Selecteer een pagina

Wat is mijn huis waard?

Vul hier jouw postcode in

Ben je serieus van plan jouw woning te verkopen en ben je op zoek naar een makelaar? Ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een erkende makelaar(s) bij jouw uit de buurt.


75%
Vul jouw gegevens aan


Bedankt voor uw aanvraag

De aanvraag is correct ontvangen en wordt z.s.m. in behandeling genomen. U ontvangt z.s.m. een bevestigingsmail. In het weekend kan het maximaal 2 dagen duren

Waar moet ik op letten als ik een makelaar kies?

Bij een huis kopen of verkopen is het mogelijk om alles zelf te regelen, gelukkig hoeft dat niet. Er zijn in Nederland duizenden makelaars door het hele land die zorgen dat hun klanten zich geen zorgen hoeven te maken over vastgoed. Tenminste, zolang je voor een makelaar kiest die past bij jouw wensen én vraag. Want niet iedere makelaar is hetzelfde, dit zul je snel ontdekken als je verschillende offertes naast elkaar legt. Op deze pagina geven we een aantal tips bij de keuze van een makelaar.

De kosten

Een makelaar kan diverse methoden hanteren om de kosten te bepalen. De drie meest voorkomende methoden zijn:

  • Percentage van de opbrengst: Nadat de onderhandelingen zijn voltooid, en een definitieve prijs is overeengekomen, zal de makelaar een factuur uitbrengen voor een percentage van dit bedrag. Hier komt nog BTW bij. Reken gemiddeld 1,5 procent, omdat deze percentages per aanbieder flink kunnen afwijken loont het om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.
  • Vast tarief: Een makelaar kan ook vaste prijzen hanteren, wat uiteraard heel transparant is voor de klant. Let wel goed op voor welke diensten je apart moet betalen, anders kan de prijs flink oplopen.
  • Percentage van het voordeel: Meestal betaalt de koper niet de vraagprijs, maar wordt er eerst onderhandelt. Er zijn aankoopmakelaars die een percentage bedingen op het verschil tussen vraagprijs en daadwerkelijke verkoopprijs. Meer voordeel voor de koper betekent een hogere commissie voor de makelaar.

De vergoeding van een makelaar noemt men ‘courtage’ ofwel de commissie voor bemiddeling bij de koop of verkoop van vastgoed.

Ervaring en kennis

De voornaamste reden om samen te werken met een makelaar is uiteraard de ervaring en kennis die ze meenemen in het proces. Beide factoren zijn hierbij van belang. Alleen ervaring is niet voldoende, de huizenmarkt is continue in beweging. Bijleren en aanpassen op een veranderende samenleving is ook van belang. Kennis haal je niet alleen uit boeken, die doe je ook op in de praktijk. Daarom zullen startende makelaars vaak ervaring opdoen bij gevestigde kantoren. Een gevestigd makelaarskantoor kan ook eenvoudiger referenties overleggen.

Netwerk van de makelaar

Een huis staat niet op zichzelf. Er zijn buren, gemeentelijke verordeningen en andere zaken die zich buiten de muren van je huis afspelen. Makelaars halen een groot deel van hun kracht uit het netwerk dat ze hebben opgebouwd. Zo weten ze vrijkomende huizen te vinden voordat ze op Funda komen te staan, ze kunnen je in contact brengen met een betrouwbare taxateur of misschien advies geven over aannemers voor renovatiewerkzaamheden. Zo is een makelaar een spin in het web die zorgt dat je snel en effectief tot je doel kunt geraken.

Investeer tijd, bespaar geld

Iedere huiseigenaar heeft een persoonlijk verhaal, iedere makelaar heeft specifieke capaciteiten. Vraag daarom meerdere offertes aan en vergelijk de mogelijkheden. Omdat dit best wat tijd kan kosten, hebben we dit vergelijk eenvoudiger gemaakt. Ontvang offertes van lokale makelaars door een eenvoudig formulier in te vullen. Wij matchen kopers en verkopers met ervaren makelaars die een geheel vrijblijvende offerte zullen uitbrengen. Het mooiste is; deze service is geheel gratis! Zo kun je niet alleen geld besparen, maar ook tijd!

Heb je verhuisplannen en wil je graag weten voor wat voor bedrag jou woning nu verkocht zou kunnen worden? Klik hieronder op starten en vul je gegevens aan en ontvang gratis en geheel vrijblijvend een waardebepaling van een makelaar bij jou uit de buurt.

Fijn dat ik nu niet zelf op zoek hoef naar een makelaar maar dat de makelaar naar mij komt.
We hebben 3 waardebepalingen ontvangen. We zijn nu nog bezig met onze hypotheek om te kijken wat we kunnen terug kopen alvorens we ons huis gaan verkopen. Bedankt voor het in contact brengen met de makelaars.

Loes

's-Hertogenbosch

We wisten niet zeker of we eerst ons huis moesten verkopen of eerst een ander huis moesten aankopen maar hierin hebben de makelaars ons perfect geadviseerd. We zijn nu eerst aan het kijken wat er allemaal met onze hypotheek mogelijk is. Bedankt voor het vrijblijvende advies.
Maike

Tilburg

Het duurde wel wat langer dan 2 dagen maar we hebben inmiddels een aantal makelaars op bezoek gehad. We ontvingen een duidelijk rapport over onze woning met hierin een duidelijke prijsonderbouwing. We hadden niet in de gaten dat de waarde van onze woning zoveel hoger zou liggen.
Bedankt.
Eric

Dokkum

De tool van watismijnhuiswaard is super.
ik had binnen een aantal dagen verschillende makelaars gesproken en diversen waardebepalingen ontvangen. Er zat onderling wel wat verschil in prijs maar we hebben wel een keuze voor een makelaar kunnen maken.
 
Thanks.
Niels

Rotterdam

×
Nieuwe aanvraag