Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat staat er allemaal in Het Kadaster?

Wanneer je een huis wilt kopen of verkopen, dan kom je onherroepelijk in aanraking met Het Kadaster. Wat doet deze organisatie precies, welke informatie verzamelen ze, en hoe kun je informatie opvragen? Dat lichten we toe op deze pagina.

Wat doet Het Kadaster?

Het Kadaster is verantwoordelijk voor de registratie van de rechten die rusten op al het vastgoed in Nederland. Dit geldt voor zowel grond als de bebouwing. Het is de wettelijke taak om openbaar inzichtelijke registers bij te houden, en de Basisregistratie Kadaster en Basisregistratie Topografie bij te werken. Daarnaast worden coördinaten in het landschap bijgehouden, wat het Rijksdriehoekstelsel genoemd wordt. Alle gegevens die door Het Kadaster registreert worden zijn voor iedereen beschikbaar. Een deel daarvan is gratis inzichtelijk, voor specifieke informatie kunnen kosten gerekend worden.

 

Zowel boven als onder de grond worden gegevens vastgelegd. Bovengronds moet je denken aan gegevens van woonhuizen, schepen, vliegtuigen, helicopters, wegen en percelen. Ondergronds betreft het netwerken van leidingen en kabels. Niet alleen worden registraties verwerkt in Het Kadaster, ook beheren zij de Landelijke Voorzieningen. Denk aan de WOZ Landelijke Voorziening en BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). In de BAG vind je alle adressen en gebouwen op Nederlands grondgebied inclusief bouwjaar, oppervlakte, locatie en gebruiksdoel. Niet voor alle adressen is volledige informatie beschikbaar, deze data wordt aangeleverd door de gemeenten waar het pand zich bevindt.

 

Internationale dienstverlening

Hoewel de opslag van gegevens beperkt is tot het Nederlands grondgebied, levert Het Kadaster ook diensten in het buitenland. Zo wordt er kennis gedeeld met internationale organisaties, en wordt er advies uitgebracht voor overheidsorganisaties. Daarmee helpen ze buitenlandse overheden om landregistratie systemen invulling te geven, evenals geografische systemen.

 

Welke persoonlijke gegevens worden vastgelegd in het kadaster?

Er wordt naast informatie over woningen ook informatie vastgelegd over de bewoners. Dit is de informatie die bekend is bij Het Kadaster:

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Indien van toepassing huwelijkse staat en gegevens van de partner
  • De rechten die een koper heeft aangaande de goederen in het register, denk aan opstal of eigendom
  • Verwijzing naar de stukken die ingeschreven zijn binnen het openbaar register
  • Het perceelnummer, het adres en de omschrijving van het registergoed
  • De transactiedatum en de definitieve koopsom
  • De gegevens van de persoon die de hypotheek heeft afgesloten inclusief het bedrag

Het is mogelijk om je persoonlijke kadastrale gegevens kosteloos in te zien. Je kunt hiervoor inloggen via mijnoverheid.nl met je DigiD.

 

Is het verplicht om een koopakte in te schrijven?

Hoewel het niet verplicht is om een koopakte in te schrijven, wordt het absoluut aangeraden om dit wel te doen. De notaris die de akte van levering passeert zal doorgaans ook de persoon zijn die zorgt draagt voor de inschrijving van de koopakte. De notaris zal een registerverklaring opstellen die vervolgens bij Het Kadaster wordt ingeschreven. Als bijlage wordt de koopakte toegevoegd. Omdat het een openbaar register betreft ga je ermee akkoord dat deze gegevens kenbaar worden gemaakt. Mocht je dit niet doen dan loop je diverse risico’s waaronder een levering aan een andere partij, een onderbewindstelling, verhuur van jouw woning of inbeslagneming. Door te registeren in Het Kadaster word je beschermd tegen dit soort problemen.

Kijk op de website van Het Kadaster voor meer informatie of neem contact op met de makelaar.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag