Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat is een maisonnette woning?

Een maisonnette woning is een woning die onderdeel uitmaakt van een groter pand, en twee of meer verdiepingen telt. Het is daarmee een ander soort woning dan een appartement, dat slechts één verdieping telt. Een maisonnette woning kan onderdeel uitmaken van bijvoorbeeld een flatgebouw, iedere eenheid beschikt over een eigen ingang via een galerij of trapportaal. Er is vaak sprake van één vaste ingang, doorgaans aan de onderste verdieping maar niet altijd. Wat zijn de voordelen en nadelen van een maisonnette woning? En waar moet je rekening mee houden als je dit type huis wilt kopen?

Een klein huisje

Letterlijk betekent ‘maisonnette’ een klein huisje. Het is een etagewoning die zich in een groter gebouw bevindt. Het voornaamste verschil met een appartement is de extra verdieping, of meerdere verdiepingen. In praktijk zal er beneden een huiskamer zijn, en boven zijn er één of meerdere slaapkamers aanwezig. In het gebouw zullen andere maisonnettes zijn, of een combinatie met appartementen. Iedere wooneenheid heeft een eigen huisnummer en voordeur, de toegang kan via een galerij of een trapportaal gerealiseerd worden. In de meeste gevallen zullen de verdiepingen gekoppeld zijn via een trap in huis, het is ook mogelijk dat er een inpandige lift aanwezig is. Hoewel we spreken van een ‘klein huisje’ kan het woonoppervlak flink variëren, het is zelfs mogelijk dat de inhoud van een maisonnette woning groter is dan een kleine vrijstaande woning.

Indeling van een maisonnette woning

Er zijn geen vaste regels voor de indeling van een maisonnette woning, in de meeste gevallen zal de benedenverdieping ingericht worden met een woonkamer en een keuken, boven zijn er slaapkamers en een badkamer. Er kan ook nog een zolder zijn, die via de tweede etage of direct vanaf de benedenverdieping bereikbaar is. Het enige specifieke kenmerk is het niet-vrijstaande karakter van het pand, waardoor een deel van de faciliteiten in het pand gedeeld worden.

Voordelen en nadelen van maisonnette woningen

We kunnen een lijstje met voor- en nadelen opsommen, maar eigenlijk is dit niet mogelijk. Want wat voor de ene persoon als voordeel gezien wordt, is voor iemand anders juist een nadeel. Zo zul je geen eigen tuin hebben aan huis. Voor fervente tuinkabouters is dit zeker een minpunt, voor kopers zonder groene vingers kan dit juist een voordeel zijn. Omdat de afzonderlijke woningen gekoppeld zijn binnen een groter pand, betekent dit ook het delen van faciliteiten zoals een galerij of trappenhal. Dit betekent enerzijds iets minder privacy, het kan je ook weer een veilig gevoel geven omdat je niet afgezonderd woont van de buitenwereld.

Waar koop je een maisonnette woning?

Dit type woning werd voornamelijk gebouwd in de twintigste eeuw, daarvoor en de laatste decennia is deze bouwstijl minder in trek. Dit bepaalt voor een deel de locaties, beschikbaarheid, staat van onderhoud en prijsklasse. In praktijk maken hotels en vakantieoorden regelmatig gebruik van deze indeling, ze lenen zich ook goed als tijdelijke woonruimte met bijvoorbeeld een centrale schoonmaakdienst zoals serviceappartementen. Het aanbod is relatief beperkt, wanneer je interesse hebt om dit soort woonruimte te kopen of huren kun je terecht bij de makelaar. Die kan je van praktische adviezen voorzien, en een overzicht geven van het beschikbare aanbod.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag