Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Landelijk wonen wat bedoelen we daarmee?

Landelijk wonen is een mooie term, maar de betekenis is niet voor iedereen hetzelfde. Makelaars gebruiken ook graag deze term bij het aanprijzen van huizen, maar omdat iedere makelaar er weer een andere uitleg aan geeft, roept het vaak meer vragen op dan het beantwoord. Wat bedoelen makelaars eigenlijk met ‘landelijk wonen’ en is het ook iets voor jou?

Wat betekent landelijk wonen?

Heel eenvoudig gesteld kun je van landelijk wonen spreken wanneer er meer groen dan grijs te zien is. Dus buiten de stadskern, met veel planten, bomen en vaak ook uitgestrekte velden. Er is alleen laagbouw, de meeste voorkomende woningtypes zijn vrijstaande woningen en boerderijen. Het zal doorgaans het gebied buiten de bebouwde kom zijn.

Boer zoekt huis

Landelijk wonen is zeker niet alleen weggelegd voor boeren en boerinnen die voor dag en dauw opstaan om de koeien te melken asperges te steken. Je ziet steeds vaker gezinnen met jonge kinderen of thuiswerkers de overstap maken naar een meer landelijke omgeving. De grondprijzen liggen relatief laag, huizen zijn doorgaans een stuk goedkoper dan in de binnenstad, en je bent verlost van de uitlaatgassen op de weg. Let op; het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Landelijk wonen betekent doorgaans ook minder winkels in de buurt, minder keuze in faciliteiten zoals glasvezel internet, en in plaats van bedompte stadslucht zul je regelmatig mest ruiken. Mensen verhuizen vaak naar het platteland voor de rust, de lage kosten per meter en uiteraard de omringende natuur.

Is landelijk wonen een goed idee?

Wanneer je in de natuur gaat wonen, dan zul je ook naar de regels van je omgeving moeten leven. Veel groen betekent ook meer tuinonderhoud. De bereikbaarheid is niet altijd ideaal, en als je iedere dag naar je werk moet rijden kan een ‘hutje op de hei’ voor flink wat reistijd zorgen. Daar staat tegenover dat je een luxe villa kunt betrekken voor de prijs van een loft appartement in het centrum van een grote stad. De keuze voor landelijk wonen is daarmee heel persoonlijk, en je moet je naast de droom van wonen op het platteland ook zeker de realiteit onder ogen zien. Er zijn makelaars die zich specialiseren in huizen buiten het centrum, en je kunnen adviseren in het maken van de juiste keuze.

Alternatief 1: Wonen in de buitenwijken

Wanneer je behoefte hebt aan wat meer ruimte en vrijheid, maar niet alle gemakken van wonen in een stad wilt opgeven, dan kun je eens kijken naar de buitenwijken of randgemeenten. Daar kun je voor redelijke prijzen prachtige huizen kopen die doorgaans ook waardevast zijn. Voor de één zal het een beetje tussen en wal en schip zijn, voor velen is het juist de gulden middenweg.

Alternatief 2: Landelijke inrichting

Met name in loft appartementen is een landelijk interieur met bijvoorbeeld schuifdeuren van steigerhout, of planten met luchtreinigende eigenschappen erg in trek. Wanneer je wat meer ruimte tot je beschikking hebt zou je de keuken kunnen aanpakken met een kookeiland of zitgelegenheid. De keuken speelt bij landelijk wonen namelijk een belangrijke rol, bij ‘urban living’ heeft de woonkamer een meer prominente functie.

Wil je meer weten over landelijk wonen, en naast de pluspunten ook je voeten aan grond (of in de aarde) houden? Bespreek de mogelijkheden met de makelaar.

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag