Van het bijwerken van je tuin tot het toevoegen van zonnepanelen, veel mensen hebben de neiging zich te concentreren op de buitenkant van het huis om de waarde van het onroerend goed te verhogen. Maar door het interieur van je woning in overweging te nemen door te renoveren en de nieuwste interieurtrends te integreren, kan je eigendom ook een enorme boost krijgen. Bepaalde aspecten van interieurontwerp kunnen echter de waarde van onroerend goed meer beïnvloeden dan andere.

Richt je tijd, energie en financiën daarom op trends die klasse toevoegen en potentiële kopers aantrekken. Dit is waar het inhuren van een interieurontwerper van pas komt, omdat ze weten waar kopers naar op zoek zijn en visies kunnen omzetten in realiteit.

Sommige interieurtrends raken bovendien nooit uit de mode en je kunt er altijd op rekenen dat ze de waarde van je onroerend goed verhogen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de sfeerverlichting met de oosterse lampen van Merel in Wonderland waar er meer dan honderd van zijn in de webshop. Het gebruik van warme en geruststellende elementen wordt altijd aangemoedigd als het gaat om projecten voor woningverbetering. Ook het toevoegen van functionele aanpassingen samen met een goede sfeer en designelementen voegen altijd waarde toe aan je eigendom met het juiste interieurontwerp.

Hoe kan interieurontwerp de waarde van je huis verhogen?

Wat is mijn huis waard? Vergelijk makkelijk en snel meerdere makelaars

|

Als het gaat om het gebruik van de juiste kleuren, overweeg dan groentinten en aardetinten als je bijvoorbeeld een vloerkleed wilt kopen, dan kies je natuurlijk Merel in Wonderland, samen met crèmetinten voor de muren. Om de aandacht van meer kopers te trekken, voeg je trendy meubels en decor toe, samen met hints van kleuren zoals bloeiend groen en rustgevend blauw die zeer uitnodigend zijn. Ook potplanten op vensterbanken met diepgroene kussens of plaids kunnen een uitnodigende sfeer uitstralen. Deze aanpassingen aan het interieurontwerp zijn eenvoudig en niet te duur, maar kunnen een aanzienlijke impact hebben op het verhogen van de waarde van het onroerend goed.

Tegels spelen eigenlijk ook een grote rol als het gaat om het verhogen van de waarde van onroerend goed met interieurontwerp. Probeer bijvoorbeeld te experimenteren met Terracotta tegels. Deze tegel past zo goed bij de aardse en groene tinten en is erg populair op dit moment. Bij het toevoegen van terracotta aan keukens en buitenruimtes, kan het echt waarde toevoegen aan je huis, samen met een rustieke uitstraling. Terracotta tegels zijn een goede investering omdat ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. En omdat het zo duurzaam is, is het een geweldige functie om te benadrukken voor kopers.

Het gebruik van populaire materialen zoals messing en marmer in de keuken en badkamers is daarnaast een andere interieurtrend die de waarde van onroerend goed altijd zal verhogen. Marmer geeft een gepolijste look door een vleugje luxe toe te voegen. Het is bovendien slim om messing met mate te gebruiken en je te concentreren op het gebruik ervan op kooktoestellen en kranen. In feite voegt de focus op de keuken en badkamers de meeste waarde toe aan je eigendom. Het hebben van apparaten die goed passen bij de wensen van kopers speelt hierbij een belangrijke rol.