Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Wat is de prijshistorie van mijn huis?

Huizenprijzen kunnen stijgen of dalen. Het is bijna een vuistregel dat de prijs omhoog gaat, toch is dat niet altijd het geval. De verkoop van verkoopprijzen kan pieken en dalen hebben. Wat is de prijshistorie van jouw huis? En hoe kom je hier eigenlijk achter?

Het Kadaster registreert (bijna) alles

Wanneer een huis verkocht wordt aan een nieuwe eigenaar, dan zal dit geregistreerd worden bij het Kadaster. Naast informatie over de eigenaar wordt hier ook de verkoopprijs in vermeld. Het is mogelijk om de laatste prijs van een woning op te vragen. Toch rijst wellicht de vraag “wat is de prijshistorie van mijn huis?”. Want een momentopname zegt niet altijd voldoende over de werkelijke waarde van een woning. Als je er zeker van wilt zijn dat je een goed bod krijgt, dan zul je toch wat dieper moeten graven.

Prijshistorie opzoeken, opvragen

De meest eenvoudige manier om de prijshistorie van een huis op te zoeken is de makelaar. Die heeft namelijk toegang tot meer informatie dan particuliere kopers en verkopers. Dit is natuurlijk een goede manier voor makelaars om nieuwe klanten te werven, ze beschikken immers over behoorlijk wat kennis en ervaring waar een koper of verkoper voordeel mee kan doen. Om jezelf niet direct vast te leggen is het verstandig om eerst offertes aan te vragen bij verschillende makelaars. Zo kun je kiezen voor een makelaar die niet alleen de prijshistorie van je huis kan opzoeken, maar je ook kan adviseren over de huidige woningmarkt en de juiste strategie om een woning te kopen of verkopen.

Kun je zelf de prijshistorie van een huis opzoeken?

In 2010 werd een vastgoed website voor de Rechter gedaagd omdat ze een complete historie van de huizenprijzen openbaar hadden gemaakt op hun site. Hier was een woningeigenaar het niet mee eens, en spande vervolgens een rechtszaak aan. De Rechter besloot dat het vrijgeven van deze informatie toegestaan is, er is hier geen sprake van privacy schending. De makelaarssite werd overigens wel op de vingers getikt omdat ze vanuit de rechtszaal aan het Twitteren waren.

Let op met strategische huizenprijzen

Geen enkele huiseigenaar kan de toekomst voorspellen. Professionele makelaars kunnen doorgaans wel goede prognoses maken op basis van ervaringen uit het verleden, en kennis van de markt. Toch is het mogelijk dat de prijs van een woning niet direct kopers aantrekt. Het is dan verleidelijk om een huis tijdelijk goedkoper aan te bieden. Maar als de markt weer aantrekt wil je daar ook een graantje van meepikken. Dus de prijs gaat weer omhoog. Let op met deze prijswijzigingen, want de prijshistorie van de vraagprijs wordt ook opgeslagen. De potentiële koper kan dus zien wanneer een huis onlangs in prijs is gestegen.

De prijshistorie zegt niet alles

Dat een woning tien jaar geleden voor een bepaalde prijs van de hand is gegaan, is niet direct van invloed op de huidige waarde. Een makelaar zal vaak gratis een waardebepaling uitvoeren, zo weet je hoeveel jouw woning op dit moment waard is. Uiteraard staat een koophuis niet op zichzelf, in plaats van te kijken naar het verleden is het juist van belang om prijzen van soortgelijke woningen te vergelijken, om zo sterk de onderhandelingen in te gaan.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag