscorrectie op de lange termijn toeneemt.”

Het antwoord: duurzaamheid en kwaliteit

Hoe gaat zijn bedrijf Pex Real Estate om met deze ontwikkeling? Joshua Camera: “Wij blijven ons, zoals we nu ook al doen, richten op duurzame en hoogwaardige binnenstedelijke nieuwbouw woningen. Kwaliteit staat daarbij altijd voorop.

Vastgoedsucces blijft ook in een veranderende wereld mogelijk

Wij willen woningen bouwen waar niet alleen altijd vraag naar zal blijven bestaan, maar waar we ook de komende twintig jaar naast het gebruikelijke onderhoud nog maar weinig aan hoeven doen. Op deze manier proberen we ons te onderscheiden van vastgoedontwikkelaars en beleggers die zich meer richten op snelle winsten.

“Je ziet ook een duidelijke trend. Mensen zijn steeds meer bereid om te betalen voor een woning die duurzaam gebouwd is en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast zal de vraag naar woningen blijven toenemen, waardoor de prijzen hoog zullen blijven.

Het is daarom als vastgoedontwikkelaar en belegger van belang om juist te blijven investeren in innovaties, helemaal als het aankomt op kwaliteit en duurzaamheid. Het is de enige manier om het hoofd boven water te houden in de vastgoedwereld van de toekomst.”

Toekomstplannen

De toekomst van Pex Real Estate ziet Joshua Camera met vertrouwen tegemoet: “Wij willen binnen de grillige markt en hogere prijzen blijven groeien en een verschil blijven maken in het aanbod van duurzame en hoogwaardige binnenstedelijke nieuwbouw woningen.

Daarnaast willen we ons ook gaan richten op het verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen. Het is nu ook meer dan ooit belangrijk dat we hier als samenleving in investeren om de klimaatdoelen te behalen en de toekomst veilig te stellen.”