Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat kosten de producten en diensten van het Kadaster?

Het Kadaster kan je informatie geven over de woning, de waarde en de omgeving. Een deel van deze diensten zijn gratis, een deel van de beschikbare informatie kun je direct tegen betaling downloaden en dan is er nog maatwerk dienstverlening zoals de kosten voor een Kadastrale splitsing. Op deze pagina geven we enkele voorbeelden van de diensten en producten zoals een Kadaster grens aanwijzen.

 

Zakelijke tarieven

Via de website van het Kadaster kun je de huidige tarieflijst downloaden. Informatie over de tariefregeling staat op de pagina Wet- en regelgeving van de overheid. Wie betaalt de kosten van het Kadaster? Voor een deel de regering, die weer geld incasseert via de belastingen. Dus de samenleving betaalt samen voor de werkzaamheden van deze organisatie. Daar staat tegenover dat een deel van de data die verzameld wordt openbaar is gesteld zoals de WOZ-waarde. Jaarlijks worden wijzigingen doorgevoerd, die zijn te vinden in de Staatscourant die ook digitaal inzichtelijk is.

 

Voorbeeld van producten en kosten voor particulieren

Laten we de kosten voor kadastrale splitsing als voorbeeld nemen. Voor de Kadastrale kaart hoef je niets te betalen, maar deze informatie is ook niet zeer gedetailleerd. Je ziet dan de globale ligging van het perceel in de omgeving. Hier worden de grenzen op aangegeven, de nummers en voornaamste gebouwen. Er staan geen specifieke maten op deze gratis kaart. Je kunt de kaart van je eigen perceel direct opvragen via MijnOverheid, wanneer je de gegevens opvraagt van een perceel dat je niet bezit dan betaal je (in 2020) € 1,80 voor een digitaal overzicht.

 

Wanneer het niet duidelijk is waar de grenzen van een perceel zich precies bevinden, dan kun je het product grensreconstructie bestellen. In dit geval wordt de exacte Kadastrale grens zichtbaar gemaakt door een onafhankelijke partij die de Kadaster grens zal aanwijzen. Hier zit een verslag en meetschets van de landmeter bij inbegrepen. De kosten voor dit product bedragen minimaal € 485,-. Een reden voor deze dienst kan bijvoorbeeld een conflict zijn met de buren over de exacte grens. Stel, je wilt een schutting plaatsen en de buren zijn van mening dat je de eigen grens overschrijdt.

 

Dan hebben we nog de kosten voor Kadastrale splitsing. Het is mogelijk om het Kadaster een perceel te laten splitsen. Dit kan praktisch zijn bij de verkoop van een stuk land of een nieuwe bestemming voor dit deel. In dit geval moet je eerst zelf zichtbaar aangeven waar de splitsing moet plaatsvinden. Dit doe je door buizen of paaltjes te plaatsen, of het moet zichtbaar zijn via reeds aanwezige kenmerken zoals een sloot of hek. Vervolgens plan je een afspraak in en het perceel wordt officieel gesplitst. Je ontvangt dan een leverbon en de eigenaar van het perceel zal een brief ontvangen ter kennisgeving. De vaste kosten voor dit product bedragen € 440,-.

 

Wat kosten de producten en diensten van het Kadaster?

De kosten kunnen uiteenlopen van gratis tot flinke bedragen, waarbij de specifieke situatie in een aantal gevallen bepalend is. Ook is er informatie die wel gratis inzichtelijk is voor de eigenaar maar niet voor andere personen. Bekijk de mogelijkheden op de website van het kadaster, of neem contact op met jouw makelaar voor meer informatie.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag