Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat is een Kangoeroewoning?

Een Kangoeroewoning is een pand dat bestaat uit twee zelfstandige woonruimten, die wel in verbinding met elkaar staan. De bewoners vormen één fiscale eenheid en hebben dus een nauwe verwantschap met elkaar. Het kan een pand zijn dat specifiek gebouwd is voor dit doel, het is ook mogelijk om twee bestaande woningen aan elkaar te koppelen. Op deze pagina kun je meer lezen over de Kangoeroewoning, de voorwaarden en het verschil met een mantelzorgwoning.

Voor wie is een Kangoeroewoning?

Wil je voor je ouders zorgen, en toch de huishoudens gescheiden houden? Of is er sprake van twee werkende ouders en willen opa en oma graag voor de kleinkinderen zorgen? Of vind je het gewoon gezellig om met familieleden samen te wonen, met behoud van de privacy die een eigen woning biedt? Dan is een Kangoeroewoning misschien de oplossing voor jullie! Het betreft twee individuele wooneenheden met een directe verbinding, op basis van fiscale partners.

Kan iedereen deze woning betrekken?

Er zijn behoorlijk wat regels, die ook nog eens regelmatig veranderen. Dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd wordt wanneer je deze woonvorm overweegt. Bespreek het met de betrokken instanties en vraag naar de mogelijkheden bij een makelaar die ervaring heeft met Kangoeroewoningen.

Kangoeroewoning of mantelzorgwoning?

Hoewel in praktijk mantelzorg vaak een reden is om voor deze constructie te kiezen, is dit niet altijd het geval. Bij een mantelzorgwoning betreft het een zelfstandige wooneenheid die in de tuin van de hoofdlocatie wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om een deel aan te bouwen, een garage te verbouwen, of een tuinhuis met alle wettelijke voorzieningen als mantelzorgwoning te gebruiken. In het Bouwbesluit staan de voorwaarden voor dit type woning beschreven, je kunt het ook aan de makelaar vragen. Een duidelijk verschil is dat de extra woonruimte onderdeel uitmaakt van het oorspronkelijke pand, en daarmee geen gelijkwaardig onderkomen zal zijn. Daar staat tegenover dat deze eenheden niet direct met elkaar verbonden hoeven te zijn, wat meer privacy biedt.

Hoe wordt het financieel geregeld?

De bewoners zijn fiscale partners. Dit is overigens niet hetzelfde als een fiscaal partnerschap, dit is sinds 2013 namelijk niet langer een optie. De inkomens van alle gezinsleden worden bij elkaar opgeteld, wat zeker gevolgen kan hebben. Denk aan huurtoeslag, zorgtoeslag, ouderkop of een kindgebonden budget. Dit soort bijdragen kunnen sterk gereduceerd worden, of je komt er helemaal niet meer voor in aanmerking. Hoewel er fysiek sprake is van een splitsing tussen de bewoners, zijn jullie financieel wel aan elkaar gebonden.

Ik wil een (deel van) een Kangoeroewoning verkopen

Hoewel er een eenheid bestaat, zijn er wel degelijk zaken die gesplitst kunnen worden. Zo is het aan te raden om voor iedere woning een aparte hypotheek af te sluiten. Laat bij een notaris een splitsingsakte opstellen en regel de voorwaarden en verplichtingen duidelijk op papier. Het is ook mogelijk om een uniek huisnummer aan te vragen bij de gemeente. Dit kan naast praktisch voordeel, zoals het bezorgen van post, ook juridisch voordeel bieden bij een mogelijke woningverkoop. De makelaar kan je hierin adviseren, ga op zoek naar een verkoopmakelaar die kennis heeft van Kangoeroewoningen met alle bijkomende regels en mogelijkheden.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag