aanvraWat is de waarde van mijn woning? Bijna iedereen heeft een waardeoordeel maar de woningwaarde, ook wel marktwaarde genoemd, wordt het meest nauwkeurig bepaald door een makelaar. De woningwaarde is belangrijk voor de aanvraag van een hypotheek van de koper, voor het bepalen van de vraagprijs en voor het bepalen van jouw overwaarde bij daadwerkelijke verkoop het is dus géén taxatie. Het bepalen, berekenen van de woningwaarde is een vak apart; hiervoor heb je kennis, ervaring en de juiste tools nodig. Een makelaar beheerst deze facetten als geen ander en kan van jouw woning of appartement een objectieve woningwaarde berekening maken. De marktwaarde is de verkoopwaarde van een woning, oftewel de prijs die kopers in de markt bereid zijn te betalen voor een huis.

Hoe bereken je de woningwaarde?

De woningwaarde, ook wel geschatte marktwaarde genoemd, wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. De grootte van het perceel, de locatie en de afmetingen van het huis zijn de basis. Ook wordt er gekeken naar de omgeving zo wordt er gekeken of er negatieve factoren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld fabrieken. Bij de maatvoering van jouw huis komt de NEN2580 om de hoek kijken; een makelaar weet als geen ander het verschil tussen het gebruiksoppervlak, de overige inpandige ruimte, gebouwgebonden buitenruimte en de externe bergruimte.

Daarnaast is duurzaamheid van groot belang; een warmtepomp, isolatie, zonnepanelen en andere duurzaamheidsmaatregelen worden in de huidige tijd steeds belangrijker voor kopers. Daarnaast kijkt men naar de courantheid van jouw huis; de plavuizen vloer die jij zelf gekozen hebt (en misschien wel zelf gelegd) is misschien niet de vloer die veel mensen mooi vinden. Daarnaast wordt er kritisch gekeken naar de wandafwerking, keuken, sanitair en de tuin; zo krijg jij een eerlijk en objectief inzicht in de waarde van jouw woning.

Gratis woningwaarde berekening

Het maken van een globale inschatting van de woningwaarde door een (gecertificeerde?) makelaar is vrijblijvend en kosteloos. Via onze website kun jij in contact komen met enkele makelaars die actief zijn in jouw dorp of stad. Na het invullen van enkele gegevens op onze website neemt de makelaar contact met jou op voor het maken van een afspraak voor een gratis waardebepaling.

Wat is mijn huis waard? Bereken hier de waarde van je woning

|

De makelaar komt bij jou thuis, zo kunnen zij jouw huis op een goede manier waarderen en kun jij kijken of je een klik hebt met de desbetreffende persoon. De makelaar geeft op basis van zijn bevindingen een waardeoordeel en zal dit aan jou doorgeven, samen met een verkoopstrategie en een overzicht van de kosten die je aan de makelaar verschuldigd bent als je met hem of haar in zee gaat. Goedkoop is niet altijd de beste ‘deal’… zo kun jij kijken welk aanbod het beste bij jouw wensen past.

Woningwaarde online berekenen

Misschien heb je op internet gezien dat je online de waarde kunt opvragen van jouw huis met bijvoorbeeld een woningwaarde calculator. Op basis van jouw informatie, vaak de postcode en het huisnummer, krijg je een geschatte waarde (indicatie) in beeld en ontdek je wat jouw huis waard is. Deze woningwaarde is gebaseerd op o.a. gegevens uit het Kadaster, BAG en men kijkt naar bijvoorbeeld de woz waarde en andere recente verkopen en soortgelijke woningen en hoeveel alternatieven er zijn.

Op een aantal websites hebben wij een berekening gedaan. Uitgangspunt was een courante tussenwoning die recent door een taxateur met de huidige waarde in de huidige markt was gewaardeerd op 299.000 euro. De online berekeningen (taxatie) varieerden sterk, van € 270.000 tot € 370.000 euro één website gaf een geschatte waarde aan tussen de € 324.000 en € 416.000. Het ging in dit geval om een gangbare woning in een straat waar recent meerdere woningen waren verkocht. Aan jou om te bepalen of je het woningwaarde berekenen wil overlaten aan een online systeem. Wij zijn van mening dat een online woningwaarde rapport niet kan aangeven wat een woning daadwerkelijk waard is.

Woningwaarde laten berekenen door een makelaar

Met gratis online rekentool en een paar klikken op een website is de woningwaarde (prijs) niet nauwkeurig genoeg te berekenen, hiervoor heb je echt de expertise van een makelaar nodig. Zij kunnen als geen ander de verkoopprijs bepalen aan de hand van hun kennis en ervaring, ondersteund door een grote hoeveelheid data afkomstig van verkochte en vergelijkbare woningen en appartementen.

Wist je bijvoorbeeld dat de waarde van een huis met een tuin op het zuiden of zuidwesten veelal iets hoger is dan een woning met een tuin op het noorden of oosten? Daarnaast kent de lokale makelaar de woningmarkt in jouw straat als geen ander, wellicht hebben ze recentelijk al woningen in de buurt verkocht en weten zij precies wat wel en niet op het wensenlijstje van zoekers staat. Daarnaast is een makelaar ook bijna altijd in het bezit van een lijst met potentiële kopers.

Woningwaarde calculator

Wil je ook gratis de waarde van een woning weten? Wij bieden deze service gratis aan, samen met een groot aantal door ons geselecteerde makelaars door heel Nederland. Vul je naam-adresgegevens en verdere informatie in en ontvang direct een gratis accurate waardebepaling van onze lokale erkende makelaars. Deze berekening wordt gemaakt nadat de makelaar jouw woning of appartement heeft bekeken, zo kunnen zij op een juiste wijze tot een goede indicatie, objectieve waarde van je huis komen en weet jij voor hoeveel jij jouw woning zou kunnen verkopen. Let op: Voor een hypotheek aanvraag heb je een officiële taxatie nodig.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op gratis waardebepaling en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Wat is mijn huis waard? Bereken hier de waarde van je woning

|